Poveži se s nama

Vijesti

FOTO EU između integracije i dezintegracije

Ideja ujedinjenja Europe je pred brojnim izazovima današnjice

Objavljeno

Jednodnevni seminar za nastavnike društvenih predmeta srednjih škola Zagrebačke županije pod nazivom ”EU između integracije i dezintegracije” u organizaciji Atlantskog vijeća Hrvatske i Gimnazije Velika Gorica održan je danas u prostorijama Gimnazije. Naglasak seminara o suvremenim međunarodnim odnosima stavljen je na područje Europe, odnosno Europske unije koja je kruna dosadašnje politike europske integracije. Danas ovisi o globalnim kretanjima i procesima te interesima različitih čimbenika u međunarodnom okružju.

Ideja ujedinjene Europe u obliku zajedničkog djelovanja država postupno se ostvarivala, ali sve su brojniji izazovi današnjice: problemi ekonomsko financijske prirode vezani prvenstveno uz zajedničku valutu, pitanje regionalizma i nacionalizma, veliki val izbjeglica, Brexit. Glavno pitanje je, kako će dalje teći procesi dezintegracije i hoće li sadašnji dugotrajni proces izgradnje mira i suradnje biti jači od izazova te hoće li veliko europsko dostignuće biti sačuvano.

Uvodnu riječ imala je ravnateljica Gimnazije Brankica Žugaj, a predavači su bili: Radovan Vukadinović, Lidija Čehulić Vukadinović, Monika Begović, Boško Picula, Jadranka Polović i Mladen Nakić. Seminar je u popodnevnim satima okončan završnom raspravom.

Galerija fotografija

Vijesti

FOTO VIJEST Članovi goričkog HDZ-a odali počast žrtvi Vukovara

Dva puna autobusa članova i simpatizera stranke otputovala u Grad heroj

Objavljeno

on

U koloni sjećanja od nekoliko desetaka tisuća građana koračalo je i stotinjak članova goričkog HDZ-a. Dva puna autobusa članova i simpatizera stranke u organizaciji Gradskog odbora HDZ-a Velika Gorica uputila su se jučer u Vukovar.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Gorički branitelji posjetili Škabrnju

Položili vijence i zapalili svijeće na spomen–obilježju masovne grobnice poginulih civila i branitelja

Objavljeno

on

Komemoracijom i kolonom sjećanja jučer se obilježila 27. obljetnica stradanja mještana Škabrnje. Predstavnici goričkih braniteljskih udruga i dogradonačelnik Ervin Kolarec položili su vijence i zapalili svijeće na mjesnom groblju i spomen – obilježju masovne grobnice za sve poginulih civila i branitelja.

U nikad duljoj Koloni sjećanja okupilo se 15 tisuća građana iz svih dijelova Hrvatske i susjedne BiH.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Crna kronika

Provala u Odranskom Obrežu

 Ukraden nakit vrijedan nekoliko desetaka tisuća kuna

Objavljeno

on

Sa subote na nedjelju, između 15 i 11 sati provaljeno je u kuću Odranskom Obrežu. Iz kuće na Dragonožečkoj cesti nepoznati provalnik ukrao je nakit vrijedan nekoliko tisuća kuna.

Policija intenzivno traga za počiniteljem.

Nastavi čitati

Reporter 377 - 08.11.2018.

Facebook

Izdvojeno