Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Ovo na sreću nije teroristički napad na toranj u Ščitarjevu

Objavljeno

Već smo izvijestili kako je u tijeku obnova župne crkve sv. Martina biskupa u Ščitarjevu, a trenutačno se izvode radovi na fasadi. U radovima na tornju pomogli su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica. Zbog njihovog angažmana nije trebalo postaviti građevinsku skelu, čime je župa uštedjela više od 20 tisuća kuna.

 

Dok je snimao brojne fotografije u fazi obnove tornja za potrebe župnog arhiva, Ivan Nađ je proteklog petka, 7. listopada, snimio i jednu koja ga je odmah podsjetila na teroristički napad u Americi, 11. rujna 2001. godine.

 

“Na moj prijedlog župnik je zamolio vatrogasce JVP Velika Gorica koji su izvršili specijalni zadatak. Vatrogasci su u košari podigli majstora kako bi obojao križ na tornju. Sve sam to ovjekovječio fotografijama. U jednom trenutku našao se zrakoplov, kao da ide na zvonik. Fotografija me podjeća na teroristički čin rušenja tornjeva blizanaca u SAD-u. Još su tu bili i vatrogasci”, ispričao nam je autor fotografije Ivan Nađ.

 

Foto: Ivan Nađ

Foto: Ivan Nađ


 

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Naš turopoljski galeb otkriva nam na koji način osvaja žene te kojem se sve riziku pritom izlaže

Objavljeno

on

Što prvo pomislite kada kažete Petek na Gorice? Nekome je to prilika za dobru kupnju, drugima za prodaju, a trećima za pronaći svoju bolju polovicu. U videu doznajte što se to važno i povijesno za Goricu dogodilo upravo danas, kakvi su kesteni najbolji za kuhanje, a kakvi za pečenje te kakav specijalitet je za Petek pripremio naš poznati majstor bureka Zvonimir Šimić.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Gastro: DVD Kosnica pripremila je najbolju turopoljsku kotlovinu

Podijeljeno je više oko pet tisuća porcija hrane…

Objavljeno

on

I ove godine pokazalo se kako je hrana najbolji mamac za okupljanje velikog broja ljudi! Gastro Turopolja, 17-ti po redu ponovno je oduševio sve! Brojni građani u pratnji svojih najmilijih proveli su nedjelju u srcu Velike Gorice kako bi svi zajedno ručali na otvorenom. Dok su jedni uživali, drugi su kuhali i skuhali najbolju turopoljsku kotlovinu. Prema ocjeni žirija, najbolju kotlovinu pripremila je ekipa DVD-a Kosnica, na drugo mjesto zasjela je ekipa goričke Javne vatrogasne postrojbe dok je treća bila Udruga Žumberačke vile.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Da je lako, kravicu bi imao svatko, kažu sirari i pohvališe se svojim delicijama s različitim vrstama začina

Objavljeno

on

Drago prodaje pravi lički med, a pčele i saće pronalazi u šumi. Više u video prilogu:

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno