Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Najbolji gorički učenici na primanju u Gradu, evo što su nam poručili

Objavljeno

Učenike velikogoričkih osnovnih i srednjih škola koji su postigli najbolje rezultate u protekloj školskoj godini jutros je primio gradonačelnik Dražen Barišić, zajedno sa zamjenikom Ervinom Kolarcem i resornim pročelnikom Krešimirom Ačkarom.

 

Gradonačelnik primio najbolje  učenike - Dražen Barišić - Krešimir Ačkar  (7)

 

„Želim vam ovom prilikom čestitati na vašem trudu, zalaganju i najboljim uspjesima koje postižete u svom školovanju. Čestitam vam na upornosti i postignutim rezultatima, a ujedno želim najaviti kako će učenike početkom školske godine na klupama dočekati besplatni udžbenici. Time ćemo pomoći učenicima i roditeljima koji imaju velika izdavanja iz kućnog budžeta za obrazovanje“, rekao je gradonačelnik i podsjetio na neke od realiziranih projekata, poput škole i sportske dvorane u Novom Čiču te dvorane u Rakarju. Najavio je da će i ovog ljeta Grad uložiti značajna sredstva u objekte i opremu svih škola te kako je pokrenuta izrada dokumentacije za gradnju kuhinje u Osnovnoj školi Jurja Habdelića, jedinoj goričkoj školi koja nema kuhinju.

 

Upravo je iz te škole na primanje u Grad stigao odlikaš Nikola Sočec. Kaže kako mu je daljni cilj upisati XV. Gimnaziju, popularni MIOC, a nakon nje Fakultet elektrotehnike i računarstva.

 

„Svima bih poručio kako se ništa ne može dobiti bez puno rada. Svoje osnovnoškolske dane, međutim, ne pamtim kao neko stresno razdoblje života. Naprotiv, dobro sam se zabavio i dosta toga naučio“, ispričao je Nikola.

 

Gradonačelnik primio najbolje  učenike - Dražen Barišić - Krešimir Ačkar  (9)

 

Pročelnik Ačkar učenicima je poručio kako nisu vrlo dobri niti odlični, već najbolji u svojoj generaciji.

 

„Budućnost našega grada ovisit će o tome koliko budemo ulagali u mlade, a vi ste kao najbolji među njima stupovi našega grada i boljeg društva“, naglasio je Ačkar.

 

Gradonačelnik primio najbolje  učenike - Dražen Barišić - Krešimir Ačkar  (12)

 

Nikolina Arbanas završila je Srednju strukovnu školu, otkrila nam je kako nema čistu ‘peticu’, ali da je sa 4,7 jako zadovoljna i odlučila nastaviti školovanje.

 

„Završila sam trogodišnju školu za konobara i upisat ću četvrtu godinu kako bih postala viši konobar. Zatim bih željela upisati fakultet i postati visokoobrazovana osoba“, kazala nam je Nikolina.

 

„U školi ima uspona i padova, ali treba dati sve od sebe i uspjeh neće izostati. Želja mi je nakon završetka škole studirati glazbu“, dodala je Lora Likan Kelentrić, koja je svirajući flautu i klavir s 5,0 završila prvi razred Umjetničke škole Franje Lučića.

 

Galerija fotografija:

 

CityLIGHTS

Ivana Kindl u svom gradu snimila spot za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’

‘Smrzla sam se i spigala, ali za dobru artističku ideju može sve!’

Objavljeno

on

Za snimanje video spota za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’, naša sugrađanka Ivana Kindl izabrala je upravo svoj grad i to dvoranu u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

– Ideja za spot je odlična i jedva čekam da vidite finale. Dinkec i ja imamo sličan senzibilitet, za dobru artističku ideju može sve! Spigala sam se snimajući u ležećem položaju na kazališnim daskama, smrzla se vani na – 3 s ogoljenim ramenima, ostala u jednom trenutku obavijena samo crvenim trakama zalazeće ljubavi… silueta u crvenom me potezala,vukla, čupala zadnje niti te nesretne ljubavi… Danas me cijelo tijelo boli, ali osjećaj je neopisivo dobar. Kad radiš s ekipom koja je pouzdana i organizirana nema stresa, samo dobra vibra – napisala je na svom Facebook profilu popularna pjevačica.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Goričani uz glazbu i kuhano vino dočekali 2020. godinu na otvorenom

Objavljeno

on

01.01.2020. Velika Gorica. Doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Brojni Goričani su u organizaciji Grada Velike Gorice i Turističke zajednice Velike Gorice na otvorenom na prostoru kod Muzeja Turopolja dočekali 2020. godinu. Kuhano vino i glazba Tamburaškog sastava Harmonija poticali su raspoloženje građana koji su odlučili dočekati novu godinu izvan toplih domova odnosno gastronomskih destinacija. Nakon odbrojavanja (vodila ga je moderatorica Ana Katuluć) odnosno početka 2020. godine i velikog vatrometa, okupljenim građanima obratio se gradonačelnik Dražen Barišić, u društvu s predsjednicom Turističke zajednice Miladom Mesarić.

01.01.2020. Velika Gorica. Doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Gradonačelnik je bio kratak, kao i prije godinu dana, zaželio svim svojim sugrađanima da ostvare sve svoje osobne želje i da im njihovo ispunjenje učini život mnogo ugodnijim. Iako je Harmonija nakon gradonačelnikove čestitke nastavila svirkom i pjesmom, prostor ispred pozornice ubrzo se prorijedio.

01.01.2020. Velika Gorica. Doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Drugačija situacija je bila u punim goričkim lokalima, gosti su u slavljeničkom raspoloženju svoje druženje produžili do ranih jutarnjih sati.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Najmlađi su dočekali Novu 2020. godinu prije ponoći

Objavljeno

on

31.12.2019. Velika Gorica. Dječji doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Novu 2020. godinu najmlađi su sa svojim roditeljima, djedama i bakama dočekali večeras već od 17 sati na prostoru kod Muzeja Turopolja. Dječji doček nove godine počeo je interaktivnom novogodišnjom pričaonicom za djecu ”Pričom te zovem”, u kojoj su djeca oduševljeno sudjelovala. Pričaonicu je vodila moderatorica, glumica i plesačica Ana Katulić.

31.12.2019. Velika Gorica. Dječji doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon toga uslijedila je atraktivna ‘vatrena’ predstava ”Vatreni show Triko Cirkus Teatra”. Trikovi i egzibicije maestra s vatrom bili su popraćeni velikom pozornošću i dugim pljeskom.

31.12.2019. Velika Gorica. Dječji doček Nove 2020. godine. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Za kraj je izveden veliki vatromet, a zadovoljna djeca su sa svojim najmilijima krenuli doma i sanjati će dječje snove kada im Nova godina u ponoć pokuca na prozor.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno