Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Ovo su dva različita Turopoljca, ali razmišljaju i izgledaju potpuno isto

Objavljeno

Sviđaju im se iste djevojke, vole jednaku hranu, slušaju istu glazbu, nose istu odjeću. Trebali li, međutim, išta više reći od toga da potpuno jednako razmišljaju. Oni se zovu Josip i Juraj Cviček, rođeni su 11. ožujka 1991. godine, u razmaku od samo pet minuta. Teško ih razlikuju čak i oni koji su im jako bliski. Kada Josipova djevojka stane ispred njega i brata, često ne zna koji je od ta dva blizanca njezin dečko.

 

braća blizanci

 

Stalno nas brkaju, ja sam Josip, on je Juraj, pa onda sam ja Juraj, a moj brat Josip. Moja je cura tako jednom prilikom skoro poljubila Juru. To nam je već postalo normalno da ljudi ne znaju tko je tko. Mi kad se pogledamo u ogledalo, mi si isti nismo“, pričaju nam Josip i Juraj, s kojima smo razgovarali na jednom njihovom nastupu u Folklornom ansamblu Turopolje.

 

Osim što obožavaju folklor od malih nogu, izabrali su, očekivano i jednako zanimanje. Završili su za stolara, a zatim pronašli posao u struci. Vjerovali ili ne, zaposlili su se čak i kod istog poslodavca. Rade tako na poslovima  održavanja u bolnici Rebro.

 

Tko prvi, njegova djevojka

 

Na pitanje kako su reagirali nakon što im se svidjela ista djevojka, braća blizanci su odgovorili:

 

„Na početku je to stvarno bio problem, ali smo ga riješili nakon zajedničkog dogovora – tko prvi njegova djevojka!

 

braća blizanci

 

CityLIGHTS

VIDEO VIJEST Fašničko ludilo ovog vikenda prodrmat će Turopolje

Fašnička povorka u subotu će u 14 sati krenuti iz Školske ulice, zatim proći Zagrebačkom ulicom do velikog šatora u Parku dr. Franje Tuđmana

Objavljeno

on

U fašničkoj povorci gradom će ove subote prodefilirati 20 grupa i više od 600 sudionika. Direktorica Turističke zajednice Milada Mesarić pozvala je Goričane da se pridruže fašničkom ludilu.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Neno Belan i Fiumensi nastupaju na Turopoljskom fašniku

U Praku Franje Tuđmana su 22. veljače

Objavljeno

on

Približava se dan kada će gradom proći maškarana povorka, a Turistička zajednica objavila je i tko će maskirane Goričane i njihove goste na 111. Turopoljskom fašniku zabavljati ove godine. Ispod fašničkog šatora u Park Franje Tuđmana dolazi jedan od najveselijih i najpoznatijih zabavljača – Neno Belan i njegovi Fiumensi. Koncert počinje u 21 sat.

Ovaj poznati splitski kantautor, pjevač i skladatelj pop rock glazbe prepoznatljiv je po svojim svevremenskim tekstovima pjesama kao što su “Rijeka snova”, za koju je dobio i Porina 2008. za najbolji album, a tu su i druge uspješnice, što iz vremena Đavola, pa i novijeg razdoblja poput “Zar više nema nas” (duet s Massimom, također dobitnik Porina) zatim poznata “Stojim na kantunu”, “Pričaj mi o ljubavi”, “Bambina”, “Divojka s juga”, “Srce od leda” ili “Ivona”…

– Ma sve znate, pa vas u stilu “Rock galame” pozivamo: nemoj biti sama dok je rock galama, dođi i pridruži se veselim maškarama na 111. Turopoljskom fašniku, u subotu, 22.veljače – kažu iz Turističke zajednice grada Velika Gorica.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Ivana Kindl u svom gradu snimila spot za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’

‘Smrzla sam se i spigala, ali za dobru artističku ideju može sve!’

Objavljeno

on

Za snimanje video spota za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’, naša sugrađanka Ivana Kindl izabrala je upravo svoj grad i to dvoranu u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

– Ideja za spot je odlična i jedva čekam da vidite finale. Dinkec i ja imamo sličan senzibilitet, za dobru artističku ideju može sve! Spigala sam se snimajući u ležećem položaju na kazališnim daskama, smrzla se vani na – 3 s ogoljenim ramenima, ostala u jednom trenutku obavijena samo crvenim trakama zalazeće ljubavi… silueta u crvenom me potezala,vukla, čupala zadnje niti te nesretne ljubavi… Danas me cijelo tijelo boli, ali osjećaj je neopisivo dobar. Kad radiš s ekipom koja je pouzdana i organizirana nema stresa, samo dobra vibra – napisala je na svom Facebook profilu popularna pjevačica.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno