Poveži se s nama

Kultura

FOTO Koncert Vokalnog ansambla ”Danice” u Domu kulture

Objavljeno

28.11.2019. Velika Gorica. Koncert Vokalnog ansambla ”Danice” u Domu kulture. Foto: Marek

Vokalni ansambl ”Danice” održao je jučer u Domu kulture Galženica koncert, koji u terminu krajem studenog simbolično znači oproštaj sa starom godinom i pozdrav novom ljetu. Ansambl je 12 godina (od svog osnutka) djelovao pod vodstvom pjevačice i dramske umjetnice Sandre Kulier (preminula u 11. mjesecu prošle godine), a od siječnja 2019. godine ”Danice” rade pod stručnim vodstvom profesora Aleksandra Kačurova.

28.11.2019. Velika Gorica. Koncert Vokalnog ansambla ”Danice” u Domu kulture. Foto: Marek

Gosti na koncertu su bili Pjevački zbor Novi Zagreb i Folklorni ansambl Turopolje. Repertoar je bio sastavljen uglavnom od starogradskih, klapskih i tradicijskih skladbi (Ćaćine riči, Ja bi’ htjela pjesmom da ti kažem, Cviće moje, Mila majko šalji me na vodu, Sinoć kad je pao mrak, Santa Lucija, Ne diraj moju ljubav, S ponistre se vidi Šolta, Da te mogu pismom zvati, …). Izvedeno je ukupno 17 skladbi, a jedna od njih bila je i ”Už kak po mostu”, zbor iz Opere Evgenij Onjegin (kompozitor Petar Iljič Čajkovski).

Galerija fotografija

Kultura

U Pokupskom žele ponovo oživjeti kulturno-umjetničko društvo

Pozivaju mještane da se uključe

Objavljeno

on

Ljubitelji tradicije iz Pokupskog žele ponovo oživjeti kulturno-umjetničko društvo u svom kraju. Radi se o ponovnom pokretanju KUD-a Pokuplje koje je radilo od početka prošlog stoljeća. Inicijatori su već kontaktirali koreografa, umjetničkog suradnika te suradnike za instrumentalnu i vokalnu sekciju, a sada traže članove koji se žele baviti folklorom.

– KUD Pokuplje je imalo svoje uspone i padove, a želja nam je da ga ponovno oživimo. Općina Pokupsko također je spremna financijski pomoći, potporom iz proračuna na temelju prijavljenog programa udruge. Pozivamo sve zainteresirane za aktivno sudjelovanje u KUD-u da popune upitnik i dostave ga u Općinu Pokupsko, osobno poštom ili e-mailom – kažu iz inicijative za osnivanje KUD-a Pokuplje.

Nastavi čitati

Kultura

Zaboravljena vještina: Izradite si turopoljsku poculicu

Objavljeno

on

Etno udruga Kurilovec u subotu i nedjelju od 10 do 15 sati organizira u prostorijama udruge, u Sportskom centru Udarnik u Kurilovcu, radionicu izrade turopoljskih poculica – tradicijskog pokrivala za glavu udanih žena u Turopolju.

– Cilj radionice je prijenos znanja u izradi poculice kao dijela oglavlja ženske narodne nošnje Turopolja. Sav potreban materijal osiguravamo mi, a poculice koje će sudionici izraditi postaju njihovo vlasništvo – kažu iz Etno udruge Kurilovec.

Na radionici može sudjelovati do 15 ljudi, pa se potrebno prijaviti. Rok za prijavu je petak.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Ivana Kindl u svom gradu snimila spot za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’

‘Smrzla sam se i spigala, ali za dobru artističku ideju može sve!’

Objavljeno

on

Za snimanje video spota za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’, naša sugrađanka Ivana Kindl izabrala je upravo svoj grad i to dvoranu u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

– Ideja za spot je odlična i jedva čekam da vidite finale. Dinkec i ja imamo sličan senzibilitet, za dobru artističku ideju može sve! Spigala sam se snimajući u ležećem položaju na kazališnim daskama, smrzla se vani na – 3 s ogoljenim ramenima, ostala u jednom trenutku obavijena samo crvenim trakama zalazeće ljubavi… silueta u crvenom me potezala,vukla, čupala zadnje niti te nesretne ljubavi… Danas me cijelo tijelo boli, ali osjećaj je neopisivo dobar. Kad radiš s ekipom koja je pouzdana i organizirana nema stresa, samo dobra vibra – napisala je na svom Facebook profilu popularna pjevačica.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno