Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Iz Pokupskog krenula zadnja etapa Kupskog plova 2018.

Kako bi se pridružili karavani, Renato i njegova supruga potegnuli su čak iz Varaždina

Objavljeno

Grupa zaljubljenika u rijeku Kupu i veslanje otisnula se danas s plaže u Pokupskom na zadnju etapu Kupskog plova. Dionica je duga 24 kilometra i većim dijelom vozi se Kupom, a od mjesta Slana do Marinbroda po rijeci Glini. Kako bi se pridružili karavani, Renato i njegova supruga potegnuli su čak iz Varaždina.

„Ovdje dolazimo već pet godina. Imamo vlastiti kanu. Ako nije Kupski plov, njime obilazimo okolne rijeke. Nama je najbliža Drava, koja je solidna za veslanje, a odlične su i četiri karlovačke rijeke na koje posjećujemo kad god stignemo“, otkrio nam je Renato.

08.07.2018. Pokupsko – Kupski plov 2018..Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Kako kaže, voli Kupu te ju se skoro cijelu prešao, osim gornjeg bržeg djela koji je „predivlji“ za njihov kanu. Upravo je Kajak kanu klub Pokupsko u suradnji s Hrvatskim kajakaškim savezom, Općinom Pokupsko te drugim gradovima i općinama Republike Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine udruženim u udrugu „Kupa – rijeka života“ pokrenuo ovaj projekt kako bi turistički popularizirao ovaj kontinentalni biser.

„Ovo je postao tradicionalni spust. Plovi se od izvora rijeke Kupe pa do njezina ušća. Prilagođavamo se svima onima koji se prijavljuju za etape, sukladno njihovom slobodnom vremenu i dobroj volji. Budući da nam je nevrijeme ove godine mnogo toga pobrkalo, grupe su nam odustajale pa se prijavljivale, na kraju smo ipak uspjeli dovesti i ovaj plov do njegovog kraja“, rekao nam je Božidar Škrinjarić, načelnik Općine Pokupsko, koji se i sam otisnuo s karavanom put Marinbroda.

Galerija fotografija

 

 

Sport

I iz Gorice se može u reprezentaciju! Lovrić dobio Dalićev pretpoziv

Izbornik Zlatko Dalić je za prijateljsku utakmicu protiv Švicarske te oglede u Ligi nacija sa Švedskom i Francuskom pozvao 26 igrača, a napadač Gorice Kristijan Lovrić je među petoricom s pretpozivima. Velika je to čast za Lovrića, velika stvar za klub…

Objavljeno

on

Nikad se prije, u ovih 11 godina postojanja kluba, nije dogodilo da jedan igrač iz HNK Gorice završi u hrvatskoj A reprezentaciji. Međutim, od ovog ponedjeljka korak smo bliže prilici da se to promjeni… Kristijan Lovrić (24) nagrađen je za dobre igra na početku prvenstva, ali i u posljednje dvije sezone općenito, pretpozivom hrvatskog izbornika Zlatka Dalića.

– Naravno da sam počašćen i neizmjerno sretan što sam ušao u krug reprezentacije. Uvijek sam govorio da mi je to dječački san, jedan od crazloga zbog kojih sam i počeo igrati nogomet, i zaista je dobar osjećaj dočekati ovakav trenutak. Da, riječ je o pretpozivu, no i to smatram velikim priznanjem. Potpuno sam spreman i vrlo motiviran, bude li me izbornik trebao u ovoj akciji, tu sam! – rekao je Kristijan Lovrić.

Hrvatska reprezentacija u ovoj će akciji odigrati čak tri utakmice. U St. Gallenu će 7. listopada protivnik biti Švicarska, 11. listopada u Zagreb dolazi Švedska, a 14. listopada stiže Francuska, također u Zagreb. Uz Lovrića, pretpoziv su dobili i Lovre Kalinić, Mislav Oršić, Mile Škorić i Mijo Caktaš.

Osim Lovrića, poziv u reprezentaciju svoje zemlje dobio je i 20-godišnji litavski veznjak Paulius Golubickas. Popularni Golub, koji je završetak prošle i početak ove sezone propustio zbog puknuća vilice, dosad je već skupio sedam nastupa za reprezentaciju svoje zemlje, a sad će Litva igrati protiv Estonije (7. listopada) u prijateljskoj utakmici te protiv Bjelorusije (11. listopada) i Albanije (14. listopada) u Ligi nacija.

Nastavi čitati

Vijesti

Cityportal.hr više neće svakodnevno pisati o koronavirusu

Objavljeno

on

Redakcija Cityportala odlučila je prestati svakodnevno obavještavati o broju zaraženih koronavirusom. Smatramo kako se ovoj temi pridaje previše medijskog prostora zbog čega se u dijelu javnosti stvara panika te kako se time pridonosi stigmatizaciji oboljelih. Također, ukoliko budemo smatrali da je informacija vezana uz COVID-19 zaista važna za Velikogoričane, svakako ćemo ju objaviti.

Ne negiramo postojanje koronavirusa, nismo pristaše teorija zavjere, ali smatramo da je besmisleno svakodnevno objavljivati kako imamo nula, dva ili četiri zaražena. Vjerujemo kako se time ne pokazuje realna opasnost obolijevanja od ove bolesti, a potencira se život u strahu ili neizvjesnosti. Nadamo se kako ćemo svi zajedno ovako početi normalnije živjeti. Opasne bolesti i bolesni ljudi uvijek će, nažalost, postojati, no njima se trebaju baviti liječnici.

 

Nastavi čitati

Vijesti

Iz Gradske uprave poručuju: Sve aktivnosti Grada odvijaju se redovnom dinamikom

Objavljeno

on

Grad Velika Gorica, sve njegove ustanove i trgovačka društva normalno funkcioniraju u svim svojim segmentima, poručili su u ponedjeljak iz Gradske uprave. Također, jutros se održao kolegij kojemu su nazočili pročelnici, a vodili su ga zamjenici gradonačelnika Krešimir Ačkar i Ervin Kolarec, te su usuglašene procedure postupanja.

– Građani Velike Gorice mogu i dalje nesmetano ostvarivati sve što trebaju i svi projekti na razvoju grada neće stati nego se nastavljaju svojom dinamikom – poručili su iz ureda gradonačelnika.

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno