Poveži se s nama

Moja županija

FOTO Otvorena izložba golubova, peradi, kunića i ptica

Objavljeno

03.01.2020. Velika Gorica. 27. državna i 14. županijska izložba malih životinja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Trodnevna 27. državna hrvatska izložba i 14. županijska izložba golubova, peradi, kunića i ptica otvorena je danas u 15 sati u sportskoj dvorani Srednjoškolskog centra. Izloženo je preko 1.100 primjeraka, golubova, ukrasne peradi, velike peradi, kunića i egzotičnih ptica uzgajivača iz cijele Hrvatske, od Bizovca, Belišća pa do Splita.

03.01.2020. Velika Gorica. 27. državna i 14. županijska izložba malih životinja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Izložbu je otvorio elokventni Mihael Pavišić, predsjednik ‘Udruge za uzgoj i zaštitu malih životinja Velika Gorica 2005’, Zagrebačku županiju predstavljao Josip Kraljičković, predstavnik Grada Velike Gorice bio je Marko Kos, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj, a završnu riječ je imao Damir Ćosić (Bizovac), predsjednik Hrvatskog saveza udruga odgajatelja malih životinja.

03.01.2020. Velika Gorica. 27. državna i 14. županijska izložba malih životinja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Izložba je natjecateljskog karaktera, Zbor sudaca će ocijeniti izložene eksponate i pobjednici će biti poznati u nedjelju, trećeg i posljednjeg dana izložbe. Izložba je bila otvorena danas do 20 sati, sutra (subota, 04. siječnja 2020.) je otvorena od 08 do 20 sati, a u nedjelju (05. siječnja 2020.) od 08 do 13 sati. U nedjelju je i prodajni dio izložbe na platou ispred Srednjoškolskog centra.

Galerija fotografija

Moja županija

Dva nova slučaja koronavirusa u Gorici

Tri novooboljela u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u posljednjih 24 sata još su tri osobe zaražene koronavirusom. Jedna osoba je preminula, a šest ih je izliječeno. Dva su nova slučaja s područja Velike Gorice, a jedan iz Svete Nedelje. Po dvije izliječene osobe broje ispostave Doma zdravlja Samobor, Zaprešić i Jastrebarsko, a preminula je osoba s područja Ivanić-Grada.

– Apeliramo na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također,izbjegavajte putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – poručuje Stožer civilne Zagrebačke županije.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Zagrebačka županija: Kreće isplata bespovratnih potpora za poduzetnike pogođene pandemijom

Na javni pozivpristiglo je više od 700 prijava, a isplata prvih 1.204.500 kuna odobrena je za 182 subjekata. Novi ciklus isplata očekuje se kroz dva tjedna

Objavljeno

on

Zagrebačka županija kreće s isplatom bespovratnih potpora za očuvanje i poticanje poslovne aktivnosti za mikrosubjekte čije su prijave obrađene i odobrene, a čiji je rad obustavljen zbog trajanja epidemije bolesti COVID-19. Na javni poziv koji je bio otvoren do 6. srpnja stiglo je više od 700 prijava, a isplata prvih 1.204.500 kuna odobrena je za 182 subjekata. Potpore su odobrene u iznosima od 3.000 do 24.000 kuna po subjektu, a novi ciklus isplata očekuje se kroz dva tjedna.

Inače, Zagrebačka županija spomenuti javni poziv za kojeg je osigurala 13 milijuna kuna raspisala je 4. lipnja, a njime je omogućena prijava za dodjelu bespovratnih sredstava mikro subjektima malog gospodarstva (obrti, trgovačka društva, samostalne profesije) s područja Zagrebačke županije, koji imaju najmanje 1 jednog aposlenog te koji su prijavitelji na mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom, i čije je poslovanje bilo obustavljeno Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 19. ožujka 2020. godine.

Bespovratne potpore se dodjeljuju za nabavu opreme, sirovine i materijala za obavljanje osnovne djelatnosti, podmirenje kreditnih/leasing obveza za nabavljenu opremu, korištenje/najam poslovnog prostora, komunalne troškove, troškove telekomunikacija, knjigovodstvenih usluga, licencija, koncesija te drugih troškova za obavljanje osnovne djelatnosti.

Nastavi čitati

Moja županija

U županiji dva nova slučaja koronavirusa

Tri osobe su izliječene

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u posljednjih 24 sata registrirane su dvije nove osobe zaražene koronavirusom, a tri osobe su izliječene. Po jedan novi slučaj bilježe područja Svete Nedelje te Samobora, dok je jedna izliječena osoba s područja Vrbovca te dvije sa zaprešićkog područja. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 55 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 166 osoba, a 9 ih je preminulo.

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno