Poveži se s nama

Kultura

FOTO Koncert ‘Božić u Gorici’ za oproštaj od 2019. godine

Objavljeno

27.12.2019. Velika Gorica. Koncert ‘Božić u Gorici’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Koncert ”Božić u Gorici 2019” u organizaciji Grada Velike Gorice i Turističke zajednice Grada Velike Gorice te uz potporu Velikogoričko-odranskog dekanata održan je sinoć u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta. Izvođači tradicionalnih božićnih pjesama i narodnih napjeva bili su KUD-ovi, zborovi, solisti i tamburaški sastavi. Njihove izvedbe publika je pozdravljala dugotrajnim pljeskom.

27.12.2019. Velika Gorica. Koncert ‘Božić u Gorici’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Koncertne izvedbe su se, bez posebne najave, nadovezivale jedna na drugu. Koncert je otvorio Pjevački zbor SUH-a Turopoljska zvona, a onda su slijedili: KUD Mičevec, Vokalni ansambl Zlatne godine, HPD Kučani, KUD Pleso, Pjevački zbor Velikogorički biseri, KUD Šćitarjevo, KUD Dučec, KUD Nova Zora, FA Šiljakovina, TS Lajbeki, Gudački kvartet Umjetničke škole Franje Lučića, Nina Kraljić, Puhački orkestar DVD-a Velika Gorica, Dražen Kurilovčan, Marko Štuban i Lidija Capković Martinek.

27.12.2019. Velika Gorica. Koncert ‘Božić u Gorici’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Posjetiteljima se prije samog kraja kratko obratio gradonačelnik Dražen Barišić čestitajući Božić i upućujući svima želje za sretnu i uspješnu novu 2020. godinu. Nakon njega jednako tako je nazočnima čestitke s vjerom u Boga uputio i vlč. dekan Đuro Sabolek. Za kraj su svi izvođači i posjetitelji otpjevali ”U to vrijeme godišta”. Kroz program je vodila Elizabeta Stipetić.

Galerija fotografija

Kultura

Kazalište preselili na internet: ‘Priču o oblaku’ pogledajte sa svog kauča

Za malene Goričane koji vole kazalište…

Objavljeno

on

S obzirom preporuke Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kazalište Mala scena svoje će predstave prenositi uživo. U subotu, 14. ožujka u 17 sati, izravno će prenositi izvedbu predstave „Priča o oblaku“ koja je namijenjena djeci od 1,5 do 5 godina.

– Čak i ako ne možete doći k nama, možete predstavu gledati iz prvog reda na vašem kauču po cijeni od 35 kuna. Cijena vrijedi za jedan uređaj tako da cijela obitelj može uživati u kazališnom iskustvu za cijenu jedne ulaznice. Ovim započinjemo novu eru u hrvatskoj kulturi, a streamove predstava možete očekivati barem dvaput tjedno za sve uzraste – kažu iz Male scene te dodaju kako link nakon kupnje možete podijeliti i s prijateljima te će oni dobiti 10 posto popusta na kupovinu.

– Kazalište postaje još važnije u vrijeme krize. Ne samo da ćemo uspjeti dočarati čaroliju kazališta, želimo u danima koji slijede unijeti radost kazališta u vaš dom – dodali su iz kazališta.

Nastavi čitati

Kultura

I kultura se odgađa do daljnjega…

Objavljeno

on

Prema preporuci Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije, svi kulturni programi u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica odgađaju se do daljnjega. Zbog opasnosti od širenja koronavirusa, odlučili su na kolektivnom sastanku zaposlenika u POUVG, neće prikazivati predstave i filmove, a neće se održavati niti koncerti, kao ni predavanja.

Nastavi čitati

Kultura

OtpisaNE najslađa predstava VIRKAS-a

Komedija suočava gledatelje s tabu temama hrvatskog društva

Objavljeno

on

Na 16. Virovitičkim kazališnim susretima ovogodišnju titulu najslađe predstave odnijela je upravo komedija ‘OtpisaNE’ GK Scena “Gorica” i Kazališta Moruzgva. Nakon 11 predstava u virovitičkom kazalištu i tri gostujuće u Slatini i Suhopolju, na ovom poznatom kazališnom festivalu sudjelovala su kazališta iz cijele Hrvatske, kao i susjednih država.

U predstavi ‘OtpisaNE’, čiju režiju potpisuje Nikola Zavišić, a tekst Renato Baretić, glume Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički. Migranti, iskorištavanje bolovanja, braniteljskih mirovina i pobačaja te druge “tabu” teme o kojima predstava govori, obrađene su na vrlo jednostavan i komičan način, što je publika na kraju nagradila velikim aplauzom i odličnom ocjenom 4,91.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno