Poveži se s nama

Kultura

FOTO Glazbeno-plesni spektakl ‘Queen’ Umjetničke škole Franje Lučića

Objavljeno

2803.2019. Velika Gorica – Glazbeno-plesni spektakl ‘Queen’ Umjetničke škole Franje Lučića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Umjetnička škola Franje Lučića u ovom tjednu je obilježavala Dan škole na četiri različite lokacije: Koncertom učenika u dvorani Škole (utorak, 26.ožujka), Koncertom učenika u Domu kulture (srijeda, 27.ožujka), Glazbeno-plesnim spektaklom ‘Queen’ u dvorani Gorica POU-a (četvrtak, 28. ožujka) i danas Koncertom nastavnika u dvorani Škole.

2803.2019. Velika Gorica – Glazbeno-plesni spektakl ‘Queen’ Umjetničke škole Franje Lučića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Sinoćnji glazbeno-plesni spektakl ‘Queen’ nadmašio je sve dosadašnje predstave Umjetničke škole, pogotovo brojem izvođača. Najavljeno ih je preko 200, ali mnogi su stekli dojam da se zapravo kompletna Škola preselila u Pučko otvoreno učilište da bi muzicirala, pjevala i plesala. Mjesta u dvorani su bila popunjena i prije početka ‘Queena’, oni koji su došli točno na vrijeme tražili su mjesto za stajanje, oni koji su kasnili nisu ni mogli ući u dvoranu.

2803.2019. Velika Gorica – Glazbeno-plesni spektakl ‘Queen’ Umjetničke škole Franje Lučića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Bez prestanka, duže od satipol, redale su se uspješnice kultnog britanskog sastava Queen i nezaboravnog Freddie Mercurya na veliko zadovoljstvo do plafona ispunjenog gledališta. Izvođači su se smjenjivali, ozračje se penjalo u visinu i oduševljeni posjetitelji su dugotrajnim pljeskom nagrađivali izvođače: Školski band i Gudački orkestar, Zbor srednje škole UŠFL, brojne plesače, soliste, Djevojački zbor Gimnazije Velika Gorica, Zbor glazbene škole u Varaždinu i dirigenticu Teu Krčelić Rabadan.

2803.2019. Velika Gorica – Glazbeno-plesni spektakl ‘Queen’ Umjetničke škole Franje Lučića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Završetak spektakularne priredbe pokazao je svu njenu veličinu, bina je bila premala da bi svi mogli na nju stati i podijeliti oduševljenje s publikom. Ako Umjetnička škola bude i ubuduće obilježavala Dan škole sa stalno proširenim programom te ovakvim i sličnim spektaklom, onda bi možda trebalo razmisliti da se to ipak preseli u Gradsku sportsku dvoranu.

Galerija fotografija

Kultura

FOTO Zvonko Bogdan i 7 tamburaša oduševili Goričane

Objavljeno

on

Povodom 60 godina Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica sinoć je Zvonko Bogdan sa svojih 7 tamburaša uveličao veliku obljetnicu i oduševio publiku na koncertu u Gradskoj sportskoj dvorani. Najavljen je kao ‘panonski kralj starogradskih pjesama’, skladatelj i interpretator iz vojvođanske ravnice, čuvar tradicije svojih predaka i bunjevačkih običaja.

Lijepe i nostalgične trenutke rijetko tko može dočarati kao ovaj vrsni umjetnik. Njegov dvosatni koncert ‘pokrio’ je veliki prostor, od Konavla do Zagore, od Zagorja do Karpata, od Visokih Tatra do uuzburkanog Balkana. Njegove besmrtne uspješnice Osam tamburaša s Petrovaradina, Ej salaši na sjeveru Bačke, Bunjevačko prelo, Fijaker stari, Kraj jezera i druge oduševili su publiku koja je ispunila prostor sportske dvorane.

Zvonko Bogdan svoj život je posvetio glazbi i to zorno pokazuje njegovih pedeset godina i više umjetničkog rada, stotine pjesama, albuma, nagrada i priznanja.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Kultura

Crna BOJA i

U galeriji Hrvatskog likovnog društva svoje eksponate izložit će Đurđica Brebrić

Objavljeno

on

U galeriji Hrvatskog likovnog društva u ponedjeljak se otvara izložba ‘crna BOJA i’ na kojoj će svoja umjetnička djela predstaviti Đurđica Brebrić. U svijet umjetnosti ušla je prije osam godina. Slikarstvo je nakon četiri godine zamijenila radom u keramici. Živi i stvara u Markuševcu Turopoljskom, poduzetnica je i  vlasnica tvrtke za graditeljstvo.

Uz Đurđicu, na izložbi će se predstaviti i Gordana Šiško. Zagrepčanka se osim slikanjem bavi i pisanjem, a uz sve to vlasnica je i arhitektonskog ureda.

Izložbu možete pogledati od 17. do 29. veljače, od ponedjeljka do četvrtka od 16 do 19 sati te petkom i subotom od 12 do 16 sati.

Nastavi čitati

Kultura

Prijavite se na Rukopisaonicu i naučite umijeće lijepog pisanja

Kada ste zadnji put napisali rukom neki duži tekst?

Objavljeno

on

Uz svakodnevicu služenja tipkovnicom sve rjeđe rukom pišemo po papiru, pa su u Gradskoj knjižnici Velika Gorica organizirali radionicu lijepog pisanja. Grafička dizajnerica Irena Mihalinec će 12-ero polaznika “Rukopisaonice” pomoći da svladaju moderni krasopis.

– Suvremeni oblici rukopisa danas su postali umjetnost za sebe, a koriste se kako u privatne, tako i u marketinške i druge svrhe. Moderan krasopis iznimno je popularan kada je riječ o izradi čestitki, pozivnica za neki događaj, oblikovanju fontova ili originalnom dizajnu rukotvorenog loga – kažu iz Gradske knjižnice.

Za učenje ove zaboravljene vještine organizatori su predvidjeli osam radionica, a one će se održavati svakog utorka od 18. veljače do 7. travnja od 18 do 19.30 sati.

Prijave za sudjelovanje primaju se putem e-maila posudba@knjiznica-vg.hr, a sudjelovanje kao i sav potreban materijal besplatni su za sve polaznike.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno