Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Goričani podržali humanitarnu akciju Dan narcisa

Objavljeno

Brojni Goričani jutros su kupovinom buketa podržali humanitarnu akciju Dan narcisa. Organizirala ju je Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije, a sva prikupljena sredstva bit će usmjerena u rad na prevenciji raka dojke. Rano otkrivanje simptoma iznimno je važno za uspješnu borbu protiv ove opake bolesti. Jedno od najvažnijih oružja u toj borbi zasigurno je samopregled. Glavni cilj Udruge upravo je popularizirati ovu metodu među ženama i educirati ih kako je pravilno izvoditi.

„Svaka žena najbolje poznaje svoje tijelo. Redovitim samopregledima vrlo lako se mogu uočiti promijene, a u kombinaciji s mamografskim i ultrazvučnim pregledima značajno se povećava mogućnost ranog otkrivanja karcinoma. Žene su sve svjesnije da moraju brinuti o svom zdravlju, a i šira društvena zajednica prepoznala je važnost ovog preventivnog programa“, poručila je Đurđa Dehin, predsjednica Udruge.

25.03.2017. Velika Gorica – Dan narcisa. foto: Anes Šuvalić/cityportal.hr

Među brojnim našim sugrađanima koji su podržali ovu hvalevrijednu akciju pronašli smo i Zlatu Vukalović. Kako kaže, nije joj bilo teško izdvojiti 20-tak kuna.

„Žene se moraju kontrolirati. Redovito odlazim na mamografske i ultrazvučne preglede, a to bih preporučila i svim mojim sugrađankama. Rano otkrivanje bolesti može im spasiti život“, istaknula je naša sugovornica.

Ispred Tržnog centra okupio se veliki broj poznatih lica iz političkog i društvenog života našeg grada. Među njima bio je i gradonačelnik Dražen Barišić.

„Ova akcija zasigurno doprinosi podizanju svijesti o važnosti preventivnih pregleda. Negdje sam pročitao da je karcinom dojke jedna od najsmrtonosnijih bolesti među ženskom populacijom. Znamo koliko je važna ulogu žene u našem društvu, stoga se svi zajedno moramo uključiti u borbu protiv ove opake bolesti“, rekao je gradonačelnik.

U Hrvatskoj se godišnje 2.500 žena suoči s dijagnozom smrtonosne bolesti karcinoma dojke, a stopa smrtnosti među najvišima je u Europi. Upravo zato važno je osvijestiti društvo o važnosti preventivnih pregleda i samopregleda žena kako bi se smrtnost od raka dojke smanjila na najmanju moguću mjeru.

Galerija fotografija

CityLIGHTS

VIDEO Gastro: DVD Kosnica pripremila je najbolju turopoljsku kotlovinu

Podijeljeno je više oko pet tisuća porcija hrane…

Objavljeno

on

I ove godine pokazalo se kako je hrana najbolji mamac za okupljanje velikog broja ljudi! Gastro Turopolja, 17-ti po redu ponovno je oduševio sve! Brojni građani u pratnji svojih najmilijih proveli su nedjelju u srcu Velike Gorice kako bi svi zajedno ručali na otvorenom. Dok su jedni uživali, drugi su kuhali i skuhali najbolju turopoljsku kotlovinu. Prema ocjeni žirija, najbolju kotlovinu pripremila je ekipa DVD-a Kosnica, na drugo mjesto zasjela je ekipa goričke Javne vatrogasne postrojbe dok je treća bila Udruga Žumberačke vile.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Da je lako, kravicu bi imao svatko, kažu sirari i pohvališe se svojim delicijama s različitim vrstama začina

Objavljeno

on

Drago prodaje pravi lički med, a pčele i saće pronalazi u šumi. Više u video prilogu:

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO VIJEST Djed i baka „došetali“ u Veliku Goricu

Osvanuli jutros u Parku Franje Tuđmana

Objavljeno

on

Iz jutarnje izmaglice provirilo je dvoje staraca. Obučeni u narodne nošnje došli su provjeriti što se događa u turopoljskoj metropoli.

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno