Poveži se s nama

Gospodarstvo

FOTO Gradski čelnici obišli gradilišta u Vukovini, Buševcu i Rakitovcu

Objavljeno

U tijeku su završni radovi na glavnoj prometnici u Radnoj zoni Rakitovec u dužini pola kilometra, ispod koje se nalazi sva potrebna komunalna infrastruktura na koje će biti spojene sve tvrtke i proizvodni pogoni. Radove vrijedne 3,2 milijuna kuna obišao je gradonačelnik Dražen Barišić zajedno sa suradnicima.

 

obilazak radova Vukovina, Buševec, Rakitovec (7)

 

 „Prije nekoliko dana s tvrtkom iz Kravarskog sklopljen je ugovor za kupnju gotovo 25 tisuća kvadrata. Oni su okrupnili više manjih parcela i uskoro će početi graditi svoje pogone. Ostale površine su prodane, očekuje se početak izgradnje jednog objekta, dok dva partnera u projektu očekuju dobivanje građevinske dozvole i sredstva i EU fondova“, rekao je gradonačelnik, ističući kako će radna zona zaživjeti vrlo skoro te ubrzati daljnji razvoj Velike Gorice i Turopolja.

 

Kao primjer je izdvojio tvrtku Gorica staklo koja je otvaranjem pogona u Rakitovcu povećala svoju konkurentnost na tržištu i otvorila nova radna mjesta, a da to isto uskoro očekuje i Distributivni centar za voće i povrće. Inače, trenutačno je u radnoj zoni zaposleno stotinjak ljudi.

 

„Svi koji dolaze ovamo, koji grade i šire se, sigurno će ulagati u imovinu i tehnologiju, ali i kroz radna mjesta i novostvorenu vrijednost“, dodao je Barišić.

 

obilazak radova Vukovina, Buševec, Rakitovec (5)

 

Gradski čelnici obišli su i radove u Buševcu, na obnovi nogometnog igrališta i sportskog doma, vrijedne 170 tisuća kuna.

 

„Uz obnovu interijera radit će se i toplinska fasada, kako bi objekt u cijelosti bio završen. Vidite kako i same tribine iziskuju sanaciju, a uz to ćemo preurediti i balkonsku ogradu“, kazao je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

 

„Ovaj prostor je na raspolaganju svim udrugama u Buševcu, a isto tako i mještanima te vatrogascima“, dodao je predsjednik Mjesnog odbora Buševec Stefan Bobesić.

 

obilazak radova Vukovina, Buševec, Rakitovec (2)

 

Osim Rakitovca i Buševca, radovi su i u Vukovini, na zgradi stare pošte i matičnog ureda, vrijedni 270 tisuća kuna. Nakon zamjene krovišta, prozora, postavljanja fasade i preuređenja prostorija, ovdje će se smjestiti LAG Zrinska gora – Turopolje, Mjesni odbor i političke stranke.

 

Galerija fotografija:

 

Gospodarstvo

Sastali se predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije

Razgovaralo se o potporama, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva

Objavljeno

on

U Zagrebačkoj županiji na poziv Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije jučer su se sastali predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije. Razgovaralo se o planiranim mjerama potpora, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva u ovoj godini. Predstavnici udruga informirani su tijeku priprema za 3. Reviju najboljih vina Zagrebačke županije, koja će se održati 12. ožujka u The Westin Zagreb hotelu u Kristalnoj dvorani od 13 do 19 sati.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Obrtnici se okupljaju u Gorici, raspravljat će o aktualnostima i tražiti rješenja problema

Organizirali su forum, a sastaju se u srijedu, 26. veljače

Objavljeno

on

Obrtnička komora Zagreb, u suradnji sa Zagrebačkom županijom, organizira 5. Obrtnički forum Zagrebačke županije – Obrtništvo 2020., a domaćin susreta bit će Velika Gorica. Cilj foruma, koji će se održati u srijedu u 12 sati u Hotelu Garden Hill, je raspraviti aktualne teme značajne za obrtnike i obrtništvo Zagrebačke županije te iznaći kvalitetna rješenja problema zajedničkom suradnjom s gradovima i općinama na području Zagrebačke županije.

– Pričat ćemo o tome kako najbolje surađivati s lokalnom samoupravom, a obrtnici će predstavnike lokalne vlasti i ministarstava moći i pitati sve što ih zanima. Na panel-raspravu su dobrodošli svi obrtnici i obrtnice – kazao je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić.

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno