Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Gorički SDP u Zagrebačkoj ulici predstavio izborni stožer

Objavljeno

Velikogorički SDP sinoć je u Zagrebačkoj 26 otvorio svoj izborni stožer. To je bila prilika za druženje članova stranke i građana koji su došli razgovarati s SDP-ovim kandidatom za gradonačelnika Aleksandrom Horvatom.

17.02.2017. – Velika Gorica – SDP predstavio izborni stožžer. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

„Ovo je mjesto gdje ćemo primati građane i čuti njihove probleme i potrebe. Time ćemo doznati jesmo li u našem programu kojeg ćemo predstaviti za tjedan dana, 24. veljače, detektirali prave probleme koji ih tište, a mislim da jesmo. Željeli bismo da se građani upoznaju s budućim gradonačelnikom Velike Gorice“, kaže Horvat, ističući kako će ovakav način komunikacije i buduće njegovati u središtu Gorice.

„Građane ćemo primati svaki dan, osim nedjelje, od 16,30 sati do kada bude potrebno. Ja osobno ću dolaziti svaki dan ovdje nakon posla i biti na dispoziciji građanima“, dodao je Horvat.

17.02.2017. – Velika Gorica – SDP predstavio izborni stožžer. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

Predsjednik gradske organizacije SDP-a Damir Šimunić napominje kako im je cilj iz središta Gorice javnosti promovirati još uvijek nedovoljno poznatog kandidata za gradonačelnika.

„Imamo kandidata koji je još na neki način politički anoniman pa ga ovime želimo približiti građanima, baš kao i naš program s kojim ćemo ići na lokalne izbore. Nadam se da će građani prepoznati kvalitetu našeg kandidata“, kazao je Šimunić.

17.02.2017. – Velika Gorica – SDP predstavio izborni stožžer. Foto: Miljenko Milanović/Cityportal

U izbornom stožeru nalazila se kutija za novčanu pomoć 19-godišnjem maturantu goričke Strukovne škole Kristijanu Kneževiću koji u iznimno teškoj materijalnoj situaciji živi s bolesnom majkom.

Galerija fotografija:

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno