Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO OSS Buševec sugrađanima poklonio božićni koncert

Objavljeno

“Zvan Betlema” naziv je tradicionalnog božićnog koncerta koji je sinoć OSS Buševec izveo u punoj crkvi Sv. Ivana krstitelja u Buševcu. Kako zvuče tradicionalne božićne pjesme iz cijele Hrvatske publici su prenijeli članovi vokalnog i tamburaškog sastava te dječje vokalne skupine OSS Buševec. Kao gost, na koncertu je nastupio i Vokalni sastav Zlatne godine.

 

 

 

Galerija fotografija

HOTNEWS

Evo kako Ivan Bekavac želi poboljšati zdravstvenu zaštitu u Velikoj Gorici

Bekavac: Tijekom mandata želja mi je započeti izgradnju gradske poliklinike s dnevnom bolnicom u kojem će naši građani moći ostvariti specijalističku zdravstvenu zaštitu, dijagnostiku i liječenje bez potrebe odlaska u Zagreb..

Objavljeno

on

Uoči nedavnog obilježenog Svjetskog dana zdravlja, Mostov kandidat za gradonačelnika Velike Gorice, dr.Ivan Bekavac ispred Doma zdravlja održao je danas konferenciju za medije o mjerama i aktivnostima u svrhu unaprjeđenja dostupnosti zdravstvene zaštite Velikogoričanima.

Dostupnost zdravstvene zaštite je jedan od velikih problema koji muče Velikogoričane istaknuo je Bekavac te dodao kako gradska uprava mora preuzeti incijativu I učiniti više kako bi se osigurala dostupnost zdravstvene zaštite sugrađanima.

– Naši sugrađani iz godine u godine sve rijeđe imaju priliku posjetiti liječnika specijalista u Velikoj Gorici. Kako je krenulo, uskoro liječnika specijalista u našem gradu neće ni biti. Oni koji su pred mirovinom otići će u mirovinu, a oni koji danas rade iz mirovine, prestat će raditi, priča Bekavac.

Ističe kako je ključni problem nedostatak timova liječnika specijalista, pa će iz tog razloga pokrenuti natječaj za zapošljavanje iz djelatnosti psihijatrije, reumatologije, endokrinologije, fizikalne medicine, dijabetologije, interne medicine, pedijatrije…

Tu vidi priliku i za mlade Velikogoričane koji trenutno rade u Zagrebu, a žive i rođeni su u Velikoj Gorici.

– Tijekom mandata želja mi je započeti izgradnju gradske poliklinike s dnevnom bolnicom u kojem će naši građani moći ostvariti specijalističku zdravstvenu zaštitu, dijagnostiku i liječenje bez potrebe odlaska u Zagreb, pojašnjava Bekavac koji ujedno želi premjestiti hitnu pomoć u novi suvremeni Centar, a trenutne prostorije hitne ponuditi proširenju kapaciteta laboratorija kao i kapaciteta specijalističke skrbi.

Želi pokrenuti i program ranog prepoznavanja dijagnostike i intervencije poremećaja i potreba djece s posebnim potrebama, kao i osmisliti provedbu programa preventivne zdravstvene zaštite.

Na upit, s kojim sredstvima bi realizirato navedene programe, rekao je kako se sredstva mogu namknuti iz ušteda koje će napraviti promjenom i preraspodjelom sredstava koja se plaćaju za javni prijevoz.

– Tu je I adekvatno prikupljanje I zbrinjavanje komunalnog otpada na način kako to rade suvremene sredine u svijetu, ali i neki hrvatski gradovi. No, ne smijemo zaboraviti I da nam u velikoj mjeri stoje na raspolaganju sredstva iz EU fondova, zaključuje Bekavac.

 

Nastavi čitati

Crna kronika

Vlasnici vraćen bicikl ukraden još 2010.godine

Bicikl je sve do sada bio u funkciji, a s godinama je mijenjao vlasnike…

Objavljeno

on

Gorička policija, prilikom kriminalističkog istraživanja nad 39-godišnjim velikogoričanom, pronašla je ukradeni bicikl. No, ništa to ne bi bilo neobično da taj bicikl nije ukraden još 2010.godine.

Bicikl je sve do sada bio u funkciji i u dobrom voznom stanju, a radi se o poprilično skupom biciklu marke Kona bijele boje, koji je 2010.godine uveden u policijski sustav potražne evidencije. Prilikom provjere serijskog broja bicikla, policija je utvrdila kako se radi o tom biciklu.

Ova priča ima sretan kraj. Bicikl je vraćen vlasnici, koja je bila oduševljena i prezadovoljna što je dobila nazad svoj davno izguljeni bicikl. U tom periodu, kako doznajemo, bicikl je mijenjao vlasnike, a osoba kod koje je pronađen nije utvđena kao počinitelj te krađe. Iako je kradljivac utvrđen još prijašnjih godina, bicikl nije bio pronađen sve do sada igrom slučaja.

Nastavi čitati

Crna kronika

Prevaranti na djelu: predstavio se kao djelatnik Elektre te starici ukrao novčanik

Iz policije upozoravaju kako je ovo već treća takva prevara…

Objavljeno

on

Prevaranti i dalje vrebaju i iskorištavaju osobe treće životne dobi. Na sam Uskrsni ponedjeljak oko 12 sati i 35 minuta, 84-godišnja starica, ništa ne sumnjajući, pustila je u kuću nepoznatog muškarca koji joj se predstavio kao djelatnik Elektre i koji je došao očitati struju.
Prevarant ju je zatražio osobnu iskaznicu te joj je nakon što je ona odvratila pažnju, ukrao novčanik i otišao.

Inspektor Nikica Ljubanović iz goričke policije poslao je upozorenje starijim osobama da ne puštaju u kuću nepoznate.

– Budite oprezni, obratite pozornost jesu li takve osobe obućene u radna odjela s logotipom firme koju predstavljaju te tražite na uvid njihove osobne podatke odnosno službene iskaznice, poručuje Ljubanović.

U zadnjih mjesec i pol dana bilo je tri takva kaznena djela na goričkom području. Takvi slučajevi zabilježeni su u Mičevcu i Velikoj Mlaki, a sada se dogodio u Velikoj Gorici u ulici Andrije Kačića Miošića.

– S obzirom da vlada pandemija koronavirusa i da svi nose maske, koje policiji uvelike otežavaju posao, počinitelji također nose masku te starije osobe ne mogu dobro prepoznati i opisati počinitelje. No, prema dosad utvrđenim činjenicama i opisima, možemo reči da se radi o istom počinitelju, dodao je Ljubanović.

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno