Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Gimnazija Velika Gorica 4. projektnom aktivnosti završila Erasmus+ KA2

Objavljeno

Provedbom projekta White Rose u obliku četvrte mobilnosti dijela nastavnog osoblja i učenika Gimnazije Velika Gorica okončan je cjelokupni projekt Erasmus+ KA2. U završnom dijelu sudjelovale su: stručna suradnica pedagoginja Olieta Horvat Kardoš prof., vjeroučiteljica Ana Leder, dipl.teol. i dvije učenice, Lucija Stipić i Katarina Bačurin. Gimnazijski tim proveo je sedam dana u Londonu (Ujedinjeno Kraljevstvo) s kolegicama i kolegama iz drugih europskih zemalja. White Rose je bila kampanja za borbu protiv nasilja nad ženama.

11.03.2019. Velika Gorica – Gimnazija Velika Gorica završila Europrojekt Erasmus+ KA2. Foto: GVG

Prije toga, 3. mobilnost projekta pod nazivom Jačanje kapaciteta za digitalno zrelu i inkluzivnu školu provedena je na stručnom usavršavanju How to make your school more digital na Tenerifima (Španjolska). Na tom skupu predstavnice Gimnazije Velika Gorica bile su ravnateljica dr.sc. Brankica Žugaj i nastavnica talijanskog i njemačkog jezika Dolores Stojanović, prof. savjetnica.

11.03.2019. Velika Gorica – Gimnazija Velika Gorica završila Europrojekt Erasmus+ KA2. Foto: GVG

U društvu 40 polaznika iz drugih europskih zemalja (Grčka, Italija, Španjolska, Švedska, Litva, Estonija) ravnateljica i profesorica imale su prigodu predstaviti Gimnaziju i našu zemlju, usporediti hrvatski obrazovni sustav sa sustavima drugih zemalja, raspraviti iskustva o uporabi IK tehnike u školama i istražiti dodatne mogućnosti uvođenja digitalnih inovacija u škole 21. stoljeća. Opažanje teorijske i praktične nastave u srednjoj školi te razmjena iskustava s drugim kolegama iz Europe pridonijet će podizanju kvalitete procesa rukovođenja i upravljanja, učenja i poučavanja te digitalnog  sazrijevanja Gimnazije Velika Gorica.

Galerija fotografija

Vijesti

Na goričkom području 2,6 posto manje nezaposlenih osoba

U prosincu su na burzi bile 993 osobe

Objavljeno

on

– Krajem prosinca prošle godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na području Velike Gorice bile su 993 nezaposlene osobe, što je za 2,6 posto manje u odnosu na prethodni mjesec i za 1,7 posto, također, manje u odnosu na isti mjesec 2018. godine – poručili su iz goričkog HZZ-a.

U prosincu je posao pronašlo 107 osoba, a najviše je zaposleno prodavačica i prodavača, čistača i čistačica, službenica i službenika te konobarica i konobara.
Poslodavci su Hrvatskom zavodu za zapošljavanje na području Ispostave Velika Gorica prijavili 108 slobodnih radnih mjesta.

Najtraženija zanimanja su: odgojitelj/odgojiteljica predškolske djece, administrativni službenik/administrativna službenica, poljoprivredni radnik/poljoprivredna radnica, konobar/konobarica, automehaničar/automehaničarka , elektroinstalater/elektroinstalaterka i čistač/čistačica.

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Promet opet teče prolazom između Plesa i Zračne luke

Objavljeno

on

Prolaz iz Ulice Šandora Brešćenskog prema zračnoj luci zatvoren je prije 24 godine, a za njegovo ponovno otvaranje već pet godina se bori i građanska inicijativa ‘Pleso nije geto’.

24.1.2020. Pleso – Otvoren prolaz iz Plesa prema staroj zgradi zračne luke. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

24.1.2020. Pleso – Otvoren prolaz iz Plesa prema staroj zgradi zračne luke. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Nastavi čitati

Crna kronika

Oprez! Džepari su među nama i samo vrebaju trenutak vaše nepažnje

Šetala trgovinom otvorene torbe pa ostala bez novčanika

Objavljeno

on

Prošle subote u Kauflandu je iz torbe 57-godišnjakinje ukraden novčanik. Naime, džeparu je bilo dovoljno 15 minuta da iskoristi nepažnju žene koja je trgovinom hodala otvorene torbice. Bila je to više nego dobra prilika za lopova. Vlasnica novčanika ostala je bez 300-tinjak kuna koje su se nalazile u novčaniku, ali što je važnije i svih dokumenata.

– Građani se moraju početi samozaštitno ponašati. Tijekom šopinga ili vožnje javnim prijevozom važno je pripaziti na torbe i držati ih ispred sebe te ih svakako treba zatvoriti, kako bi se lopovima onemogućio ili bar otežao posao – poručio je Nikica Ljubanović, inspektor iz Policijske postaje Velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno