Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Najbolji gorički učenici na primanju u Gradu, evo što su nam poručili

Objavljeno

Učenike velikogoričkih osnovnih i srednjih škola koji su postigli najbolje rezultate u protekloj školskoj godini jutros je primio gradonačelnik Dražen Barišić, zajedno sa zamjenikom Ervinom Kolarcem i resornim pročelnikom Krešimirom Ačkarom.

 

Gradonačelnik primio najbolje  učenike - Dražen Barišić - Krešimir Ačkar  (7)

 

„Želim vam ovom prilikom čestitati na vašem trudu, zalaganju i najboljim uspjesima koje postižete u svom školovanju. Čestitam vam na upornosti i postignutim rezultatima, a ujedno želim najaviti kako će učenike početkom školske godine na klupama dočekati besplatni udžbenici. Time ćemo pomoći učenicima i roditeljima koji imaju velika izdavanja iz kućnog budžeta za obrazovanje“, rekao je gradonačelnik i podsjetio na neke od realiziranih projekata, poput škole i sportske dvorane u Novom Čiču te dvorane u Rakarju. Najavio je da će i ovog ljeta Grad uložiti značajna sredstva u objekte i opremu svih škola te kako je pokrenuta izrada dokumentacije za gradnju kuhinje u Osnovnoj školi Jurja Habdelića, jedinoj goričkoj školi koja nema kuhinju.

 

Upravo je iz te škole na primanje u Grad stigao odlikaš Nikola Sočec. Kaže kako mu je daljni cilj upisati XV. Gimnaziju, popularni MIOC, a nakon nje Fakultet elektrotehnike i računarstva.

 

„Svima bih poručio kako se ništa ne može dobiti bez puno rada. Svoje osnovnoškolske dane, međutim, ne pamtim kao neko stresno razdoblje života. Naprotiv, dobro sam se zabavio i dosta toga naučio“, ispričao je Nikola.

 

Gradonačelnik primio najbolje  učenike - Dražen Barišić - Krešimir Ačkar  (9)

 

Pročelnik Ačkar učenicima je poručio kako nisu vrlo dobri niti odlični, već najbolji u svojoj generaciji.

 

„Budućnost našega grada ovisit će o tome koliko budemo ulagali u mlade, a vi ste kao najbolji među njima stupovi našega grada i boljeg društva“, naglasio je Ačkar.

 

Gradonačelnik primio najbolje  učenike - Dražen Barišić - Krešimir Ačkar  (12)

 

Nikolina Arbanas završila je Srednju strukovnu školu, otkrila nam je kako nema čistu ‘peticu’, ali da je sa 4,7 jako zadovoljna i odlučila nastaviti školovanje.

 

„Završila sam trogodišnju školu za konobara i upisat ću četvrtu godinu kako bih postala viši konobar. Zatim bih željela upisati fakultet i postati visokoobrazovana osoba“, kazala nam je Nikolina.

 

„U školi ima uspona i padova, ali treba dati sve od sebe i uspjeh neće izostati. Želja mi je nakon završetka škole studirati glazbu“, dodala je Lora Likan Kelentrić, koja je svirajući flautu i klavir s 5,0 završila prvi razred Umjetničke škole Franje Lučića.

 

Galerija fotografija:

 

CityLIGHTS

FOTO: Premijera predstave ”Stambeno pitanje” Scene Gorica

Objavljeno

on

Autor

14.04.2021. Velika Gorica. Premijera predstave ”Stambeno pitanje” Scene Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

”Predstava prati dva bračna para, koji se nađu u vrlo mogućoj i mnogima prepoznatljivoj situaciji. Dijalozi su britki, dramska lica su slojevita, zanimljiva, a u njima su upisana ona stanja i raspoloženja koja će mnogi prepoznati iz svojih bračnih ili ”dobrosusjedskih” situacija.

14.04.2021. Velika Gorica. Premijera predstave ”Stambeno pitanje” Scene Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Na sceni vidimo kako se ”običnim” ljudima najjednostavnije životne situacije pretvore u horor priču, koju autorica teksta piše na vrlo duhovit način” – stoji u popratnom katalogu predstave.

14.04.2021. Velika Gorica. Premijera predstave ”Stambeno pitanje” Scene Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Tekst je napisala Snježana Babić Višnjić, predstavu je režirao Ivan Leo Lemo, a glume: Đorđe Kukuljica, Anita Matić Delić, Mladen Kovačić i Mia Krajcer.

Ulaznice nisu bile u slobodnoj prodaji, a u dvorani su poštivane aktualne epidemiološke mjere, primjerice, svi redovi s neparnim brojevima bili su prazni, maske obvezne.

14.04.2021. Velika Gorica. Premijera predstave ”Stambeno pitanje” Scene Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Za predstavu ”Stambeno pitanje” 12. svibnja 2021. (20 sati) ulaznice će biti u prodaji od 05. svibnja 2021. (Cijena ulaznice: 50.00 kuna).

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Pumptrack staza otvorena, stižu klupice i voda, a onda i staze za rolanje i skateboard

Majstori iz Slovenije svojim su vještinama obogatili otvorenje velikogoričke pumptrack staze, a v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar najavio je kako slijedi i nastavak ovoga projekta

Objavljeno

on

Čim je dovršena i puštena u funkciju, pumptrack staza postala je omiljeno okupljalište goričke djece. Smještena pokraj terena Panadić Sporta, u blizini dvorane i stadiona, praktički od prvog trenutka pokazala se kao veliki dobitak za naš grad. U subotu prijepodne staza je i službeno otvorena.

– Iznimno nas veseli što se odmah pokazalo da je ovaj projekt pun pogodak. Za to je dovoljan samo jedan pogled na ovu stazu, gdje djeca uživaju od ranoga jutra i znaju sve do navečer čekati svoju priliku da se provozaju – zadovoljno je konstatirao v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar, pa dodao:

– Ova pumptrack staza prva je faza, a u drugoj dolazi skate staza i staza za rolanje, odmah pokraj. U to idemo čim otkupimo jednu privatnu česticu, pa očekujem da ćemo sljedećeg proljeća otvoriti i taj, drugi dio ovog projekta. Sve skupa proteže se na 1700 metara kvadratnih, što ovu pumptrack stazu čini najvećim u Hrvatskoj i trećim u Europi. I nećemo stati s obogaćivanjem sadržaja za rekreaciju u našem gradu, osluškivat ćemo potrebe sugrađana i nastaviti u istom ritmu.

Cijena cijele ove priče je oko 750 tisuća kuna, no slijedi i nadogradnja ovog rekreacijskog centra. U planu je postavljanje klupica i pitke vode odmah uz stazu, a sljedeći korak bit će i sanitarni čvor.

– Smatramo to neophodnim za sportsko-rekreacijski sadržaj ovakve vrste. Ja se baš i nisam usudio provozati po ovoj stazi kad sam vidio koliko je zahtjevna, nisam dovoljno hrabar, ali vjerujem da će moj šestogodišnji sin za koju godinu uživati u ovome – sa smiješkom je govorio Ačkar pa naglasio:

– Još jednom moram apelirati na korisnike da koriste zaštitnu opremu, staza je vrlo izazovna i potreban je maksimalan oprez. Sigurnost mora biti ispred svega!

Otvaranje staze obogatilo je i društvo koje je u svemu tome malo duže nego Goričani. U Sloveniji je ova priča puno brže zaživjela, a glasnogovornik gostiju iz Ljubljane bio je Miha Glavič:

– Došli smo ovdje da otvorimo ovu vašu stazu i damo vašoj djeci neko osnovno znanje o našem sportu. Riječ je o interdisciplinarnom sportu, budući da u njemu mogu sudjelovati i romobili, i BMX-i, i skateboardi, i role, i mladi, i stari… U Europi i svijetu ovo je veliki hit, zato mi je posebno zadovoljstvo što smo danas ovdje, što se možemo zabavljati i natjecati. Kod ovakvih, asfaltiranih staza, prednost je što se ne mora previše održavati, za razliku od zemljanih. Ovo može biti zabava za sve još dugo godina!

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO: Dječje radosti na asfaltnom pumptrack poligonu

Objavljeno

on

Autor

21.03.2021. Velika Gorica. Pumptrack poligon za dječje radosti. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Veliki broj djece uživao je jučer (nedjelja, 21.ožujka 2021.) na novoizgrađenom pumptrack poligonu. Ponekad se činilo da je više djece (i roditelja) u ‘čekaonici’ na početku poligona, nego biciklista i ostalih malih rekreativaca na stazi. Izgledalo je u nekim trenucima da vlada nered na asfaltnoj površini, ali to je samo privid, jer svako dijete vozi svoju rutu. Grupa od 7-8 dječaka imala je čak nekakvu svoju fešticu – pjesma, pizza i sokovi.

21.03.2021. Velika Gorica. Pumptrack poligon za dječje radosti. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Pumptrack je neprekidna petlja ravnina i uzvisina po kojoj se može voziti i bez pedaliranja. Oblik pumptracka omogućuje zabavnu, ali i sigurnu sportsku aktivnost, na površini koja može biti manja od košarkaškog terena. Asfaltni pumptrackovi pogodni su za sve veličine bicikala, skateboardova, koturaljki, skutera i slično.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 402 - 25.03.2021.

Facebook

Izdvojeno