Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi Grada Velike Gorice

Objavljeno

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi Grada Velike Gorice svečano je obilježen u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Velike Gorice jučer u restoranu Phoenix. Godina 2018. je svečarska za Hrvatski Crveni križ koji obilježava 140 godina postojanja i djelovanja, 65 godina od prve organizirane akcije Dobrovoljnog darivanja krvi (Sisak, 1953.) i 25 godina od međunarodnog priznanja. Povodom tog jubileja predsjednik Crvenog križa Velika Gorica dr. Ivan Jurkin za svoj dugogodišnji rad (više od 40 godina je predsjednik) dobio je priznanje Red Hrvatskog Crvenog križa, koje mu je uručio dr. Josip Jelić, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa. Dar Grada Velike Gorice dr. Jurkinu uručio je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Darivateljima krvi uručena su priznanja: za 35x darovanu krv – Lidija Vukušić i Željka Tucaković, za 50x darovanu krv – 34 muškarca, za 75x darovanu krv – Ivica Kelihar, Željko Rogina, Marko Kovčalija i Tomislav Odrčić, za 55x darovanu krv – Renata Dorčić (zahvalnica i veliki srebrni znak), za 125x darovanu krv – Oliver Kelava (zahvalnica i veliki srebrni znak).

Program je vodio Alen Konjević, a djelatnice Gradskog društva Crvenog križa su uložile veliki trud da kompletna svečanost protekne besprijekorno. Uvodni glazbeni program izveli su tamburaši KUD-a Dučec, a nakon službenog dijela svečanosti uslijedio je domjenak te druženje popraćeno svirkom i pjesmom u izvedbi Darka Janječića.

Galerija fotografija

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Moja županija

60 pozitivnih na koronavirus u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

on

S današnjim danom je u evidenciji Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije 60 osoba pozitivno na virus COVID-19. Najveći broj oboljelih je u gradovima Velika Gorica, Sveta Nedelja i Zaprešić.

U Velikoj Gorici je broj zaraženih u posljednja 24 sata s 9 porastao na 15 osoba. U samom gradu je evidentirano 12 zaraženih, u općini Pokupsko dvoje te općini Kravarsko jedna osoba. Podsjećamo kako od sutra možete pratiti javljanja uživo iz velikogoričke Gradske uprave na kojoj će Stožer civilne zaštite grada Velike Gorice javnost izvještavati o svim relevantnim informacijama vezanim uz epidemiju i trenutnom stanju na području grada. Prijenos pratite putem Facebook stranice Gorica TV.

U Hrvatskoj je trenutno potvrđeno ukupno 657 osoba zaraženih ovim virusom, a 49 osoba je ozdravilo. Dosad je 5 osoba preminulo. 

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno