Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Katastrofa Lomnice, incident i isključeni vratar

Objavljeno

Utakmica između Gorice II i Lomnice odigrana je većim djelom u normalnim okvirima, ali se od početka dobivao dojam da su neki od aktera prizivali incidentnu situaciju. Događanja na terenu usmjerila su dva pogotka Gorice II u početnoj ispitivačkoj fazi susreta kada je oba puta kapetan domaćih Ladislav Roginić pogodio mrežu. Prvo je u skoku nogom skrenuo ubačaj s lijeve strane Domagoja Desputa u bliže rašlje, a onda je nezadrživi prodor Jurja Spudića i njegov centaršut okončao pogotkom u sredinu vrata. Lomnica je na taj brzopotezni ‘prepad’ momčadi domaćina odgovorila brzopoteznom izmjenom bekovskog para (13. i 16. minuta). U završnici prvog poluvremena Marko Muhar nije realizirao zicer iz neposredne blizine, ali jeste minutu kasnije Luka Povoljnjak efektno poentirao na izuzetnu asistenciju Luke Mandure.

Početkom drugog poluvremena Lomnica je prebacivanjem Matea Kljajića u napad, odnosno vraćanjem Igora Mostarlića u zadnju liniju pokušala nešto konkretnije napraviti u napadu. Učinak gostiju je izostao, a njihova preširoka obrana bila je prespora za brzance Tonija Španju odnosno Ivana Krpečanca, koji su svojim pogocima podigli prednost domaćih na 5:0. Kada je Andrija Budimir u 79. minuti u petercu pokupio Krpečanca i srušio na travu sudac je bez oklijevanja dosudio kazneni udarac.

Muhar je bio siguran realizator s 11m za 6:0, a pojedinci iz momčadi gostiju i dalje su vodili verbalnu raspravu sa sucem, najglasniji je bio Budimir kojem je sudac zbog psovki pokazao izravni crveni karton. Konačni rezultat postavio je svojim drugim pogotkom Španja svladavši Mostarlića, koji je s golmanskim dresom posljednjih deset minuta imao ulogu vratara.

Po završetku utakmice igrači obje momčadi su se pozdravili i prijateljski rastali, sudačka trojka je u pratnji predstavnika HNK Gorica II mirno napustila teren.

Galerija fotografija

Jedinstvena županijska nogometna liga – 12. kolo

HNK Gorica II – NK Lomnica 7:0 (3:0)

Velika Gorica. Gradski stadion. Gledatelja 150. Nedjelja, 29.10.2017., 14 sati. Sudac: Ivan Blažević (Prigorje Brdovečko). Pomoćnici: Tin Debogović (Bjela Gorica) i Mario Lešković (Zaprešić). Delegat: Tomo Njegovec (Vrbovec). Strijelci: 1:0 – Roginić (4), 2:0 – Roginić (10), 3:0 – Povoljnjak (45), 4:0 – Španja (53), 5:0 – Krpečanec (57), 6:0 – Muhar (79-11m), 7:0 – Španja (85).

GORICA II: Veriga, Čurek, Desput, Milanović, Zenko, Rajić (od 53. Pavičić), Mandura (od 58. Krpečanec), Povoljnjak (od 51. Španja), Roginić (cap.) (od 60. Velić), Muhar, Spudić (od 70. Matić). Trener: Perica Vidak.

LOMNICA: Budimir, Puljić, Beg (od 13. Kos), Grgić, Arbanas, Kljajić (od 73. Jurešić), J. Ćurić (od 68. Štuban), Hrženjak, Trumbetaš (od 59. J. Grdenić), Dijanežević (od 16. M. Ćurić), Mostarlić. Trener: Krunoslav Češković.

Crveni karton: Andrija Budimir (80. izravni crveni zbog psovki upućenih glavnom sucu).

Igrač utakmice: Ladislav Roginić.

HOTNEWS

Danas je Dan materinjeg jezika – Turopoljci, pospominjajte se po domaći!

Hrvatski jezik bogat je što zbog riječnika, to zbog dijalekata kojima se diljem Hrvatske priča – dio je to tradicije. Sigurni smo da naši Turopoljci i dan danas njeguju svoje lijepo ‘kaj’

Objavljeno

on

Međunarodni dan materinjeg jezika obilježava se svake godine od 21. veljače 2000. godine s ciljem unapređivanja, učenja i razvoja materinjeg jezika te njegovanja jezične i kulturne različitosti i višejezičnosti. UNESCO kao organizacija Ujedinjenih naroda za promicanje suradnje među narodima na područjima obrazovanja, znanosti i kulture odredila je upravo današnji datum kao dan za obilježavanje. Istog datuma započinje i Mjesec hrvatskog jezika, koji svake godine obilježava Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje, te završava 17. ožujka, kad je bila objavljena “Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika”, davne 1967. godine.

Mjesec hrvatskoga jezika logično zaokružuje priču o hrvatskom jeziku – jeziku naše pismenosti, kulture i identiteta. Slobodno se razvija, njime se slobodno piše i govori, a od 1. srpnja 2012. postao je i službeni jezik Europske unije. Dani hrvatskoga jezika slave se od 1991. godine.

Dijalekt je nešto što naš jezik čini bogatijim, a mnogi Turopoljci u vlastitom domu s obitelji vole se ‘pospominjati’ na kajkavskom dijalektu. I zato…

Deklice i dečeci dragog nam turopoljskog kraja, denes se slobodno prešećite po tratuvaru i rečite kteru lepu turopoljsku reč susedima, a snehe dok fanjke doma kuvaju, vredno ručak spravljaju, u to ime slobodno spiju jednu kupicu, popevaju si turopoljsku kiticu i potancaju! Mam bu Vam dan lepši!

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Četiri gorička vrtića vratila stari sjaj nakon obnove

Uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Grad Velika Gorica u 2018. godini uspješno je obnovio Dječje vrtiće Lojtrica, Ciciban i Žirek

Objavljeno

on

Protekla 2018. godina bila je plodonosna za obnovu dječjih vrtića. Naime, projekte je u sklopu javnog poziva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku usmjerene na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama za ulaganja na objektima četiri dječja vrtića uspješno prijavio i Grad Velika Gorica

Opremljeno je dječje igralište za Dječji vrtić Ciciban u Ulici Vladimira Vidrića, sanirana je zgrada Dječjeg vrtića Lojtrica u Velikoj Mlaki, te su zamijenjene vanjske ograde na dva objekta Dječjeg vrtića Žirek u Koprivničkoj ulici i Ulici kralja Stjepana Tomaševića. U okviru ovog poziva izrađen  je i glavni projekt energetske obnove za Dječji vrtić Žirek u Koprivničkoj ulici, u cilju novih ulaganja u energetsku obnovu ustanova odgoja i obrazovanja koju Grad Velika Gorica kontinuirano provodi.

Ukupna sredstva koja su uložena u obnovu spomenutih četiri objekata iznose 1.200.000,00 kuna uz doprinos Ministarstva u iznosu od 270.000,00 kuna.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Jeste li znali? Za 104 dana hodanjem kroz Hrvatsku…

2109 kilometara od Iloka do Prevlake – Nikola Horvat predstavlja knjigu o Croatian Long Distance Trailu

Objavljeno

on

Nikola Horvat će doživljaje i iskustva s hodanja kroz Hrvatsku ispričati 26. veljače u 19 sati, u Vijećnici POU VG, te pokazati kroz video i foto sadržaje. Naime, s grupom istomišljenika osnovao je udrugu Long Distance Trail Hrvatska koja je marljivo radila na trasiranju onoga što će postati najduža i gotovo jedina dugoprugaška staza za hodanje u Hrvatskoj.

Ideja zbog koje je knjiga  ‘Upoznaj Hrvatsku osobno:Teslin priručnik za hodače’ nastala, bilo je prethodno iskustvo autora koji je propješačio najpoznatiju takvu stazu u svijetu – Pacific Crest Trail. Stoga se ista može smatrati svojevrsnim priručnikom kako bi se drugi potencijalni hodači upustili u avanturu dugačku 2109 kilometara – od Iloka do Prevlake.

Ovaj priručnik je namijenjen apsolutno svima, neovisno o iskustvu u hodanju na duge staze, a koji sadrži mnoštvo informacija korisnih za Croatian Long Distance Trail.

 

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno