Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Gradski bazeni na testu: Evo kako će to izgledati!

Prije konačnog puštanja u pogon, bazeni prolaze nekoliko faza testiranja. Najbolja vijest je da je dan otvaranja sve bliže i bliže…

Objavljeno

Prave stvari u životu, kažu oni mudriji od nas, isplati se čekati… Ako je tako, gorički bazeni definitivno su prava stvar. Čekamo ih već godina, što je i logično s obzirom na sve što takav veliki projekt nosi sa sobom, a kad su i stigli, nikako da dočekamo da se otvore vrata za građanstvo. No taj trenutak se bliži, barem ako je suditi po fotografijama koje je na svom Facebook profilu objavio gradonačelnik Dražen Barišić.

“Gradski bazeni u probnom radu…”, stoji u opisu fotografija na kojima se lijepo vidi da će na bazenima biti – lijepo.

 

Vijesti

Učenici i djelatnici OŠ Eugena Kvaternika za pučku kuhinju prikupili 400 kilograma hrane

Humanitarnom akcijom obilježili su Dan kruha i Dječji tjedan

Objavljeno

on

OŠ Eugena Kvaternika ove je godine Dan kruha i Dječji tjedan obilježila humanitarnom akcijom dobrovoljnog skupljanja hrane za pučku kuhinju Misionarki ljubavi, sestre koje je osnovala Majka Terezija, u Jukićevoj ulici 24 u Zagrebu. U humanitarnoj akciji sudjelovali su učenici, roditelji, učitelji i svi ostali djelatnici škole (matične i područnih škola).

Foto: OŠ Eugena Kvaternika

– Kako se ovih dana proslavio i Svjetski dan misija, Dan siromaha te i dan proglašenja Majke Terezije svetom i blaženom odlučili smo prikupljenu hranu darovati upravo toj pučkoj kuhinji u Zagrebu. Pučka kuhinja brine za beskućnike i siromahe grada Zagreba. U humanitarnoj akciji prikupljeno je između 350 i 400 kilograma hrane. Hvala svima koji su sudjelovali daru od srca, daru koji srce dira – kazala je vjeroučiteljica Martina Filipović.

Nastavi čitati

Vijesti

Kroz Medijski podsjetnik za roditelje saznajte sve o utjecaju medija na djecu

Pohađanje programa je besplatno

Objavljeno

on

U Centru za djecu, mlade i obitelj traju upisi u novi ciklus programa za roditelje pod nazivom “Medijski podsjetnik za roditelje”. Cilj programa je informirati roditelje i osvijestiti utjecaj medija na djecu koja pohađaju od 1. do 4. razreda osnovne škole, ali i na sve članove obitelji. Program se odvija u maloj grupi kroz pet susreta koji se održavaju četvrtkom od 17 do 18.30 sati. Pohađanje je besplatno.

Planirani početak grupe je 5. studeni, a sudjelovati mogu jedan ili oba roditelja čija djeca imaju od 7 do 10 godina. Grupu vode stručne suradnice Sandra Matijević, Jelena Kos i Marija Marelja. Prijave se primaju do 2.studenog.

Nastavi čitati

Vijesti

Novi Reporter je vani! Politička utrka, sportska bajka i priče o Goričanima

Na uobičajnim lokacijama po gradu potražite svoj primjerak novog broja Reportera, u kojem ima svega osim priča o koroni…

Objavljeno

on

Listopad se bliži kraju, novi mjesec borbe s virusom koji nas sve skupa dovodi do ludila, a to znači da je došlo vrijeme i za novi broj Reportera. U kojem o koroni, doduše, ima najmanje riječi. Kad je već posvuda oko nas, da se listajući stranice vašeg omiljenog lokalnog mjesečnika barem malo odmorite…

Besplatni Reporter možete pronaći na uobičajnim lokacijama po gradu, a u njemu ćete pronaći izvještaj sa sjednice Gradskog vijeća bez prisustva gradonačelnika, ali i bez vijećnika SPD-a, na što se naslanja priča o potrazi za novim gradonačelnikom. Lokalni izbori bit će tek na proljeće, u svibnju, ali zbog aktualnih okolnosti Velika Gorica je već sad zanimljiva i atraktivna svim političkim strankama i pojedincima koji se žele uključiti u utrku za desetog gradonačelnika u povijesti našega grada.

Donosimo i priče o Stipi Biliću, piscu koji to zapravo i ne želi biti, o Maji Mačinko, bivšoj profesorici iz OŠ Eugena Kvaternika s neobično puno interesa i aktivnosti, o promjeni na vrhu goričkog ogranka Matice Hrvatske, o životu naših umirovljenika u ovim neizvjesnim vremenima… Tu je i osvrt na neke od najljepših trenutaka goričkog sporta, priča o jednom od ključnih igrača NK Kurilovca, o fustalu, o novom Goričaninu u Dinamu i još mnogo toga.

Dakle, potražite svoj primjerak, nema druge.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno