Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Kosničke večeri i Memorijal Josipa Mužarića

Objavljeno

Ovogodišnjim Kosničkim večerima (subota, 07. srpnja) prethodilo je natjecanje vatrogasne mladeži tako da je dan bio obilježen cjelodnevnim događanjem u zajedničkoj organizaciji Kulturne udruge Turopoljska tradicija i DVD-a Kosnica na betonskom igralištu u Kosnici. Predsjednici Filip Margić i Željko Horvat su u svojim kratkim govorima naglasili da je suradnja Udruge i Društva bila odlična te da će ovakav model događanja prakticirati i u budućnosti.

Vatrogasno natjecanje mladeži odnosno djece u dobi od 6 do 12 godina pod nazivom ”1. memorijal Josipa Mužarića” završeno je pobjedama dječaka iz DVD-a Kurilovec odnosno djevojčica iz DVD-a Staro Čiče. Veliki prijelazni pehar uručen je DVD-u Staro Čiče (zbrojeni su bodovi u muškoj i ženskoj konkurenciji).

Na 6. Kosničkim večerima nastupili su: Hrvatsko seljačko pjevačko društvo ‘Lipa Kosnica’, KUD Pušća, OSS Buševec, HPD Kučani, KUD Mošćenica i Ansambl Zlatne godine. Novitet je bila parada konja nekoliko vlasnika iz Kosnice. Nakon službenog dijela za raspoloženje posjetitelja pobrinuo se VG Band. Na velikom ekranu na otvorenom praćena je dramatična utakmica Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Rusije, a posjetitelji su mogli uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi. Program je vodio Josip Vlašić.

Galerija fotografija

Prvi memorijal Josipa Mužarića (djeca 6 do 12 godina)

Rezultati, redoslijed

Dječaci (12 DVD-a):  1. DVD Kurilovec 484.5, 2. DVD Staro Čiče 484.5, 3. DVD Kosnica 483.8, 4. DVD Velika Mlaka 483.8, 5. DVD Čička Poljana 483.7, 6. DVD Strmec Bukevski 1 483.2, …

Djevojčice (5 DVD-a): 1. DVD Staro Čiče 485.3, 2. DVD Kuče 483.7, 3. DVD Savski Nart 482.3, 4. DVD Odranski Obrež 479.8, 5. DVD Ribnica 475.6.

Vijesti

VIDEO VIJEST Pogledajte štrajkašku pjesmu nastavnika

Djelatnici Osnovne škole Eugena Kumičića poslali jasnu glazbenu poruku odgovornima

Objavljeno

on

Štrajk hrvatskih nastavnika ušao je u drugi tjedan. Prosvjetari su se pokazali kao tvrd orah i nema naznaka da će skoro popustiti u svojim zahtjevima. Nastavnici iz Osnovne škole Eugena Kumičića poslali jasnu glazbenu poruku odgovornima. Poslušajte preradu Gibonnijeve pjesme ‘Ovo mi je škola’ u izvedbi goričkih učitelja i profesora.

Nastavi čitati

Vijesti

‘Zasadi drvo, ne budi panj’ poručili su iz Posavine

Mještani Općine Orle u subotu sade stabla kod škola u Bukevju i Veleševcu

Objavljeno

on

Iz Općine Orle pozvali su mještane da se pridruže akciji ‘Zasadi drvo, ne budi panj’ u sklopu koje će u subotu kod škola u Bukevju i Veleševcu posaditi nova stabla. Akcija se provodi u sklopu šire građanske inicijative ‘Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj’.

– Cilj akcije je da nas se što više okupi i da na javnim površinama zasadimo što više stabala. Sadnice smo osigurali, a vaše je samo da ponesete potreban alat za sadnju te naravno, dobru volju – poručili su organizatori.

Akcija kreće u 8 sati kod škole u Bukevju, a u popodnevnim satima seli se kod škole u Veleševcu.

Nastavi čitati

Kultura

Sladoledi Miljenka Muršića u Čakovcu

Objavljeno

on

18.10.2019. Čakovec. Predstavljanje romana ”The Sladoleds” Miljenka Muršića. Foto: Autor

Roman za mladež “The Sladoleds” velikogoričkog autora Miljenka Muršića predstavljen je u Knjižnici “Nikola Zrinski” u Čakovcu, u petak, 18. listopada 2019. godine. Zagrebački nakladnik “Alfa” nedavno je objavio ovaj roman u svojoj poznatoj ediciji “Knjiga za mladež”. Na promociji u Čakovcu predstavili su ga urednik Božidar Prosenjak i sam autor.

18.10.2019. Čakovec. Predstavljanje romana ”The Sladoleds” Miljenka Muršića. Foto: Autor

Roman govori o četvero tinejdžera, dva prijatelja i dvije prijateljice, koji se stalno druže i zajedno idu na sladoled. Među njima razvijaju se simpatije. Da bi “osvojio” svoju odabranicu i da bi mu se ona divila, Miran, jedan od likova, sklada pjesmu i osniva rock sastav. Problemi, peripetije i nesporazumi koji se pojavljuju razrješavaju se kroz odlazak na sladoled i kroz rock svirku.

Miljenko Muršić okušao se praktično u svim vrstama književnog stvaralaštva – poeziji, prozi, esejima, dramama i igrokazima, slikovnicama. Ovo mu je prvi roman za mladež. Naslovnu stranicu i prekrasne ilustracije napravio je strip autor Matija Pisačić.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno