Poveži se s nama

Sport

FOTO Marko Ulaga najbolji jahač na turniru u Buševcu

Objavljeno

Turnir u preponskom jahanju u organizaciji Konjičkog kluba Karoca (Zagreb) i Nogometnog kluba Polet održan je u subotu (07. srpnja) na glavnom terenu ŠRC Zvrnik u Buševcu. Postavljač parkura bio je Krešimir Zajec, sudac Željko Marović, a Sudačko vijeće činili su Sanja Olujić i Željko Valjuh. Natjecali su se jahači i konji iz 9 konjičkih klubova: KK Agramer, KK Karoca, KK Revel, Konjičko društvo Zagreb, KK Galop team Koprivnica, Sportski KK SEM, KK Sokol Dupci, KK Nikola Zrinski, Sportski KK Sv. Juraj.

Održano je 5 utakmica u konkurenciji seniora, juniora i kadeta. U glavnoj utrci pobijedio je Marko Ulaga tek u baražu Anu Posavec (oboje su utrku apsolvirali bez negativnih bodova). Uvjerljivo najbolje vrijeme imala je juniorka Ivona Matijašević (3. mjesto), ali zbog 4 negativna boda nije konkurirala za prvo mjesto.

Galerija fotografija

Rezultati, redoslijed

5. utakmica (visina prepone 1.20m, tempo 350m/min.): 1. Marko Ulaga (KK Konjičko društvo Zagreb), konj OTO, 0 kaznenih bodova, vrijeme 79.73; 2. Ana Posavec (KK Karoca), konj CRISTAL CLEAR, 0 kaznenih bodova, vrijeme 84.83; 3. Ivona Matijašević (KK Ravel), kobila C-EVA G, 4 kaznena boda, vrijeme 67.76; 4. Tamara Pađen (KK Karoca), konj CARO-AS-G, 4 kaznena boda, vrijeme 83.62; 5. Tomislav Kavur (KK Galop Team Koprivnica), konj DARLINGTON, 7 kaznenih bodova, vrijeme 99.25; 6. Tomislav Kavur (KK Galop Team Koprivnica), konj AMANTE, 11 negativnih bodova, vrijeme 98.72.

Sport

FOTO Hrvatska reprezentacija U-18 u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

Na povratku iz Japana Hrvatska nogometna reprezentacija U-18 (igrači do 18 godina starosti), izbornik Robert Jarni, nakratko se zadržala u Velikoj Gorici, na ručku u Garden Hill hotelu. Mlada reprezentacija je sudjelovala od 14. do 16. srpnja na tradicionalnom međunarodnom turniru u gradu Tokamachiju, regija Niigata.

Impresije o turniru i boravku u Japanu ukratko nam je iznio Sreten Ćuk, glavni instruktor Hrvatskog nogometnog saveza i vođa ekspedicije na Dalekom Istoku: ”Suradnja grada Tokamachija i HNS-a datira od 2002. godine, odnosno Svjetskog prvenstva u Japanu i Koreji, kada je taj grad bio domaćin našoj reprezentaciji. Na ovom turniru nastupili smo dosad 4 puta i za nas je uvijek sportsko-selektivnog karaktera, jer pada u vrijeme kada smo mi u pripremnoj fazi, a sezona u Japanu je punom jeku. Izgubili smo od selekcije Niigate (0:4), Japana U-18 (0:3) i Meksika U-18 (0:2), što je dovoljan razlog da poradimo na doselekciji. U prijateljskom susretu bili smo bolji (6:0) od selekcije Tokamachija”.

Na kraju je Ćuk još dodao: – Sjajno smo se osjećali u Japanu, jer njihovi ljudi imaju enormnu simpatiju prema našoj seniorskoj reprezentaciji. Nakon što je njihova nacionalna selekcija eliminirana iz daljnjeg natjecanja od Belgije, svi su navijali za Hrvatsku, ulice su bile prošarane kockastim dresovima. Slavili smo zajedno 2. mjesto naše reprezentacije u Moskvi.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Sport

FOTO Okuje oduševljeno pozdravilo Marcela Brozovića

Objavljeno

on

Skoro svi žitelji Okuja došli su danas u kasno poslijepodne pred restoran za ‘Za vašu dušu’ da bi pozdravili svoga Marcela Brozovića, člana srebrne Hrvatske nogometne reprezentacije. Svi su bili tu: djeca, od novorođenčadi pa nadalje, roditelji, bake i dede. Marcelo se dovezao zajedno sa svojom kćerkicom Aurorom i suprugom Silvijom, pozdravili su ga njegovi roditelji, majka Sanja i otac Ivan, uža i šira rodbina te brojni prijatelji. Vrhunac pozdravljanja bilo je bacanje Brozovića u zrak te pucanj iz drvenog topa.

Srebrni reprezentativac je strpljivo i dugo pisao autograme na dresovima, majicama, loptama, fotografirao se sa svima koji su to poželjeli. Dugo je to trajalo da bi napokon sa svojim najbližima ušao u dvoranu gdje ga je dočekao bend s prigodnim pjesmama. Ponovo je uslijedio poziranje i fotografiranje, a Marcelu je uručen i unikatni keramički reljef s našom reprezentacijom sa Svjetskog prvenstva u Rusiji. Iza toga uslijedila je fešta u posve ispunjenom restoranu.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Sport

Jurica Kovačić u Kustošiji

Marijan Grdenić pojačao Vinogradar

Objavljeno

on

Velikogorički vezni igrač Jurica Kovačić (24), ponikao u danas prvoligašu Gorici, pojačao je ljetos redove Kustošije. “Da, sve sam dogovorio s drugoligašem Kustošijom a pripreme za novu sezonu započeli smo u ponedjeljak 16. srpnja. Pružila mi se prilika da se ponovo vratim u 2. HNL i nadam se da ću moći i znati pomoći svojem novom klubu, a time i sebi u ostvarenju zajedničkih ciljeva”-kratko je kazao Kovačić koji je, tada vrlo mlad, već igrao dvije godine u drugoligaškoj konkurenciji za Goricu. Prošlu sezonu, za Kovačića po svemu najbolju, branio je boje trećeligaša Udarnika, od zimus Kurilovca. Prije toga dvije godine igrao je vrlo dobro za također trećeligaša Maksimir. Zanimljivo, osim Kovačića u Kurilovcu više nisu Kranjčec, Džaja, iskusni stoper Ladović, Brčić, Horvat, Hodak, Ramljak, Šoštarec, Čurek, Celiček, Pralas i mladi a izuzetno talentirani Marijan Grdenić koji je pojačao Vinogradar a to je širi popis momčadi, možda i najbolje u povijesti nogometa u Kurilovcu.

Nastavi čitati
ZELENI PRSTEN

iv>

EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno