Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO ‘Ne znamo tko su počinitelji i zašto nisu kažnjeni?!’

‘Valjda će se smilovati kada vide koliko nam je stalo do čiste prirode’

Objavljeno

Kako bi svoj okoliš oslobodili od divljih deponija i raskrčili alternativne puteve do Velike Gorice, članovi Udruge Vukovina u srcu pokrenuli su akciju ‘Kaj vas nije sram‘.

Mnoštvo različitih odbačenih predmeta jučer su uklonili s biciklističkih i pješačkih puteva koji od Vukovine vode prema gradu. Očistili su smeće koje se nalazilo uz Vukovinsko polje i kraj jezera Vukovina u Starom Čiču.

„Akcija je zamišljena kao prikupljanje sitnog otpada uz potporu VG Čistoće koja pak danima čisti glomazni otpad na ovim potezima. Problem je taj što se cijela priča ponavlja, ne znamo tko su počinitelji i zašto nisu kažnjeni. Valjda će se smilovati kada vide koliko nam je stalo do čiste prirode, kaže predsjednica udruge “Vukovina u srcu” Sandra Maršić.

Predsjednik Uprave VG Čistoće Ivan Rak ističe kako je nemoguće očistiti prirodu ako nesavijesni građani i dalje nastavljaju bacati otpad te naše šume i livade neprestano zagađuju.

„Desetak do petnaestak deponija očistimo svake godine, ali to nema efekta bez dobre suradnje sa građanima. Krećemo s edukacijom o tome koliko je važno očuvati prirodu jer cilj nam je čisto Turopolje“, istaknuo je Rak.

Iz Mjesnog odbora Staro Čiče poručuju svima kako se samo nekoliko kilometara od divljih deponija nalazi gradsko reciklažno dvorište gdje mogu legalno odbaciti sve nepotrebne predmete.

„Mislim da otpad kamionima dovažaju ljudi iz drugih mjesta, ne žitelji našeg Mjesnog odbora“, smatra predsjednik MO Staro Čiče Marijan Plodinec.

Nastavi čitati

Crna kronika

Uhvaćeni u prekršaju

Izvukli se samo s pisanim upozorenjem

Objavljeno

on

Proteklog petka policija je uhvatila sedam pješaka pri prelasku ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Prekršitelji su ovaj put imali sreće i izvukli su se samo uz pisana upozorenja.

Akcija je provedena kako bi se kod pješaka  osvijestila važnost poštivanja prometnih propisa jer su oni najugroženija skupina u prometu.

Nastavi čitati

Crna kronika

Vozio s 1,86 promila u krvi pa prespavao u policijskoj postaji

Policija ga zaustavila na ulazu u Turopolje

Objavljeno

on

Tijekom proteklog vikenda policija je pojačano nadzirala alkohol i brzinu,  a tijekom akcije zabilježeno je 26 prometnih prekršaja. Najveća koncentracija alkohola u krvi izmjerena je 62-godišnjem muškarcu, zaustavljenom u subotu na D-30.

– Muškarcu starom 62 godine utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1,86 g/kg. Zaustavljen je na Državnoj cesti D-30, između mjesta Vukovina i Buševec, kod skretanja za mjesto Turopolje. Ova PP na mjestu događaja izdala mu je Prekršajni nalog, oduzeta mu je vozačka dozvola na 12 sati, smješten u posebnu prostoriju ove PP do otrežnjenja – poručili su iz PP Velika Gorica.

Policija je napisala i šest kazni zbog prebrze vožnje, dvije za upravljanje neregistriranim vozilom i jednu za nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje.

Nastavi čitati

Crna kronika

Razbijena kriminalna grupa maloljetnika iz Velike Gorice i Novog Zagreba

Uspješan tjedan za goričku policiju

Objavljeno

on

Tijekom ovog tjedna gorička policija uspješno je riješila tri slučaja. U suradnji s kolegama iz Zagreba, proveli su kriminalističko istraživanje nad grupom maloljetnika s područja Zagreba i Velike Gorice. Tom prilikom mladićima je dokazano da su počinili više kaznenih djela, među kojim i jednu drsku krađu i krađu bicikla na području Velike Gorice. Protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Jučer je provedeno kriminalističko istraživanje vezano uz slučaj provale u obiteljsku kuću, koji se dogodio prošle godine. Policija je utvrdila da su to kazneno djelo počinile 28-godišnjakinja i 15-godišnjakinja iz Velike Gorice. Uhićene su i predane zatvorskom nadzorniku, a protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno