Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO ‘Ne znamo tko su počinitelji i zašto nisu kažnjeni?!’

‘Valjda će se smilovati kada vide koliko nam je stalo do čiste prirode’

Objavljeno

Kako bi svoj okoliš oslobodili od divljih deponija i raskrčili alternativne puteve do Velike Gorice, članovi Udruge Vukovina u srcu pokrenuli su akciju ‘Kaj vas nije sram‘.

Mnoštvo različitih odbačenih predmeta jučer su uklonili s biciklističkih i pješačkih puteva koji od Vukovine vode prema gradu. Očistili su smeće koje se nalazilo uz Vukovinsko polje i kraj jezera Vukovina u Starom Čiču.

„Akcija je zamišljena kao prikupljanje sitnog otpada uz potporu VG Čistoće koja pak danima čisti glomazni otpad na ovim potezima. Problem je taj što se cijela priča ponavlja, ne znamo tko su počinitelji i zašto nisu kažnjeni. Valjda će se smilovati kada vide koliko nam je stalo do čiste prirode, kaže predsjednica udruge “Vukovina u srcu” Sandra Maršić.

Predsjednik Uprave VG Čistoće Ivan Rak ističe kako je nemoguće očistiti prirodu ako nesavijesni građani i dalje nastavljaju bacati otpad te naše šume i livade neprestano zagađuju.

„Desetak do petnaestak deponija očistimo svake godine, ali to nema efekta bez dobre suradnje sa građanima. Krećemo s edukacijom o tome koliko je važno očuvati prirodu jer cilj nam je čisto Turopolje“, istaknuo je Rak.

Iz Mjesnog odbora Staro Čiče poručuju svima kako se samo nekoliko kilometara od divljih deponija nalazi gradsko reciklažno dvorište gdje mogu legalno odbaciti sve nepotrebne predmete.

„Mislim da otpad kamionima dovažaju ljudi iz drugih mjesta, ne žitelji našeg Mjesnog odbora“, smatra predsjednik MO Staro Čiče Marijan Plodinec.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Načelnik goričke policije upozorio na pogoršanje stanja u prometu

Najavljuje kako će policija provoditi ‘pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika’, a građane poziva na suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa

Objavljeno

on

Od početka godine na području policijske postaje Velika Gorica došlo je do pogoršanja stanja u cestovnom prometu, upozorava načelnik goričke policije Perica Malić, ističući kako se u usporedbi sa istim razdobljem prošle godine broj prometnih nesreća povećao za 35,82 posto (2018-383 prometne nesreće, 2017-282 prometne nesreće).

“Uz negativan trend povećanja broja prometnih nesreća došlo je do negativnog povećanja broja prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama za 6,49 % 2018-82 prometne nesreće,od čega prometne nesreće sa povrijeđenim sudionicima u kojima su 29 sudionika zadobila teške tjelesne i 75 lakše ozlijeđena sudionika i 2017 -77 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama u kojima je 19 sudionika zadobio teške tjelesne povrede i 81 lakše ozlijeđena sudionika. Broj prometnih nesreća sa smrtno stradalim sudionicima također je veći za 300%, u 2018-4 prometne nesreće u kojoj su 1 putnik u osobnom vozilu, 2 vozača motocikla i 1 vozač traktora smrtno stradali, dok u promatranom periodu 2017-1 prometna nesreća u kojoj je 1 motociklist smrtno stradao”, kaže Malić.

Policija najavljuje kako će provoditi ‘pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika’, a građane pozivaju na suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Potraga za najpijanijim vozačem završila u Ribnici

Prebrzo je vozilo 44 vozača

Objavljeno

on

Kao što smo i izvijestili, proteklog vikenda je na velikogoričkom području poginulo dvoje ljudi, motociklist u Velikoj Kosnici, a vozač traktora u Donjem Hruševcu. Potragu za najpijanijim vozačem policija je završila u Ribnici, gdje je 61-godišnji vozač napuhao 1,92 promila alkohola.

Prebrzo je vozilo 44 vozača, dvoje je upravljalo neregistriranim vozilom, dok je jedan vozač bio u prometu bez vozačke dozvole.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Rezultati nogometnih utakmica klubova NS Velika Gorica

Objavljeno

on

III HNL zapad , 10. kolo
Kurilovec – SRC Udarnik / KURILOVEC – ZAGOREC 0:1

IV HNL – središte Zagreb , 9. kolo
Gradići / GRADIĆI – GAJ MAČE 0:1

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA , 10. kolo
Kerestinec / TOP – KLAS 1:1
Lukavec / LUKAVEC – ZRINSKI 3:1
Buševec / POLET – SLOGA (K) 1:1
Donja Lomnica / LOMNICA – KUPINEC 2:2

1. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA – istok , 10. kolo
Kobilić / VATROGASAC – ŠNM NAFTAŠ IVANIĆ 0:0
Novo Čiče / DINAMO HIDREL – MLADOST (O) 2:3
Gornja Lomnica / MEŠTRICA – DUBRAVA 4:1
Oborovo / OBOROVO 74 – MRACLIN 1:1
Kuče / TUROPOLJAC – ZVEKOVAC 8:0
Božjakovina / BRCKO – BAN JELAČIĆ (V) 1:1                                                                   Mraclin / BUNA – OSTRNA 0:1

2. ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA – istok , 8. kolo
Lekneno / POSAVEC – DONJA ZELINA 8:0
Obedišće / MLADOST – KUPA 2:1

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno