Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Iz Pokupskog krenula zadnja etapa Kupskog plova 2018.

Kako bi se pridružili karavani, Renato i njegova supruga potegnuli su čak iz Varaždina

Objavljeno

Grupa zaljubljenika u rijeku Kupu i veslanje otisnula se danas s plaže u Pokupskom na zadnju etapu Kupskog plova. Dionica je duga 24 kilometra i većim dijelom vozi se Kupom, a od mjesta Slana do Marinbroda po rijeci Glini. Kako bi se pridružili karavani, Renato i njegova supruga potegnuli su čak iz Varaždina.

„Ovdje dolazimo već pet godina. Imamo vlastiti kanu. Ako nije Kupski plov, njime obilazimo okolne rijeke. Nama je najbliža Drava, koja je solidna za veslanje, a odlične su i četiri karlovačke rijeke na koje posjećujemo kad god stignemo“, otkrio nam je Renato.

08.07.2018. Pokupsko – Kupski plov 2018..Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Kako kaže, voli Kupu te ju se skoro cijelu prešao, osim gornjeg bržeg djela koji je „predivlji“ za njihov kanu. Upravo je Kajak kanu klub Pokupsko u suradnji s Hrvatskim kajakaškim savezom, Općinom Pokupsko te drugim gradovima i općinama Republike Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine udruženim u udrugu „Kupa – rijeka života“ pokrenuo ovaj projekt kako bi turistički popularizirao ovaj kontinentalni biser.

„Ovo je postao tradicionalni spust. Plovi se od izvora rijeke Kupe pa do njezina ušća. Prilagođavamo se svima onima koji se prijavljuju za etape, sukladno njihovom slobodnom vremenu i dobroj volji. Budući da nam je nevrijeme ove godine mnogo toga pobrkalo, grupe su nam odustajale pa se prijavljivale, na kraju smo ipak uspjeli dovesti i ovaj plov do njegovog kraja“, rekao nam je Božidar Škrinjarić, načelnik Općine Pokupsko, koji se i sam otisnuo s karavanom put Marinbroda.

Galerija fotografija

 

 

Moja županija

VIDEO Povodom Svjetskog dana učitelja nagrađeni nastavnice i nastavnici iz Zagrebačke županije

Profesorica Nada Pelajić: ‘Nekada su učenici imali više poštovanja prema svojim profesorima’

Objavljeno

on

Svjetski dan učitelja u Zagrebačkoj županiji proslavljen je na već tradicionalan način. Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručio je prigodne poklone nastavnicima koji su svoj cijeli radni vijek proveli u školi, prenoseći znanja i iskustva na mlade generacije.

Među nagrađenima bila je i profesorica iz Ekonomske škole Velika Gorica Nada Pelajić. Naša sugovornica otkrila nam je kako se odnos učenika i nastavnika kroz godine mijenjao. Naime, u sustavu obrazovanja Nada je provela 38 godina.

– Danas nije lako biti profesor. Nekada je to bilo puno lakše. Učenici su bili drugačiji i imali su više poštovanja prema svojim profesorima. Morali smo se naučiti nositi s time – rekla nam je Nada.

Župan Kožić istaknuo je kako posao učitelja i profesora nije lak, a rezultat njihovog rada je iznimno važan za cijelu zajednicu. Učitelje je pozdravio i gradonačelnik Grada Velike Gorice Dražen Barišić i izrazio svoje zadovoljstvo što je Velika Gorica ugostila jedan ovakav skup.

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO City puls: kuhača, kesten i čaj!

Velika Gorica i okolica prigrlila jesen u velikom stilu! Turopoljski ručak, kestenijada u Buševcu, med u Kravarskom i na koncu šalica čaja “Mirisne vile”…

Objavljeno

on

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Poreznici krenuli u akciju protiv sive ekonomije

Prijavite one koji vam ne izdaju račun i sudjelujte u drugom kolu nagradne igre ‘Bez računa se ne računa’ Ministarstva financija

Objavljeno

on

– Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 17. – 23.10.2019. godine nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu – poručili su danas iz Porezne uprave.

Nadzirat će se prijevoznici, ugostitelji i ostale uslužne djelatnosti. Iz Porezne uprave upozorili su da su porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini obvezni promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način. Kako kažu, sustav fiskalizacije svakodnevno prate i analiziraju podatke o fiskaliziranim računima i temeljem obavljene analize rizika provode nadzorne aktivnosti.

– U tijeku je i prvo kolo nagradne igre ‘Bez računa se ne računa’. Građani u njoj mogu sudjelovati tako da prijave nepravilnosti kod izdanog računa. Ministarstvo financija – Porezna uprava 1. srpnja pokrenula je novu kampanju i nagradnu igru „Bez računa se ne računa“ te vas poziva da se i ovaj put aktivno uključite u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu. U tijeku je drugo kolo nagradne igre koje traje do 15. studenog ove godine.

Građani, tražite račun za svaki kupljeni proizvod i obavljenu vam uslugu. Provjerite ispravnost računa na sljedećoj poveznici: www.provjeri-racun.hr/ i prijavite nepravilnosti Poreznoj upravi. Jer, novac namijenjen državnom proračunu je i vaš novac – dodali su iz Porezne.

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno