Poveži se s nama

Sport

FOTO Gimnazijalke pobjednice u košarci

Objavljeno

Natjecanje srednjih škola Grada Velike Gorice u košarci za djevojke u organizaciji Zrakoplovne tehničke škole Rudolf Perešin (Krešimir Lučić, prof.) održano je u dvorani Srednjih škola. Sudjelovala su tri Školska sportska društva: ŠSD GVG (Gimnazija), ŠSD Bumbar (Ekonomska škola) i ŠSD Zrakoplovac (Zrakoplovna tehnička škola Rudolf Perešin). Ekipe su odigrale turnir po jednostrukom bod sustavu (svaka sa svakom), a utakmice su igrane u trajanju 2×10 minuta. Sve utakmice sudio je Tonči Miočić, prof., a ekipe su nagrađene prigodnim medaljama koje je djevojkama uručio Dragan Bulatović, prof.

Pobjednice su igračice GVG-a koje su boljom igrom tek u drugom poluvremenu osigurale pobjedu protiv djevojaka iz Ekonomske. Igračice ŠSD Zrakoplovca bile su u podređenom položaju u susretima s dvije prvoplasirane ekipe. Ovom pobjedom ŠSD GVG se kvalificirao na košarkaško natjecanje srednjih škola Zagrebačke županije.

Galerija fotografija

Natjecanje srednjih škola u odbojci za djevojke

Rezultati, redoslijed, sastav pobjednica

ŠSD Zrakoplovac – ŠSD Bumbar 4:26, ŠSD GVG – ŠSD Bumbar 17:12, ŠSD GVG – ŠSD Zrakoplovac 41:4.

Poredak: 1. ŠSD GVG 4 (2 2 0 58:16), 2. ŠSD Bumbar 3 (2 1 1 38:21), 3. ŠSD Zrakoplovac 2 (2 0 2 8:67).

ŠSD GVG: Ema Sabljaković, Sara Sremić, Dora Tičarić (ml.), Katarina Brzović, Dora Tičarić (st.), Matiana Krišto, Ana Maria Bradić, Vlatka Deverić, Petra Mesić, Paola Franjić, Leonarda Božinov. Voditeljica: Monika Kelava, prof.

Sport

FOTO Sergej Jakirović trener prvoligaša Gorice

Objavljeno

on

Na poziciju glavnog trenera novog prvoligaša HNK Gorica izabran je (nedjelja, 17. lipnja) i potpisan Sergej Jakirović, trener drugoligaša NK Sesvete u prošloj sezoni. Na konferenciji za tisak danas u prostorijama HNK Gorica predstavljeni su trener Jakirović i pojačanje iz Poljske, napadač Lukasz Zwolinski. Jakirović je na tiskovnoj konferenciji isijavao optimizam glede novog prvenstva i zatečenim igračkim kadrom te situacijom u klubu. Naglasio je da vrlo dobro poznaje igrače koje je zatekao u klubu, nabrajajući ih poimenično te da nije imao potrebe mijenjati kompletan stručni stožer. Znači, trener Damir Grlić ostaje pomoćni trener, jedina promjena bit će napravljena na poziciji kondicijskog trenera. Novi trener nije zaboravio kazati kako je počašćen prigodom da vodi Goricu u najvišem nogometnom rangu u Hrvatskoj, a četverokružno natjecanje u 1. HNL (36 kola) nazvao je – maraton natjecanjem!

Lukasz Zwolinski (FC Pogon, Stettin) je srednji napadač (trenutačno na Transfermarktu vrijedi 250.000 eura), zasad je najzvučnije pojačanje koje se pojavilo ovog ljeta na Gradskom stadionu, kao slobodan igrač. Osobno vjeruje da će ispuniti klupska očekivanja u prvoligaškim nadmetanjima i tako pomoći Gorici u nastojanjima da sačuva prvoligaški status.

Izvršni dopredsjednik HNK Gorica Nikoličius Mindaugas je treneru Jakiroviću i igraču Zwolinskom simbolično predao klupske dresove i poželio im dobrodošlicu u klub. Konferenciju je vodila Marija Salopek Mirosavljević.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Sport

15. MNL “Vukomeričke Gorice 2018” – Visoka pobjeda Strezojeva

Objavljeno

on

17.06.2018. – 15. MNL “Vukomeričke Gorice 2018” 

 

U Hotnji je odigrano 1. kolo Breške lige, postignuti su slijedeći rezultati:
KRAVARSKO – NOVO BRDO 2:2, ŠILJAKOVINA – GLADOVEC 0:1, HOTNJA – STREZOJEVO 0:8, OPATIJA – VUKOMERIĆ 3:0, MARKUŠEVEC – DUBRANEC 0:0, GORNJI HRUŠEVEC – VELIKA BUNA 0:2, GORNJA OPATIJA – KOZJAČA 2:2, CEROVSKI VRH – DONJI HRUŠEVEC 3:2, POKUPSKO slobodni.

 

17.06.2018. – 15. MNL “Vukomeričke Gorice 2018” 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Velimir Šandor drugi na WPA Grand Prix-u Pariz 2018

Disk bacio na 17,88 metara

Objavljeno

on

Na atletskom natjecanju WPA Grand Prix Pariz 2018 Velimir Šandor osvojio je drugo mjesto, bacivši disk na 17.88 metara. Druga mjesta na natjecanju osvojili su i Grubišnjopoljac Deni Černi bacivši kuglu na 9.87 metara te Zadranin Vladimir Gašpar čije je koplje letjelo na 29.52 metra.

“Hrvatski atletičari ostvarili su plasmane sukladno svojim najboljim ovogodišnjim rezultatima koji su dokazali svoju kvalitetu na tako vrhunskom natjecanju kao što je bilo ovo u Parizu. Svi oni se nalaze u trenažnom procesu uoči nastupa na Europskom prvenstvu koje će se u kolovozu održati u Berlinu. Posebno me raduje prvi nastup za reprezentaciju Zadranina Vladimira Gašpara koji je dobio međunarodnu kategoriju i bacio drugu europsku daljinu u koplju ove godine. Također me raduje povratak paraolimpijca Branimira Budetića koji se godinu i pol nakon teške operacije ramena konačno vratio atletici i kontinuiranom radu. Nas očekuje još nekoliko međunarodnih natjecanja te od 03. do 12. kolovoza zajedničke pripreme na Bjelolasici te potom nastup na Europskom prvenstvu u Berlinu od kojega očekujem doista vrhunske rezultate“, rekao je izbornik Damjan Sedić.

Na natjecanju je nastupilo više od 300 natjecatelja iz 36 zemalja, a hrvatske boje branilo je osam atletičara.

Nastavi čitati
EUROHERC
MONOKL
SOLARIJIzdvojeno