Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Gorički srednjoškolci vrlo dobri na državnom natjecanju

Objavljeno

Državno natjecanje učenika strukovnih škola na prošlotjednoj trodnevnoj manifestaciji ‘WorldSkills Croatia 2019’ na Zagrebačkom velesajmu bilo je vrlo uspješno za predstavnike velikogoričkih srednjih strukovnih škola. Ekonomska škola Velika Gorica imala je status škole domaćina (natjecateljska disciplina: računovodstvo) na najvećem strukovnom natjecanju u ovom dijelu Europe, koje je organizirala Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Više od 580 učenika natjecalo se u 44 discipline u kojima su prezentirali svoje kompetencije, demonstrirali vještine (skills) potrebne za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje.

01.04.2019. Velika Gorica – Gorički srednjoškolci na Državnom natjecanju za učenike strukovnih škola. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Učenici Ekonomske škole natjecali su se u tri discipline i prema zvaničnim rezultatima ostvarili su vrlo dobre plasmane: Ana Kovačić (mentorica Višnja Stepanić, prof.) je u disciplini računovodstvo u konkurenciji 12 natjecatelja osvojila 5. mjesto; ekipa Karla Houdek, Patricija Cvetnić i Paula Čunčić (mentorica Jadranka Čejić, prof.) u disciplini poduzetništvo se također plasirala na 5. mjesto; na Smotri i sajmu Vježbeničkih tvrtki ekipu Ekonomske škole činili su Antonia Grubelić, Nika Janković i Patrik Ćubela (mentorica Jadranka Čejić, prof.) i bili su nešto slabije plasirani.

Srednju strukovnu školu Velika Gorica predstavljao je Lovro Matijević (mentor Davor Majić) u disciplini automehatronika i plasirao se na 6. mjesto s 89.00 bodova. Zanimljivo je da su u ovoj disciplini natjecatelji (12) bili vrlo izjednačeni u bodovima te je razlika između 1. (97.50 od max. 100 bodova) i  6. mjesta iznosila samo 8.5 bodova.

01.04.2019. Velika Gorica – Gorički srednjoškolci na Državnom natjecanju za učenike strukovnih škola. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ravnateljica Ekonomske škole Vesna Brkljačić je nakon završetka natjecanja i objave konačnih rezultata o ulozi domaćina kazala: ”Kada smo prihvatili da budemo škola domaćin na velikoj manifestaciji nismo bili sigurni koliko ćemo to uspješno odraditi. Zahvaljujući timskom radu sve je prošlo u najboljem redu. Kako je ovo bilo našoj školi prvo iskustvo ovakve vrste na velikom i zahtjevnom natjecanju neke stvari smo rješavali u hodu, a za neke od njih smo bili pripremljeni. Na prvi dan natjecanja sve je bilo spremno i bili smo vrlo zadovoljni postignutim, kao i rezultatima naših učenika.

Ovo natjecanje je pokazalo da je kriza u strukovnim zanimanjima refleks činjenice koliko su strukovne škole (ne)zanimljive i stručne, jer škole posjeduju sve kadrovske i materijalne uvjete za izobrazbu u određenom zanimanju. Učenici su ponosno demonstrirali svoja znanja i kompetencije koja su stekla kroz srednjoškolsko obrazovanje, a koliki su interes pobudili vidi se po broju tisuće posjetitelja koji su došli na ovu reprezentativnu manifestaciju iz svih krajeva Lijepe naše.”

Galerija fotografija

Vijesti

FOTO Ritam proljetnog dana u Gradu

Objavljeno

on

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lijep proljetni dan bio je veliki mamac za Goričane da iziđu iz svoji kuća odnosno stanova na otvoreni prostor, ali su ipak othrvali kušnji i nije ih bilo u većem broju u parkovima odnosno na ulicama. Najčešće ih se moglo vidjeti na biciklima, uglavnom parovi te roditelji s djecom.

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon 20 sati na ulicama se rijetko moglo zamijetiti prolaznika, koji je žurio doma i kućnog ljubimca u kratkoj šetnji. Nije bilo ni prometa, poneki taxi.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno