Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Obilježeni Svjetski dani vida i srca

Objavljeno

Dvodnevno obilježavanje Svjetskog dana vida odnosno srca u Velikoj Gorici organizirali su Dom zdravlja Velika Gorica, Veleučilište Velika Gorica i Ljekarne Zagrebačke županije. Povodom Svjetskog dana vida studenti optometrije Veleučilišta  građanima su na Tržnom centru besplatno pružali uslugu mjerenja oštrine vida (Screening), u petak 05. listopada, od 9 do 12 sati. Ekipu su činili mgr. Sonja Drugović i studenti: Marcela Domnik, Gaja Eti Kalčić i Nikola Ćibarić. Naglašeno je da je prevencija jako bitna, vid bi trebalo kontrolirati jednom godišnje i Veleučilište poziva građane da posjete njegov laboratorij optometrije (Velika Gorica, Zagrebačka 5) i obave besplatne preglede oštrine vida te dobiju stručnu pomoć pri izboru naočalnih ili kontaktnih leća.

Nakon akcije kontrole vida u šatoru na Tržnom centru upriličena je sutradan (subota, 06. listopada) zdravstvena kontrola povodom Svjetskog dana srca. Od 9 do 12 sati građani su imali prigodu besplatno izmjeriti krvni tlak, kolesterol i šećer, te obaviti konzultacije s kardiologom. U akciji su sudjelovali: doktorica Gašparović,  te djelatnice Ljekarni Zagrebačke županije (Trg kralja Krešimira IV. i kralja Zvonimra 5), magistrice Ana Junković i Maja Glamuzina. Akciju su svojim dolaskom podržali gradonačelnik Dražen Barišić i zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar. Na kraju su podijeljeni darovi onima koji su imali dobitne brojeve na prigodnoj tomboli.

Glavni organizator dvotjedne manifestacije dr. Stjepan Zagorac, ravnatelj velikogoričkog Doma zdravlja, bio je zadovoljan odzivom građana na spomenute zdravstvene kontrole: ”Čini mi se da ove naše akcije polako postižu cilj, odnosno da sve veći broj naših građana ozbiljno shvaća preventivne preglede. Nadam se da će i u buduće briga za vlastito zdravlje biti prioritet svih nas, jer uvijek ponavljam: skrb za vlastito zdravlje počinje doma, a ne u zdravstvenim ustanovama.”

Inače, Svjetski dan srca je 28. rujna, a Svjetski dan vida pada na drugi četvrtak u mjesecu listopadu.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO Gastro Turopolja izrastao u veliku manifestaciju

Objavljeno

on

Gastro Turopolja u svom 17. izdanju pokazao se kao velika manifestacija, manifestacija koja bi u budućnosti mogla postati trajnim simbolom turopoljske gastronomske tradicije i suvremene ponude. Proširen na kompletan prostor na i oko Muzeja Turopolja, Gastro je zauzeo kompletan Park i Šetalište od Crkve Navještenja Blažene Djevice Marije do Vugleca te tako omogućio velikom broju izlagača da pokažu svoje proizvode i rukotvorine velikom broju Goričana i njihovim gostima. Ako se nastavi s logičnim inovacijama oplemenjivati ovu manifestaciju ona bi, bez sumnje, mogla postati poznati i priznati turistički brend Grada Velike Gorice.

U natjecanju za najbolju kotlovinu natjecalo su se 34 kandidata odnosno udruge. Prema procjeni ocjenjivačkog suda, kojem je predsjednik bio Tomislav Špiček, poredak tri najbolja je slijedeći: 1. DVD-u Kosnica, 2. Javna vatrogasna postrojba Grada Velike Gorice i 3. Udruga Žumberačke vile. U kategoriji ‘najuređeniji stol’ za najuređenije proglašeni su stolovi od čak 8 udruga: DVD Ščitarjevo, DVD Gradići, DVD Strmec Bukevski, DVD Lukavec, DVD Ribnica, DVD Turopoljski Markuševec, KUD Stari Grad Lukavec i Društvo žena Buševec. Najveselije ekipe su: DVD Kuče, KUD Stari Grad Lukavec i Veseli Prigorci.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Sport

Limačice Maraton kluba na tronu u Varaždinu

Ništa manje uspješni nisu bili niti Limači

Objavljeno

on

Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske atletske lige sjever u Varaždinu Maraton klub Velika Gorica pokazao je dominaciju u kategoriji Limačica na utrci od 600 m, gdje su sva tri postoja zauzele članice Kluba. Najviše postolje zauzela je Tena Petračić s vremenom 1:45,50, dok su srebro i broncu odnijele Hana Tašaković (1:52,12) i Livia Debelić (1:53,03). Tara Petračić utrku je završila na 4. mjestu s vremenom 1:55,28.

Ništa manje uspješni nisu bili niti Limači. Ivan Aščić Toma na utrci od 600 m zauzeo odlično 3. mjesto s vremenom 1:57,48.

Konačno, mlađa juniorka Nina Vuković osvojila je zlato na utrci od 1500 m s vremenom 5:00,58.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Načelnik goričke policije upozorio na pogoršanje stanja u prometu

Najavljuje kako će policija provoditi ‘pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika’, a građane poziva na suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa

Objavljeno

on

Od početka godine na području policijske postaje Velika Gorica došlo je do pogoršanja stanja u cestovnom prometu, upozorava načelnik goričke policije Perica Malić, ističući kako se u usporedbi sa istim razdobljem prošle godine broj prometnih nesreća povećao za 35,82 posto (2018-383 prometne nesreće, 2017-282 prometne nesreće).

“Uz negativan trend povećanja broja prometnih nesreća došlo je do negativnog povećanja broja prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama za 6,49 % 2018-82 prometne nesreće,od čega prometne nesreće sa povrijeđenim sudionicima u kojima su 29 sudionika zadobila teške tjelesne i 75 lakše ozlijeđena sudionika i 2017 -77 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama u kojima je 19 sudionika zadobio teške tjelesne povrede i 81 lakše ozlijeđena sudionika. Broj prometnih nesreća sa smrtno stradalim sudionicima također je veći za 300%, u 2018-4 prometne nesreće u kojoj su 1 putnik u osobnom vozilu, 2 vozača motocikla i 1 vozač traktora smrtno stradali, dok u promatranom periodu 2017-1 prometna nesreća u kojoj je 1 motociklist smrtno stradao”, kaže Malić.

Policija najavljuje kako će provoditi ‘pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika’, a građane pozivaju na suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa.

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno