Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Kosničke večeri i Memorijal Josipa Mužarića

Objavljeno

Ovogodišnjim Kosničkim večerima (subota, 07. srpnja) prethodilo je natjecanje vatrogasne mladeži tako da je dan bio obilježen cjelodnevnim događanjem u zajedničkoj organizaciji Kulturne udruge Turopoljska tradicija i DVD-a Kosnica na betonskom igralištu u Kosnici. Predsjednici Filip Margić i Željko Horvat su u svojim kratkim govorima naglasili da je suradnja Udruge i Društva bila odlična te da će ovakav model događanja prakticirati i u budućnosti.

Vatrogasno natjecanje mladeži odnosno djece u dobi od 6 do 12 godina pod nazivom ”1. memorijal Josipa Mužarića” završeno je pobjedama dječaka iz DVD-a Kurilovec odnosno djevojčica iz DVD-a Staro Čiče. Veliki prijelazni pehar uručen je DVD-u Staro Čiče (zbrojeni su bodovi u muškoj i ženskoj konkurenciji).

Na 6. Kosničkim večerima nastupili su: Hrvatsko seljačko pjevačko društvo ‘Lipa Kosnica’, KUD Pušća, OSS Buševec, HPD Kučani, KUD Mošćenica i Ansambl Zlatne godine. Novitet je bila parada konja nekoliko vlasnika iz Kosnice. Nakon službenog dijela za raspoloženje posjetitelja pobrinuo se VG Band. Na velikom ekranu na otvorenom praćena je dramatična utakmica Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Rusije, a posjetitelji su mogli uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi. Program je vodio Josip Vlašić.

Galerija fotografija

Prvi memorijal Josipa Mužarića (djeca 6 do 12 godina)

Rezultati, redoslijed

Dječaci (12 DVD-a):  1. DVD Kurilovec 484.5, 2. DVD Staro Čiče 484.5, 3. DVD Kosnica 483.8, 4. DVD Velika Mlaka 483.8, 5. DVD Čička Poljana 483.7, 6. DVD Strmec Bukevski 1 483.2, …

Djevojčice (5 DVD-a): 1. DVD Staro Čiče 485.3, 2. DVD Kuče 483.7, 3. DVD Savski Nart 482.3, 4. DVD Odranski Obrež 479.8, 5. DVD Ribnica 475.6.

Politika

Stela Dragica Svračak i dalje na čelu goričkog GLAS-a

‘Imali smo dovoljno vremena posložiti dobar tim koji će voditi stranku u budućem periodu s naglaskom na pripreme za lokalne izbore i organizacijsko jačanje’

Objavljeno

on

Gorički GLAS-ovci održali su izbornu skupštinu na kojoj su izabrali vodstvo, ovaj put na period od četiri godine. Naime, prilikom osnivanja GLAS-a dogovoreno je da su svi mandati u stranci na jednu godinu. Za predsjednicu je izabrana Stela Dragica Svračak iz Ščitarjeva, a za potpredsjednike Mijo Jakunić iz Donje Lomnice i Nikola Kunc iz Plesa. Za tajnicu je izabrana Vesna Tafra iz Mraclina.

– Od osnivanja GLAS-a u Velikoj Gorici pa do danas uspješno smo odradili nekoliko akcija i prve izbore. Imali smo dovoljno vremena posložiti dobar tim koji će voditi stranku u budućem periodu s naglaskom na pripreme za lokalne izbore i organizacijsko jačanje – izjavila je novoizabrana predsjednica.

Nastavi čitati

Obrazovanje

FOTO Državna matura odvija se u ugodnom i radnom ozračju

Objavljeno

on

18.06.2019. VelikaGorica. Ispiti državne mature u srednjim školama. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prošlog tjedna službeno je završena nastava u srednjim školama u školskoj 2018./2019. godini, ali prostor srednjoškolskog centra nije posve opustio, jer u tijeku su ispiti državne mature. O tome nam je dr. sc. Brankica Žugaj, ravnateljica Gimnazije Velika Gorica ukratko kazala:

18.06.2019. VelikaGorica. Ispiti državne mature u srednjim školama. Foto: David Jolić/cityportal.hr

”Dosad su naši učenici pristupili ispitima iz Kemije, Filozofije, Njemačkog jezika, Povijesti, Fizike, Politike i gospodarstva, Psihologije, Geografije, Sociologije, Likovne umjetnosti, Biologije i Informatike, a još ih čekaju ispiti iz Engleskog jezika i Matematike. Ispitima je pristupilo 107 učenika na višoj i osnovnoj razini. Danas maturanti polažu 2. dio ispita iz Hrvatskog jezika (esej). Ispiti protječu u ugodnom i radnom ozračju u skladu sa svim Pravilima o polaganju državne mature.”

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Najave

Uz živu svirku na krovu proslavit će prvi dan ljeta

Gorički bend Alive od 20 sati zabavljat će publiku na terasi GKM

Objavljeno

on

U petak na terasi Goričkog kluba mladih nastupit će gorički bend Alive. Dolaskom lijepog i sunčanog vremena došlo je vrijeme i za otvaranje sezone događanja na najboljoj gradskoj terasi.

– Prvi dan ljeta odlučili smo simbolično obilježiti jednom dobrom svirkom na otvorenom. Ovog petka, 21. lipnja, na našoj terasi družimo se uz, sada već poznati, gorički bend Alive. Ponesite hranu, sokiće i svu ostalu okrijepnu potrepštinu jer će se dečki iz Alive-a pobrinuti da čaganjem ne prestajete cijelu večer – poručili su organizatori.

Koncert počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno