Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Olimpik najbolji na 2. memorijalu Dede Azenića

Objavljeno

Hrvatski odbojkaški klub Gorica sjajno je organizirao 2. memorijal Antuna Azenića Dede odigran jučer u Gradskoj sportskoj dvorani. Na turniru su igrale mlađe kadetkinje (godište 2003. i mlađe) iz 8 klubova: OK Olimpik, OK Dinamo, OK Foresta, HAOK Mladost (svi Zagreb), ŽOK Vrbovec, OK Dugo Selo, OK Velika Gorica i HOK Gorica. Ekipe su u dvije skupine odigrale jednostruki bod sustav (svaka sa svakom) na dva dobivena seta. Nakon toga su igrani polufinalni susreti te utakmica za 3. mjesto i finale.

Olimpik je uvjerljivim pobjedama suvereni pobjednik memorijala te je tako obranio prošlogodišnji naslov, a njegova igračica Dora Kožinec je izabrana za najbolju igračicu. U polufinalu Dinamo je nakon izgubljenog prvog seta napravio potpuni obrat protiv Foreste, koja je nakon vodstva 13:7 u drugom setu naprosto stala i bez ozbiljnijeg otpora izgubila utakmicu. Foresta je ipak za 3. mjesto glatko pobijedila Mladost.

Sve ekipe nagrađene su spomen medaljama, a tri prvoplasirane su dobile i pehare. Najboljoj igračici turnira osim pehara uručen je i prigodni dar organizatora. Nagrade su najboljim ekipama uručivali uglednici iz Hrvatskog odbojkaškog saveza i Grada Velike Gorice.

Galerija fotografija

  1. memorijalni turnir ”Antun Azenić -Deda”

Skupina A 1. Foresta 9 (3 3 0 6:0), 2. Mladost 6 (3 2 1 4:2), 3. Gorica 3 (3 1 2 2:4), 4. Dugo Selo 0 (3 0 3 0:6).

Skupina B 1. Olimpik 9 (3 3 0 6:0), 2. Dinamo 6 (3 2 1 4:2), 3. Vrbovec 3 (3 1 2 2:4), 4. Velika Gorica 0 ( 3 0 3 0:6).

Polufinale Olimpik – Mladost 2:0 (25:13, 25:12); Foresta – Dinamo 1:2 (25:21, 19:25, 6:15).

Za 3. mjesto Foresta – Mladost 2:0 (25:17, 25:15).

Finale Olimpik – Dinamo 2:0 (25:18, 25:18).

MVP turnira: Dora Kožinec (Olimpik).

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Dječji kulturni centar iz Albanije gostovao u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vijeće albanske nacionalne manjine Zagrebačke županije, predsjednik Memetali Zenuni Memy, i Zajednica Albanaca Zagrebačke županije ugostila je Dječji kulturni centar Grada Skadra, direktor Kujtim Alija, povodom obilježavanja Dana zastave (Dan državnosti) Republike Albanije. Svečani koncert održan je sinoć u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Program je vodila (i pjevala) Ketlin Pjalmi, suvoditelj je bio Memy kao i prevoditelj s albanskog na hrvatski jezik i obratno, pozivao je na pozornicu goste odnosno uzvanike koji su imali kraće pozdravne govore. Posjetitelje su pozdravili veleposlanici Albanije i Kosova, v.d. poslanika Sjeverne Makedonije, Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije i Kujtim Alija.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Izvođačka ekipa iz Albanije bila je mlada sa odličnim solistima i raznovrsnim koreografijama. Gost koncerta bilo je Kulturno umjetničko društvo Šćitarjevo sa svojom tamburaškom sekcijom, predsjednica Branka Tretinjak. Nakon dvosatnog programa druženje je nastavljeno uz bogati domjenak.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno