Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Iz Pokupskog krenula zadnja etapa Kupskog plova 2018.

Kako bi se pridružili karavani, Renato i njegova supruga potegnuli su čak iz Varaždina

Objavljeno

Grupa zaljubljenika u rijeku Kupu i veslanje otisnula se danas s plaže u Pokupskom na zadnju etapu Kupskog plova. Dionica je duga 24 kilometra i većim dijelom vozi se Kupom, a od mjesta Slana do Marinbroda po rijeci Glini. Kako bi se pridružili karavani, Renato i njegova supruga potegnuli su čak iz Varaždina.

„Ovdje dolazimo već pet godina. Imamo vlastiti kanu. Ako nije Kupski plov, njime obilazimo okolne rijeke. Nama je najbliža Drava, koja je solidna za veslanje, a odlične su i četiri karlovačke rijeke na koje posjećujemo kad god stignemo“, otkrio nam je Renato.

08.07.2018. Pokupsko – Kupski plov 2018..Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Kako kaže, voli Kupu te ju se skoro cijelu prešao, osim gornjeg bržeg djela koji je „predivlji“ za njihov kanu. Upravo je Kajak kanu klub Pokupsko u suradnji s Hrvatskim kajakaškim savezom, Općinom Pokupsko te drugim gradovima i općinama Republike Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine udruženim u udrugu „Kupa – rijeka života“ pokrenuo ovaj projekt kako bi turistički popularizirao ovaj kontinentalni biser.

„Ovo je postao tradicionalni spust. Plovi se od izvora rijeke Kupe pa do njezina ušća. Prilagođavamo se svima onima koji se prijavljuju za etape, sukladno njihovom slobodnom vremenu i dobroj volji. Budući da nam je nevrijeme ove godine mnogo toga pobrkalo, grupe su nam odustajale pa se prijavljivale, na kraju smo ipak uspjeli dovesti i ovaj plov do njegovog kraja“, rekao nam je Božidar Škrinjarić, načelnik Općine Pokupsko, koji se i sam otisnuo s karavanom put Marinbroda.

Galerija fotografija

 

 

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno