Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Goričani podržali humanitarnu akciju Dan narcisa

Objavljeno

Brojni Goričani jutros su kupovinom buketa podržali humanitarnu akciju Dan narcisa. Organizirala ju je Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije, a sva prikupljena sredstva bit će usmjerena u rad na prevenciji raka dojke. Rano otkrivanje simptoma iznimno je važno za uspješnu borbu protiv ove opake bolesti. Jedno od najvažnijih oružja u toj borbi zasigurno je samopregled. Glavni cilj Udruge upravo je popularizirati ovu metodu među ženama i educirati ih kako je pravilno izvoditi.

„Svaka žena najbolje poznaje svoje tijelo. Redovitim samopregledima vrlo lako se mogu uočiti promijene, a u kombinaciji s mamografskim i ultrazvučnim pregledima značajno se povećava mogućnost ranog otkrivanja karcinoma. Žene su sve svjesnije da moraju brinuti o svom zdravlju, a i šira društvena zajednica prepoznala je važnost ovog preventivnog programa“, poručila je Đurđa Dehin, predsjednica Udruge.

25.03.2017. Velika Gorica – Dan narcisa. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Među brojnim našim sugrađanima koji su podržali ovu hvalevrijednu akciju pronašli smo i Zlatu Vukalović. Kako kaže, nije joj bilo teško izdvojiti 20-tak kuna.

„Žene se moraju kontrolirati. Redovito odlazim na mamografske i ultrazvučne preglede, a to bih preporučila i svim mojim sugrađankama. Rano otkrivanje bolesti može im spasiti život“, istaknula je naša sugovornica.

Ispred Tržnog centra okupio se veliki broj poznatih lica iz političkog i društvenog života našeg grada. Među njima bio je i gradonačelnik Dražen Barišić.

„Ova akcija zasigurno doprinosi podizanju svijesti o važnosti preventivnih pregleda. Negdje sam pročitao da je karcinom dojke jedna od najsmrtonosnijih bolesti među ženskom populacijom. Znamo koliko je važna ulogu žene u našem društvu, stoga se svi zajedno moramo uključiti u borbu protiv ove opake bolesti“, rekao je gradonačelnik.

U Hrvatskoj se godišnje 2.500 žena suoči s dijagnozom smrtonosne bolesti karcinoma dojke, a stopa smrtnosti među najvišima je u Europi. Upravo zato važno je osvijestiti društvo o važnosti preventivnih pregleda i samopregleda žena kako bi se smrtnost od raka dojke smanjila na najmanju moguću mjeru.

Galerija fotografija

CityLIGHTS

Kiša spriječila ‘čagicu’, stvar spasio Jozo Bozo

Klizalište privuklo klizače svih uzrasta

Objavljeno

on

Posjetili smo park uz Šetalište Franje Lučića koji će tijekom cijelog prosinca biti epicentar zabave u Velikoj Gorici. Klizalište je privuklo veliki broj klizača svih uzrasta, a prava špica trebala bi krenuti početkom školskih praznika. I ove godine posjetitelji će na malobrojnim štandovima moći pronaći poneku sitnicu kojom će razveseliti drage osobe. Kiša koja padala gotovo cijeli dan dovela je do otkazivanja dječjeg diska na otvorenom, ali je Jozo Bozo ipak spasio stvar. Više u video prilogu.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice: ‘Deset minuta je besplatno, a jedanaesta je moja’

Kontrolira sve po redu, ako ne platite dočekat će vas ‘čestitka’

Objavljeno

on

Petek je na Gorice i treba se urediti i dotjerati. Za vas smo doznali kakve frizure nose Goričani i uređuju li se nešto više petkom. U Muzeju Turopolja u tijeku su pripreme izložbe o Velikom ratu, a doznali smo i koliko dugo se besplatno možete zadržati na javnom parkiralištu. I zato nema vam druge nego Petek na Gorice.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice: ‘Nigdje nije čisto kao u Gorici’

Posljednje pripreme za prosinac prepun zabave

Objavljeno

on

Prosinac je na vratima i hladnoća se uvukla u naš grad. U parku uz Šetalište Franje Lučića niknulo je klizalište, a ispred Muzeja Turopolja postavljen je adventski vijenac. Tijekom prosinca ovo će biti centralno mjesto svih događanja. U tijeku su užurbane pripreme, kako bi sve bilo spremno do nedjelje i paljenja prve adventske svijeće. Dovezena je i teška mehanizacija bez čije pomoći teško da bi stvari bile gotove u na vrijeme.

Nastavi čitati

Reporter 377 - 08.11.2018.

Facebook

Izdvojeno