Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Učenici izradili turističku mobilnu aplikaciju

Projektni zadatak učenici su proveli kao dio izborne nastave informatike

Objavljeno

Nakon dugo pripremanog projektnog timskog rada, učenici 8. C i 8. D razreda Osnovne škole Eugena Kvaternika predstavili su svoje turističke mobilne aplikacije pred svojim razrednim kolegama, profesorima te ravnateljicom škole, a ugostili su i  ravnateljicu Turističke zajednice Velike Gorice Miladu Mesarić.

Projektni zadatak učenici su proveli kao dio izborne nastave informatike pod vodstvom prof. Dalie Kager, a u suradnji sa školskom knjižničarkom Davorkom Facko-Vnučec. Kako su tekle pripreme za provođenje projekta pogledajte u interaktivnoj prezentaciji.

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Naš turopoljski galeb otkriva nam na koji način osvaja žene te kojem se sve riziku pritom izlaže

Objavljeno

on

Što prvo pomislite kada kažete Petek na Gorice? Nekome je to prilika za dobru kupnju, drugima za prodaju, a trećima za pronaći svoju bolju polovicu. U videu doznajte što se to važno i povijesno za Goricu dogodilo upravo danas, kakvi su kesteni najbolji za kuhanje, a kakvi za pečenje te kakav specijalitet je za Petek pripremio naš poznati majstor bureka Zvonimir Šimić.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Gastro: DVD Kosnica pripremila je najbolju turopoljsku kotlovinu

Podijeljeno je više oko pet tisuća porcija hrane…

Objavljeno

on

I ove godine pokazalo se kako je hrana najbolji mamac za okupljanje velikog broja ljudi! Gastro Turopolja, 17-ti po redu ponovno je oduševio sve! Brojni građani u pratnji svojih najmilijih proveli su nedjelju u srcu Velike Gorice kako bi svi zajedno ručali na otvorenom. Dok su jedni uživali, drugi su kuhali i skuhali najbolju turopoljsku kotlovinu. Prema ocjeni žirija, najbolju kotlovinu pripremila je ekipa DVD-a Kosnica, na drugo mjesto zasjela je ekipa goričke Javne vatrogasne postrojbe dok je treća bila Udruga Žumberačke vile.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Da je lako, kravicu bi imao svatko, kažu sirari i pohvališe se svojim delicijama s različitim vrstama začina

Objavljeno

on

Drago prodaje pravi lički med, a pčele i saće pronalazi u šumi. Više u video prilogu:

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno