Poveži se s nama

Sport

FOTO Gimnazijalke pobjednice u košarci

Objavljeno

Natjecanje srednjih škola Grada Velike Gorice u košarci za djevojke u organizaciji Zrakoplovne tehničke škole Rudolf Perešin (Krešimir Lučić, prof.) održano je u dvorani Srednjih škola. Sudjelovala su tri Školska sportska društva: ŠSD GVG (Gimnazija), ŠSD Bumbar (Ekonomska škola) i ŠSD Zrakoplovac (Zrakoplovna tehnička škola Rudolf Perešin). Ekipe su odigrale turnir po jednostrukom bod sustavu (svaka sa svakom), a utakmice su igrane u trajanju 2×10 minuta. Sve utakmice sudio je Tonči Miočić, prof., a ekipe su nagrađene prigodnim medaljama koje je djevojkama uručio Dragan Bulatović, prof.

Pobjednice su igračice GVG-a koje su boljom igrom tek u drugom poluvremenu osigurale pobjedu protiv djevojaka iz Ekonomske. Igračice ŠSD Zrakoplovca bile su u podređenom položaju u susretima s dvije prvoplasirane ekipe. Ovom pobjedom ŠSD GVG se kvalificirao na košarkaško natjecanje srednjih škola Zagrebačke županije.

Galerija fotografija

Natjecanje srednjih škola u odbojci za djevojke

Rezultati, redoslijed, sastav pobjednica

ŠSD Zrakoplovac – ŠSD Bumbar 4:26, ŠSD GVG – ŠSD Bumbar 17:12, ŠSD GVG – ŠSD Zrakoplovac 41:4.

Poredak: 1. ŠSD GVG 4 (2 2 0 58:16), 2. ŠSD Bumbar 3 (2 1 1 38:21), 3. ŠSD Zrakoplovac 2 (2 0 2 8:67).

ŠSD GVG: Ema Sabljaković, Sara Sremić, Dora Tičarić (ml.), Katarina Brzović, Dora Tičarić (st.), Matiana Krišto, Ana Maria Bradić, Vlatka Deverić, Petra Mesić, Paola Franjić, Leonarda Božinov. Voditeljica: Monika Kelava, prof.

Sport

FOTO Reflektori na Gradskom stadionu

Objavljeno

on

Gradski stadion u Velikoj Gorici s današnjim danom, nakon 31 godinu, dramatično mijenja svoj izgled, koji će biti zaokružen u slijedeća dva tjedna. Podignut je prvi stup stadionske rasvjete, visok 43 metra, na čijem su vrhu 52 reflektora, koje će u punom pogonu trošiti 120 kWh električne energije. Kada budu podignuta sva četiri stupa onda će nogometno igralište obasjavati svjetlost iz 208 reflektora uz potrošnju 480 kWh! Napajanje će biti iz agregata koji će trošiti 100 litara goriva za jedan sat. Postavljanje stupova teleskopskom dizalicom (glavna ruka 50 metara, maksimalna dužina sustava 67 metara) izvodi internacionalna tvrtka Prangl (centrala u Beču, filijale u Sloveniji, Mađarskoj, Češkoj i Slovačkoj).

Prema riječima Nenada Črnka, predsjednika HNK Gorica, radovi se izvode u planiranim rokovima i svi radovi na stadionskoj rasvjeti bi trebali biti finalizirani do utakmice 13. kola HT Prve lige HNK Gorica – HNK Hajduk (nedjelja, 04. studenog 2018. godine).

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Sport

VIDEO FOTO HNK Gorica bez trojice standardnih protiv Slaven Belupa

Objavljeno

on

Na današnjoj konferenciji za novinare pred gostovanje HNK Gorice u 11. kolu HT Prve lige u Koprivnici (nedjelja, 21. listopada, 15 sati) govorili su trener HNK Gorice Sergej Jakirović, stoper Aleksandar Jovičić i branič Musa Muhammed. Trener Jakirović, koji je utakmice na domaćem terenu protiv Lokomotive (0:3) i Rijeke (2:1) pratio iz gledališta zbog suspenzije, opet će voditi momčad s klupe. Upozorava da će ovaj susret u Koprivnici biti posve različit od onoga u Velikoj Gorici (2. kolo, 3:3), jer sada se suparnici ipak poznaju i taktički se mogu drugačije pripremiti. Osim toga Gorica će biti hendikepirana izostankom tri standarna igrača, zbog tri žuta kartona na dispoziciji neće biti Igor Čagalj, Mario Marina i Matija Dvorneković.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Sport

FOTO Muškarci igraju onako kako cure sviraju

Objavljeno

on

Sutkinje Nogometnog saveza Zagrebačke županije imale su jučer na Gradskom stadionu edukaciju, teorijsku i praktičnu, pod vodstvom Lade Rojc, FIFA-ine instruktorice suđenja. Neke od njih su sudačke početnice, a druge sude već utakmice JŽNL-e. 4. HNL-e i 3. HNL-e. Sastaju se jednom tjedno s ciljem da usvojena znanja odnosno pravila igre što bolje prezentiraju na nogometnim terenima. Ove edukativne akcije se snimaju i dostavljaju u Hrvatski nogometni savez kao dokaz utvrđivanja već usvojenog znanja i usvajanja novog.

Mlade i zgodne, educirane i pravedne, sutkinje poljepšavaju ponekad sivu sliku nogometne svakodnevice, jer čine utakmicu pristojnom i gledljivom. Nestaju predrasude kako žene ne mogu suditi muškarcima, jer nogomet nije ”ženski sport” i zato nemaju osjećaj za tu ‘mušku’ igru. Naravno, to nije točno, sutkinje su igrale nogomet, ne samo rekreativno nego u registriranim ženskim klubovima. Puno manje je prigovora na njihovo suđenje, nego na suđenje muških kolega. Uostalom, Lada Rojc, profesorica zemljopisa i povijesti, je jedan od 55 FIFA – inih instruktora suđenja (zajedno su muškarci i žene)!

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno