Poveži se s nama

Obrazovanje

FOTO Gimnazija Velika Gorica obilježila Europski tjedan sporta na Bundeku

Objavljeno

26.09.2019. Zagreb. Rekreacijski dan Gimnazije Velika Gorica na Bundeku. Foto: GVGVG

Gimnazija Velika Gorica projektom ‘Rekreacijski dan’ obilježila je (četvrtak, 26. rujna) Europski tjedan sporta koji se u većini europskih država održava od 23. do 30. rujna. Nositelj Projekta je nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture, Gordan Polan, prof. savjetnik, osmislio je aktivnosti koje su provedene na SRC Bundek u Zagrebu, uz potporu ravnateljice Gimnazije dr.sc. Brankice Žugaj, prof. i svih nastavnika iz zbornice.

26.09.2019. Zagreb. Rekreacijski dan Gimnazije Velika Gorica na Bundeku. Foto: GVGVG

Idejni autor spomenutog projekta nastavnik Polan je naglasio: ”Glavna aktivnost sastojala se u obilasku učenika i njihovih nastavnika betonskom pješačko-biciklističkom stazom oko jezera Bundek, hodanjem, trčanjem, bicikliranjem, rolanjem. Svaki sudionik kretanje je prilagodio svojim tjelesnim sposobnostima i interesu što je i preporuka ove europske kampanje koja treba inspirirati Europljane da budu aktivni (#BeActive) tijekom Tjedna sporta i ohrabriti ih da ostanu aktivni tijekom cijele godine.”

26.09.2019. Zagreb. Rekreacijski dan Gimnazije Velika Gorica na Bundeku. Foto: GVGVG

Zadovoljan vremenskim uvjetima na dan održavanja Rekreacijskog dana, Polen je nastavio: ”Nakon obilnih kiša prethodnih dana, sunce koje je osvanulo u četvrtak, upotpunilo je prekrasan doživljaj učenika i njihovih nastavnika. Nakon glavne tjelesne aktivnosti održana je nastava predviđena rasporedom za taj dan, na kojoj su nastavnici Gimnazije Velika Gorica inovativnim metodama poučavanja u prirodnom okruženju svojim učenicima prenosili znanje na veoma zanimljiv način. U svim nastavnim predmetima održana su predavanja koja su bila vezana za glavnu sportsku aktivnost, te je naglašena međupredmetna povezanost sa školskim predmetom Tjelesna i zdravstvena kultura.”

26.09.2019. Zagreb. Rekreacijski dan Gimnazije Velika Gorica na Bundeku. Foto: GVGVG

Nakon nastave, učenici su, koristeći sportske rekvizite koje su iz škole donijeli nastavnici TZK, nastavili s rekreativnim aktivnostima na travnjaku SRC Bundek. Igran je badminton, odbojka, mali nogomet. U sklopu ovog zanimljivog Projekta koristili su se vizuali Središnjeg državnog ureda za sport koji je osigurao i 60 prigodnih majica. Majice su podijeljene učenicima iz razreda s lanjskim najboljim uspjehom, razredu s najmanje izostanaka te njihovim razrednicima.

”Sve u svemu, jedan prekrasno organiziran nastavni dan s kojeg su svi kućama otišli sa smiješkom te za koji su, i učenici i njihovi profesori, kazali da treba što prije ponoviti” – zaključio je ushićeni nastavnik Gordan Polan.

Galerija fotografija

Obrazovanje

FOTO Upisi učenika u 1. razred Srednje strukovne škole do četvrtka

Objavljeno

on

27.07.2020. Velika Gorica. Upisi učenika u ljetnom roku u 1. razred Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Upisi učenika u ljetnom upisnom roku u 1. razred Srednje strukovne škole Velika Gorica u školsku 2020./2021. godinu započeli su danas poslijepodne (od 17 do 19 sati) u prostoru škole u kabinetu informatike. Učenici su mogli birati između donošenja i slanja dokumenata. Ove godine moguće je upisnicu i liječničku potvrdu medicine rada (opcija za upis, potvrda obiteljskog liječnika) skenirati i poslati s e-mail adrese roditelja iz e-dnevnika na e-mail adresu: upisi.sssvg@gmail.com.

27.07.2020. Velika Gorica. Upisi učenika u ljetnom roku u 1. razred Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Za one koji žele osobno predati upisnicu i ostale dokumente to mogu učiniti u utorak (28. srpnja) i četvrtak (30. srpnja) od 9 do 11 sati, te u srijedu (29. srpnja) od 17 do 19 sati. Posao oko upisa rade Nikica Repač, prof. i Nikoleta Kraševac Bilandžija, stručna učiteljica.

27.07.2020. Velika Gorica. Upisi učenika u ljetnom roku u 1. razred Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Završeni osmoškolci imali su i ove godine mogućnost birati jedno od 15 strukovnih zanimanja: autolimar, automehaničar, automehatroničar, elektroinstalater, elektromehaničar, frizer, instalater kućnih instalacija, konobar, kuhar, pediker, pomoćni instalater grijanja i klimatizacije, pomoćni kuhar i slastičar – školovanje za sva ova zanimanja traje 3 godine; tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom, tehničar za mehatroniku i tehničar za vozila i vozna sredstva – školovanje za ova zanimanja traje 4 godine.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Obrazovanje

Gorički gimnazijalci uspješni na državnoj maturi, čak 90 posto ih je upalo na željeni fakultet

Ispite A razine iz obaveznih predmeta odabralo je 98 posto učenika Gimnazije Velika Gorica

Objavljeno

on

Rezultati goričkih gimnazijalaca na državnoj maturi su odlični. Svih 93 učenika Gimnazije Velika Gorica položilo je državnu maturu, a bitno je spomenuti i kako je čak 98 posto učenika pisalo ispite A razine iz obaveznih predmeta, dok je tek 2 posto odabralo razinu B.

– Maturanti su pokazali veliku motivaciju, ali i znanje. Smatram da je dio rezultata, motivacije i stečenog znanja zasluga i njihovih profesora te organizacije rada u Gimnaziji Velika Gorica. Ono što mene jako veseli i čime smo mi profesori jako zadovoljni je to što naše ocjene ne osciliraju jako od ocjena na državnoj maturi – komentirala je Brankica Žugaj, ravnateljica Gimnazije.

Budući da su ispiti državne mature svake godine drugačiji, nemoguće je uspoređivati generacije. No, učenike unutar generacije može se usporediti jer škole dobiju podatak i o centilima koje je postigao pojedini učenik (radi se o statističkoj oznaci, a što je on viši uspjeh je veći. Ako učenik ima centil 100, znači da ima najbolji rezultat u generaciji). Centil iznad 50 tako bi značio da je rezultat učenika iznad prosjeka Republike Hrvatske.

– Nije nitko ostvario 100 centila, ali jako je važno ako učenik iz sva tri predmeta ima ostvarenost od preko 90 posto. To je jako značajna mjerljivost, a imamo dosta takvih učenika. Mi smo izuzetno zadovoljni jer su rangovi naših učenika u matematici, hrvatskom i engleskom jeziku iznad 76 posto što je jako visoki rezultat – dodala je Žugaj.

Prosječna ocjena goričkih gimnazijalaca iz engleskog je 4,38, iz matematike 3,94, a iz hrvatskog 4,02.

– Ukupno je to izuzetno visoki prosjek. Još su viši prosjeci iz izbornih predmeta – kaže Brankica Žugaj i dodaje kako je 90 posto gimnazijalaca upisalo svoj prvi izbor studija.

Nastavi čitati

Obrazovanje

FOTO Gimnazijalcima podijeljene maturalne svjedodžbe

Objavljeno

on

22.07.2020. Velika Gorica. Gimnazijalcima podijeljene maturalne svjedodžbe. Razred 4.a Foto: David Jolić / cityportal.hr

Maturantima Gimnazije Velika Gorica, generacija 2016. do 2020. godine, danas su podijeljene svjedodžbe o položenoj državnoj maturi. Tim činom ova generacija se definitivno oprostila od srednjoškolskog naukovanja s pogledom usmjerenim prema studiju.

22.07.2020. Velika Gorica. Gimnazijalcima podijeljene maturalne svjedodžbe. Razred 4.b Foto: David Jolić / cityportal.hr

Gimnazijalci (93) su svjedodžbe o položenoj državnoj maturi uzimali sami sa improviziranog stola, nakon što su ih po abecednom redu pozivale njihove razrednice: Višnja Štajduhar, prof. (4.a), Elen Zubek, prof. (4.b), Renata Cerovski, prof. (4.c) i Ines Matoković, prof. (4.d).

22.07.2020. Velika Gorica. Gimnazijalcima podijeljene maturalne svjedodžbe. Razred 4.c Foto: David Jolić / cityportal.hr

Osim razrednica ceremonijalu obilježenim neizbježnim epidemiološkim mjerama, nije bilo rukovanja nego samo čestitke kratkim govorima, bile su nazočne ravnateljica Gimnazije dr.sc. Brankica Žugaj i pedagoginja Olieta Horvat Kardoš. Ispitna koordinatorica Iva Dubravica nadgledala je potpisivanje maturanata u Evidencijske liste Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Najbolja učenica ove generacije Antonela Barać nagrađena je monografijom ‘Hrvatska’.

22.07.2020. Velika Gorica. Gimnazijalcima podijeljene maturalne svjedodžbe. Razred 4.d Foto: David Jolić / cityportal.hr

Podjela maturalnih svjedodžbi gimnazijalcima pada u sredinu ljeta odnosno školskih ferija, ali ih maturanti ne mogu prije dobiti iz proceduralnih razloga. Naime, ispiti državne mature su pod ingerencijom Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, zakonska procedura mora biti poštivana (nakon objavljivanja rezultata ispita postoji rok u kojem maturanti mogu uložiti eventualne prigovore) i zbog toga se sve finalizira u drugoj polovici srpnja.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno