Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Goričkim ulicama, 5. listopada 2017.

Pogledajte je li vas ulovio objektiv našeg fotoaparata!

Objavljeno

05.10.2017. – Velika Gorica – Goričkim ulicama. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Kristijan se kasno poslijepodne samo nakratko zadržao na Goričkim ulicama. Tek toliko dok nije došao bus 305 za Staro Čiče. A niti u Čiču se on neće zadržati dugo. Kući će navratiti samo kako bi nešto fino pojeo – pa opet za Zagreb, od kuda je tek došao!

“Upravo sam stigao iz Arene gdje radim preko student servisa. Nakon završene smjene jako sam ogladnio. Nemam novaca kod sebe pa sam odlučio doma na nešto kasniji ručak. Čim pojedem, opet sve ispočetka, za Zagreb. Na večer imam predavanje na Fakultetu prometnih znanosti, gdje sam student druge godine. Onda opet u Goricu i tako u krug“, priča nam Kristijan.

05.10.2017. – Velika Gorica – Goričkim ulicama. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal.hr

Matija se sastao s Kristijanom i ostalom ekipom na Autobusnom kolodvoru. On se pak vraća s predavanja sa zagrebačkog Tehničkog veleučilišta i čeka autobus za Okuje.

“I ja sam na drugoj godini fakulteta, ali na relaciji Okuje-Zagreb-Okuje i tako svakoga dana. Nekada imam predavanja ujutro i navečer, što zna biti dosta naporno. U jednom smjeru imam sat i pol vožnje. Dosta mi to oduzima vremena. Ali volim Okuje, taj mir i tišinu, pa i učenje ide lakše nego u Zagrebu”, kaže Matija.

Galerija fotografija:

CityLIGHTS

VIDEO Dva dana ‘norenja’ u Fašničkoj Republici

U Donjoj Lomnici izmislili lijek za koronavirus, Gali i Rimljani odlučili riješiti stare razmirice sred Turopolja, Istrijani ‘pasali’ Učku kako bi upozorili na stanje u Uljaniku….

Objavljeno

on

Turopoljski fašnik i ove godine privukao je veliki broj sudionika, ali isto tako i posjetitelja. Lijepo vrijeme zasigurno je pridonijelo tome. Goričanima i njihovim gostima jučer se u velikoj povorci središtem grada predstavilo 20-tak skupina i preko 600 sudionika. Danas su na red došli naši mladi sugrađani koji su svojim maskama i koreografijama oduševili publiku. Kako je sve to izgledalo u protekla dva dana pogledajte u našem video prilogu.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO VIJEST Fašničko ludilo ovog vikenda prodrmat će Turopolje

Fašnička povorka u subotu će u 14 sati krenuti iz Školske ulice, zatim proći Zagrebačkom ulicom do velikog šatora u Parku dr. Franje Tuđmana

Objavljeno

on

U fašničkoj povorci gradom će ove subote prodefilirati 20 grupa i više od 600 sudionika. Direktorica Turističke zajednice Milada Mesarić pozvala je Goričane da se pridruže fašničkom ludilu.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Neno Belan i Fiumensi nastupaju na Turopoljskom fašniku

U Praku Franje Tuđmana su 22. veljače

Objavljeno

on

Približava se dan kada će gradom proći maškarana povorka, a Turistička zajednica objavila je i tko će maskirane Goričane i njihove goste na 111. Turopoljskom fašniku zabavljati ove godine. Ispod fašničkog šatora u Park Franje Tuđmana dolazi jedan od najveselijih i najpoznatijih zabavljača – Neno Belan i njegovi Fiumensi. Koncert počinje u 21 sat.

Ovaj poznati splitski kantautor, pjevač i skladatelj pop rock glazbe prepoznatljiv je po svojim svevremenskim tekstovima pjesama kao što su “Rijeka snova”, za koju je dobio i Porina 2008. za najbolji album, a tu su i druge uspješnice, što iz vremena Đavola, pa i novijeg razdoblja poput “Zar više nema nas” (duet s Massimom, također dobitnik Porina) zatim poznata “Stojim na kantunu”, “Pričaj mi o ljubavi”, “Bambina”, “Divojka s juga”, “Srce od leda” ili “Ivona”…

– Ma sve znate, pa vas u stilu “Rock galame” pozivamo: nemoj biti sama dok je rock galama, dođi i pridruži se veselim maškarama na 111. Turopoljskom fašniku, u subotu, 22.veljače – kažu iz Turističke zajednice grada Velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno