Poveži se s nama

Vijesti

FOTO VIJEST Obnavlja se fasada na župnoj crkvi u Šćitarjevu

Objavljeno

U tijeku su radovi na obnovi fasade na župnoj crkvi Sv. Matina u Šćitarjevu. Toranj je već obnovljen, a radovi se nastavljaju na ostatku građevine.

 

Galerija fotografija

 

Obrazovanje

FOTO Učenici se vratili u Srednju strukovnu školu

Objavljeno

on

26.05.2020. Velika Gorica. Učenici na praktičnoj nastavi u Srednjoj strukovnoj školi. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nastava u prostoru osnovnih i srednjih škola zbog epidemije korona virusa ne izvodi se od 16. ožujka 2020. godine. Nakon više od dva mjeseca u Srednju strukovnu školu vratili su se danas prvi učenici na praktičnu nastavu. Četiri učenika iz 3. razreda, smjer elektrotehničar, došli su danas poslijepodne (13:30 sati) u kabinet elektrotehničke struke da bi odradili praktičnu vježbu. Na ulazu u školsku zgradu obvezna je dezinfekcija ruku, u radionici mjerenje tjelesne temperature. Predmetnom nastavniku predali su uredno potpisane Izjave (da su bez znakova akutne respiratorne bolesti, da im nije propisana mjera samoizolacije, …), koje su preduvjet za ulazak u školu.

26.05.2020. Velika Gorica. Učenici na praktičnoj nastavi u Srednjoj strukovnoj školi. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nastavnik Marijan Kos, poštujući propisani razmak i ostale epidemiološke mjere, pripremio je za učenike praktičnu vježbu – ”Priključak kolektorskog elektromotora”. Trebalo je riješiti: a) Serijska uzbuda (regulacija okretaja smanjenim naponom, desni smjer vrtnje; b) Serijska uzbuda (regulacija okretaja smanjenim naponom, lijevi smjer vrtnje); c) Paralelna uzbuda i d) Mješovita uzbuda.

Mladen Zrno, voditelj školskih učionica i praktične nastave, rekao je da škola pruža mogućnost i učenicima završnih razreda da svoje završne radove pripreme u prostoru škole. Očekuje se da će primjer prve skupine učenika u narednim danima odnosno tjednima slijediti i druge skupine učenika.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Dvorišta goričkih vrtića opet puna djece

U Dječjem vrtiću ‘Ciciban’ zatekli smo mališane u igri

Objavljeno

on

Popuštanjem strogih mjera uvedenih zbog epidemije koronavirusa otvorila se mogućnost povratka djece u vrtiće. Dječja pjesma, vika i cika polako se vratila u Dječji vrtić Ciciban. Iako su se djeca vratila u svoj vrtić, njihove grupe i dalje su razdvojene pa djeci nedostaju njihovi prijatelji. No, zato više vremena provode na otvorenom u igri. Kako je to izgledalo danas u vrtiću pogledajte u našem video prilogu.

Nastavi čitati

Vijesti

Chardonnay Marijana Kovačića najbolji na ocjenjivanju vina Udruge ‘Grozd’

Stručna ocjenjivačka komisija pod predsjedanjem mr.sc. Vlaste Rubeša Vili dodijelila mu 89 bodova

Objavljeno

on

U klijeti obitelji Mikulčić u Kostanjevcu protekle subote ocijenjeno je 89 uzoraka, koji su zaprimljeni tjedan prije. Stručna ocjenjivačka komisija u sastavu doc.dr.sc. Zvjezdana Marković, dr.sc. Mirela Osrečak, Dunja Mežnarić, Vesna Bakota, Gordana Bosankić i Slobodan Vili sve dipl. inž. agronomije, pod predsjedanjem mr.sc. Vlaste Rubeša Vili najbolje je ocijenila Chardonnay proizvođača Marijana Kovačića, koji je osvojio 89 bodova. Škrlet proizvođača Vlade Mikulčića ocijenjen je s 87 bodova i osvojio je titulu šampion Udruge.

Na ocjenjivanju vina Udruge ‘Grozd’ dodijeljeno je 20 zlatnih diploma, 32 srebrnih, 21 brončana, 3 priznanja dok 13 vina nije zadovoljilo.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno