Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Goričani se predstavili pjesmama i plesovima Baranje

Tihomir Vujnović: „Nema treme. Već sam dugo u folkloru i nastupao sam svugdje, ali ipak je velika čast svirati za predsjednicu“

Objavljeno

Folklorni ansambl „Turopolje” nastupio je jučer s pjesmama i plesovima iz Branje na svečanom otvaranju adventa u Vili Prekrižje. Do 23. prosinca, svakog petka i subote od 16 do 18 sati, izvodit će kulturno-umjetnički program pred posjetiteljima manifestacije Advent u Vili Prekrižje.

02.12.2017. Zagreb – Otvaranje adventa u Vili Prekrižje. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Jako smo sretni što otvaramo advent u Vili Prekrižje. Budući da je cijeli ovaj prostor u slavonskoj bajci, dogovorili da ćemo izvoditi uglavnom slavonske plesove i koreografije vezane uz Podunavlje“, rekla nam je Zlata Cundeković, predsjednica FA „Turopolje“.

Predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović građanima je tijekom adventa otvorila vilu izgrađenu 1942. godine, koja je dio kompleksa njezina ureda. Svečano otvaranje, uz predsjednicu, posjetio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a među uzvanicima bilo je još poznatih lica iz društvenog i političkog života.

02.12.2017. Zagreb – Otvaranje adventa u Vili Prekrižje. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Malo mi je trema, ali sam fakat uzbuđena i lijep je osjećaj ovdje nastupiti“, rekla nam je Monika Cumbaj iz goričkog folklornog ansambla. Za razliku od nje njezin kolega Tihomir Vujnović nije imao tremu. „Nema treme. Već sam dugo u folkloru i nastupao sam svugdje, ali ipak je velika čast svirati za predsjednicu“, istaknuo je Tihomir.

02.12.2017. Zagreb – Otvaranje adventa u Vili Prekrižje. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Vila Prekrižje izgrađena je prema projektu glasovitog arhitekta Ivana Zemljaka. Primjer je arhitektonskog stila koji naglašava uporabu elemenata hrvatske tradicijske arhitekture. Zidovi su ukrašeni radovima hrvatskih umjetnika s temama i prizorima iz seoskog života, a drveni kosi dvostrešni krovovi prekriveni su slamom. Ljetnikovac se koristi za protokolarne potrebe predsjednice Republike Hrvatske.

02.12.2017. Zagreb – Otvaranje adventa u Vili Prekrižje. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno