Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Komunalni centar ‘VG Goričanka’ vrijedan 40 milijuna kuna bit će završen u lipnju

Objavljeno

Izgradnja Komunalnog centra u kojem će svoje mjesto naći VG Komunalac, VG Vodoopskrba i VG Čistoća bit će završena u iduća dva mjeseca, najavio je gradonačelnik Dražen Barišić prilikom obilaska radova.

 

 „Tijekom ljeta ćemo se početi useljavati i polako početi dolaziti na posao. Do jeseni će sve biti u funkciji. Ovdje želimo smjestiti sve kompatibilne službe vezane uz komunalije, ali i neke druge koje su možda stisnute u gradskoj upravi ili su negdje dislocirane. Sada će biti na jednome mjestu“, rekao je Barišić.

 

Radili cijelu zimu

 

I sami smo se uvjerili da su radovi u završnoj fazi. Na gradilištu je mnoštvo radnika tvrtke Elektrocentar Petek iz Ivanić Grada, koji su bez prekida radili cijelu zimu, grijući zatvoreni prostor. Glavni inženjer Branko Hršak ističe kako je postojeću zgradu građenu 1978. pa 1984. godine trebalo mijenjati iz temelja.

 

 „Zatekli smo građevinu koja je bila izgrađena prema starim propisima. Prema novim takozvanim Eurokodovima, objekt smo trebali dovesti u novo stanje. Bilo je iznimno i komplicirano oko svakog detalja kojeg smo zatekli. Od statike, visine do nosivosti“, pojasnio je Hršak.

 

Od bivše šivaone tako su napravljene dvije etaže. Prostor je odijeljen nosivim limom i takozvanom betonskom tlačnom zonom, materijalom i tehnologijom koja se koristi u izgradnji nebodera u Americi.

 

Prodajom zemljišta zatvorit će se kredit

 

Izgradnja Komunalnog centra ‘VG Goričanka’ projekt je težak 40 milijuna kuna. Nastaje rekonstrukcijom i nadogradnjom zgrade bivše tvornice Goričanka na posjedu od 30 tisuća četvornih metara u vlasništvu Grada. Polovica parcele ostat će neiskorištena i kako je najavio gradonačelnik, vjerojatno će biti prodana. Riječ je o južnom dijelu zemljišta okrenutom prema Miošićevoj ulici.

 

 „Moguće je da će zemljište ići na prodaju, a tim novcem zatvoriti kredit. Svaka kuna bit će kvalitetno potrošena i mogu reći da ćemo zahvaljujući tome svoj komunalni standard podići na jednu visoku razinu“ , napomenuo je Barišić.

 

Komunalci više neće biti podstanari

 

Nakon propasti Velkoma, jedinstveni Komunalni centar smanjit će troškove poslovanja komunalnih tvrtki, koje više neće biti podstanari i plaćati ogroman najam. Gradonačelnik ističe kako će time biti završeno dugogodišnje razdoblje, iznimno nepovoljno za Grad.

 

 „Možete misliti koliko je u 10 do 15 godina otišlo novca iz gradskog proračuna, odnosno iz poslovanja komunalnih tvrtki i to za najam nekog tuđeg prostora“, kazao je Barišić.

 

Galerija fotografija:

 

CityLIGHTS

Koncertom Najboljih hrvatskih tamburaša na Tuđmancu započinju Goričke večeri

Besplatnim koncertom na otvorenom započinje tradicionalna kulturna manifestacija Pučkog otvorenog učilišta

Objavljeno

on

Nekadašnji Zlatni dukati, a danas Najbolji hrvatski tamburaši vjerojatno su naš najpoznatiji tamburaški sastav. Upravo će oni besplatnim koncertom na Dan državnosti, 30. svibnja, otvoriti Goričke večeri, kulturnu manifestaciju koju svake godine organizira Pučko otvoreno učilište u suradnji s brojnim udrugama i ustanovama. Vranac, Sve ću prodat sutra i Divne godine pjesme među najpoznatijim su pjesmama Najboljih hrvatskih tamburaša, a Goričani će ih moći uživo čuti u subotu u Parku dr. Franje Tuđmana. Koncert počinje u 20.30 sati i besplatan je za sve građane.

– U slučaju lošeg vremena, koncert selu u dvoranu Gorica Pučkog otvorenog učilišta – poručuju organizatori.

 

 

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

U centru Gorice: Skinite cipele i uživajte u igrama i rekreaciji na pijesku

Najveći pješčanik za djecu, odbojka, nogomet i rukomet na pijesku, terapeutsko hodanje i tai chi…ponešto za sve dobne skupine

Objavljeno

on

Odmah do popularnog betonca u Cvjetnom naselju, izgrađena je pješčana arena, koja je od prije 2 tjedna i otvorena. Mjesto je to za rekreaciju na pijesku, a radi se o većem i boljem terenu nego što je bio onaj uz Osnovnu školu Eugena Kumičića.

– Tu se održava mnogo zabave, rekreacije i mnogo toga za djecu i odrasle. Ljudi su to već prepoznali. Dođeš tamo, ostaviš dijete, zaboraviš na dijete i da ga uopće imaš – šale se Domagoj Sučić i Samir Omerović iz Društva za sportsku rekreaciju Kop Tur.

Foto: Facebook.com/Kop Turić

Vikendom od 8 do 9 ujutro termin na pijesku rezerviran je za starije sugrađane, koji se mogu uključiti u terapeutsko hodanje ili tai chi. Subotom i nedjeljom od 9 do 12 sati pješčana arena pretvara se u veliki pješčanik za dječju igru, subotom Društvo za sportsku rekreaciju Kop Tur organizira “šašavi poligon”, odbojku, nogomet te rukomet na pijesku, a nedjelja je predviđena za rekreaciju za djecu.

– Fora je. Dođete u centar Gorice i skinete tenisice kao da ste na nekoj plaži – objasnili su iz Kop Tura.

Od 12 do 13 sati je škola odbojke za najmlađe, a nakon toga kreće rekreacija, odnosno sportovi na pijesku. Sve ostale informacije o programima pogledajte na Facebook stranici Pješčana arena.

Sve će trajati do kraja ljeta, pa organizatori najavljuju kako će od svoje pješčane arene napraviti Copacabanu.

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Vjenčanja u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

23.05.2020. Velika Gorica. Vjenčanja u krugu obitelji. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Svijet vjenčanja je bio globalno i doslovno zahvaćen epidemijom korona virusa. Strah od širenja virusa, službene zabrane okupljanja i mnoge nedoumice izazvane izvanrednom epidemiološkom situacijom bila su realnost koja je izazivala brojna pitanja i razmišljanja kod mladenaca.

23.05.2020. Velika Gorica. Vjenčanja u krugu obitelji. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke, još uvijek važeće: Vjenčanja se održavaju isključivo u krugu obitelji, svjedoka, predstavnika službene osobe te predstavnika vjerske zajednice. Kako je to izgledalo na vjenčanjima (prije odnosno poslije sklapanja braka u matičnom uredu) jučer u Velikoj Gorici, možete donekle vidjeti iz ovih fotografija.

23.05.2020. Velika Gorica. Vjenčanja u krugu obitelji. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Službenoj ceremoniji osim mladenaca i kumova nazočni su bili samo najuži članovi obitelji. Fešta će biti također samo za obitelji i rodbinu u obiteljskim prostorima.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno