Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Kupnjom mimoza Goričani i ove godine pomogli u borbi protiv zloćudne bolesti

Objavljeno

Simbolično, prodajom mimoza, danas se na Tržnom centru obilježava 10. Dan mimoza i Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice. Goričku akciju pokrenula je prije pet godina Sanja Kalambura s Veleučilišta Velika Gorica, a od početka ju podržava i Grad Velika Gorica te Županijska liga za borbu protiv raka.

 

“Odaziv je svake godine sve bolji i mi zapravo, iako smo tu od 10 do 13 sati, sve pušleke prodamo i prije. Cijena je simboličnih 10 kuna, a sve što prikupimo bit će naš doprinos za Županijsku ligu za borbu protiv raka”, rekla je Kalambura i dodala kako, osim što mogu kupiti mimoze, građani na štandu mogu dobiti i informacije vezane uz rak vrata maternice i prevenciju te zloćudne bolesti od koje je u 2015. godini u Hrvatskoj umrlo 111 žena.

 

“Nažalost, svaka treća oboljela žena umire i to je zapravo vrlo opasna bolest, ali ako se prevenira i otkrije na vrijeme, može se, ne tako invaznivnim kirurškim metodama, riješiti kako ne bi dalje prerasla u karcinom”, objašnjava Sanja Kalambura.

 

“Dan mimoza pokazuje naš senzibilitet prema toj borbi i ukazuje na taj problem i u našem velikogoričkom društvu. Svakako nam je drago da imamo partnere, kao što u ovom slučaju imamo Veleučilište, Hrvatsku ligu za borbu protiv raka, Polikliniku Zahi i mnoge druge udruge, koji se pridružuju i na ovako sibolično, uz mimoze, možemo poslati poruku”, istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

 

Mnogi Velikogoričani koji došli su po svoj pušlek mimoza stvorili su gužvu i tako pokazali da suosjećaju i znaju važnost borbe protiv raka vrata maternice.

 

Galerija fotografija

 

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno