Poveži se s nama

Moja županija

FOTO Koordinacija nacionalnih manjina Zagrebačke županije u restoranu Phoenix

Objavljeno

21.12.2019. Velika Gorica. Koordinacija nacionalnih manjina Zagrebačke županije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Sedmo okupljanje nacionalnih manjina Zagrebačke županije u organizaciji Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina održano je u restoranu Phoenix (Staro Čiče), u subotu, 21. prosinca 2019. godine. Bilo je vidljivo da je ovogodišnje okupljanje bilo brojno skromnije nego prije godinu dana. Manjkalo je brojno članstvo srpske i albanske manjine te njemačke.

21.12.2019. Velika Gorica. Koordinacija nacionalnih manjina Zagrebačke županije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Uvodno slovo imao je predsjednik Koordinacije Imbro Berkeš, naglasio je kako je dobra suradnja s odgovarajućim tijelima Zagrebačke županije pomalo usporena zbog kasnog ustroja vodstva Koordinacije. To je dovelo do niza tehničkih problema i nemogućnosti da se navrijeme pozovu županijski čelnici na ovo okupljanje. Jednako tako, određeni problemi su kočnica koja onemogućuje nacionalnim manjinama da u potpunosti ispune godišnje planove djelovanja. Predstavio se Salih Uremović, novi predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine. Završnu riječ imao je Rudolf Vujević, predsjednik Koordinacije za ljudska prava Zagrebačke županije.

21.12.2019. Velika Gorica. Koordinacija nacionalnih manjina Zagrebačke županije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Glazbeni program pripremili su i izveli: Zbor Monte Negro (voditeljica Milanka Bulatović), Zbor Bulbuli (voditelj Ismet Kurtović), Rom Denis Ahmetović (dvostruki sudionik glazbenog regionalnog natjecanja ”Zvezde Granda”). Raspoloženje u restoranu brzo je pretočeno u zajedničko zborno pjevanje, narodna kola i suvremeni ples. Nakon bogatog domjenka za raspoloženje i ugodno druženje pobrinula se Grupa Barabe iz Zagreba.

Program je vodio predsjednik Koordinacije Berkeš.

Galerija fotografija

Moja županija

Dva nova slučaja koronavirusa u Gorici

Tri novooboljela u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u posljednjih 24 sata još su tri osobe zaražene koronavirusom. Jedna osoba je preminula, a šest ih je izliječeno. Dva su nova slučaja s područja Velike Gorice, a jedan iz Svete Nedelje. Po dvije izliječene osobe broje ispostave Doma zdravlja Samobor, Zaprešić i Jastrebarsko, a preminula je osoba s područja Ivanić-Grada.

– Apeliramo na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također,izbjegavajte putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – poručuje Stožer civilne Zagrebačke županije.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Zagrebačka županija: Kreće isplata bespovratnih potpora za poduzetnike pogođene pandemijom

Na javni pozivpristiglo je više od 700 prijava, a isplata prvih 1.204.500 kuna odobrena je za 182 subjekata. Novi ciklus isplata očekuje se kroz dva tjedna

Objavljeno

on

Zagrebačka županija kreće s isplatom bespovratnih potpora za očuvanje i poticanje poslovne aktivnosti za mikrosubjekte čije su prijave obrađene i odobrene, a čiji je rad obustavljen zbog trajanja epidemije bolesti COVID-19. Na javni poziv koji je bio otvoren do 6. srpnja stiglo je više od 700 prijava, a isplata prvih 1.204.500 kuna odobrena je za 182 subjekata. Potpore su odobrene u iznosima od 3.000 do 24.000 kuna po subjektu, a novi ciklus isplata očekuje se kroz dva tjedna.

Inače, Zagrebačka županija spomenuti javni poziv za kojeg je osigurala 13 milijuna kuna raspisala je 4. lipnja, a njime je omogućena prijava za dodjelu bespovratnih sredstava mikro subjektima malog gospodarstva (obrti, trgovačka društva, samostalne profesije) s područja Zagrebačke županije, koji imaju najmanje 1 jednog aposlenog te koji su prijavitelji na mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom, i čije je poslovanje bilo obustavljeno Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 19. ožujka 2020. godine.

Bespovratne potpore se dodjeljuju za nabavu opreme, sirovine i materijala za obavljanje osnovne djelatnosti, podmirenje kreditnih/leasing obveza za nabavljenu opremu, korištenje/najam poslovnog prostora, komunalne troškove, troškove telekomunikacija, knjigovodstvenih usluga, licencija, koncesija te drugih troškova za obavljanje osnovne djelatnosti.

Nastavi čitati

Moja županija

U županiji dva nova slučaja koronavirusa

Tri osobe su izliječene

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u posljednjih 24 sata registrirane su dvije nove osobe zaražene koronavirusom, a tri osobe su izliječene. Po jedan novi slučaj bilježe područja Svete Nedelje te Samobora, dok je jedna izliječena osoba s područja Vrbovca te dvije sa zaprešićkog područja. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 55 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 166 osoba, a 9 ih je preminulo.

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno