Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Krenuli radovi na projektu Aglomeracija Velika Gorica

Rok za završetak je tri godine

Objavljeno

Gradonačelnik Dražen Barišić sa svojim zamjenicima danas je obišao Mraclin u kojem je otvoreno prvo gradilište projekta Aglomeracija Velika Gorica. Riječ je o najvećem infrastrukturnom projektu u povijesti Turopolja, koji će biti sufinanciran u iznosu od 69 posto sredstvima Europske unije.

– Mi smo ovih dana potpisali sve ugovore. Tri ugovora na tri natječaja za tri LOT-a, kojima pokrivamo područje grada Velike Gorice gdje do sada nije bilo kanalizacije. Uskoro ćemo objaviti natječaj i odabrati izvođača za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u vrijednosti 20-ta milijuna eura – istaknuo je gradonačelnik.

Vrijednost radova koji će biti izvedeni na području Donjeg Turopolja kreće se oko 200 milijuna kuna bez PDV-a.

– Postavit će se 74 kilometra novih cjevovoda i 29 precrpnih stanica. Bit će osigurano 2500 besplatnih priključaka domaćinstvima Donjeg Turopolja na kanalizacijsku mrežu. Nakon obavljenog posla uz izgradnju kanalizacijskog sustava, prionut ćemo rekonstrukciji prometnica na ovom području – dodao je gradonačelnik.

LOT 3 najveći je dio projekta Aglomeracije Velika Gorica. LOT 1 obuhvaća sjeverni dio gradskog područja, odnosno grad Veliku Goricu te naselja Lukavec i Veliku Mlaku, a LOT 2 područje Posavine.

– Želim zamoliti naše sugrađane za strpljenje narednih mjeseci pa i godina, jer živjet ćemo na jednom velikom gradilištu. Uskoro ćemo otvoriti i info telefon za građane kod nas u VG Vodoopskrbi. Oni će tu moći dobiti sve informacije vezane uz ovaj projekt. Radovi na LOT-u 3 trebali bi biti gotovi u roku od 36 mjeseci – istaknuo je Tomislav Jelisavac, predsjednik Uprave VG Vodoopskrbe.

Na javnom natječaju posao na izgradnji LOT-a 3 dobila je tvrtka Roco commerce iz Livna. Vlasnik tvrtke Zborko Badrov najavio je kako bi radovi mogli biti gotovi i prije zadanih rokova, s obzirom na infrastrukturu i iskustvo koje ova tvrtka ima u ovom poslu.

Galerija fotografija

Vijesti

Neka vas potencijalni korisnici pronađu dok šeću gradom

Na radionici digitalnih vještina besplatno naučite kako privući lokalne potrošače i turiste

Objavljeno

on

Velikogorička razvojna agencija 25. veljače organizira radionicu ‘Digital Workshop –Stavite se na kartu i budite vidljivi’. Ova radionica namijenjena je poduzetnicima koji žele da ih potencijalni potrošači, bilo lokalno stanovništvo ili turisti, pronađu dok šeću našim gradom.

Radionica će se održati na adresi Šetalište Franje Lučića 15 od 17 do 21 sati. Prijaviti se možete ovdje.

Nastavi čitati

Vijesti

Knjižničari prikupili knjige i poklonili ih učenicima Osnovne škole u Rakitovcu

Međunarodni je dan darivanja knjiga

Objavljeno

on

Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica priključio se akciji u povodu Međunarodnog dana darivanja knjiga, 14. veljače, “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” u sklopu koje su prikupljali knjige i slikovnice za goričke škole i vrtiće. Knjige koje su prikupili jučer su odnijeli u Osnovnu školu Rakitovec i time razveselili djecu.

– Danas nije samo Valentinovo, danas je i Međunarodni dan darivanja knjiga. Pokrenula ga je dječja spisateljica Amy Broadmoore 2012. godine, a ubrzo se proširio na brojne zemlje širom svijeta. Njegova je svrha pobuditi zanimanje za čitanje, osobito kod djece, stoga smo tim povodom još jučer posjetili jednu malu, ali simpatičnu osnovnu školu u selu Rakitovec i učenicima nižih razreda darovali pošiljku slikovnica – kažu iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

Foto: Gradska knjižnica Velika Gorica

Nastavi čitati

Crna kronika

Prvo su eksplozivom razvalili bankomat, a onda su ušli u trgovinu da izvuku novac

Šteta procijenjena na više od 100 tisuća kuna

Objavljeno

on

Nakon završenog policijskog očevida u Maloj Buni poznati su novi detalji o pljački bankomata. Utvrđeno je da su nepoznati počinitelji u bankomat s prednje strane ubacili improviziranu eksplozivnu napravu koju su potom aktivirali. Eksplozijom su uspjeli otvoriti vrata kazeta bankomata koja su se nalazila u unutrašnjosti trgovine, a zatim su ušli su u nju i uzeli novac iz kazeta. Materijalna šteta iznosi više od stotinu tisuća kuna.

Prema svemu sudeći riječ je o profesionalcima koji su znali što rade. Naime, policija se do sada nije susretala s ovom vrstom eksplozivne naprave prilikom pljački bankomata.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno