Poveži se s nama

Kultura

FOTO Etno udruga Kurilovec na Matičinom četvrtku

Objavljeno

05.03.2020. Velika Gorica. Etno udruga Kurilovec na 249. Matičinom četvrtku. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Etno udruga Kurilovec je večeras na 249. Matičinom četvrtku u Muzeju Turopolja prezentirala svoje aktivnosti u prošloj 2019. godini. Nakon najave Zdenke Mlinar i izvedenog igrokaza dviju učenica 3. razreda Osnovne škole Nikole Hribara, nazočne je pozdravila predsjednica Udruge Snježana Dianežević. Iza toga uslijedilo je njeno iscrpno izviješće o tradicionalnim manifestacijama koje obilježava kurilovečka udruga  (Jurjevo u Kurilovcu, Jesen u Kurilovcu, Turopolska večer, Božić u Kurilovcu). Jednako tako detaljno je opisan i snimkama pokazan jednodnevni izlet u Liku (posjećena je i kuća-muzej Nikole Tesle). Fotke je pokazivala tajnica Ana Plehinger.

05.03.2020. Velika Gorica. Etno udruga Kurilovec na 249. Matičinom četvrtku. Foto: David Jolić/cityportal.hr

05.03.2020. Velika Gorica. Etno udruga Kurilovec na 249. Matičinom četvrtku. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Službenom dijelu Četvrtka slijedio je čitav niz kazivanja pučkih pjesnikinja i pjesnika, poznatih i manje poznatih tako da se taj dio spontano pretvorio u večer poezije! Činilo se da je cijeli skup posjetitelja u pjesničkom raspoloženju, poezija se razlijevala muzejskim prostorom. Neki su se javljali i dva puta. Druženje je nastavljeno uz slastice i prigodna pića.

Galerija fotografija

Kultura

Kazalište preselili na internet: ‘Priču o oblaku’ pogledajte sa svog kauča

Za malene Goričane koji vole kazalište…

Objavljeno

on

S obzirom preporuke Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kazalište Mala scena svoje će predstave prenositi uživo. U subotu, 14. ožujka u 17 sati, izravno će prenositi izvedbu predstave „Priča o oblaku“ koja je namijenjena djeci od 1,5 do 5 godina.

– Čak i ako ne možete doći k nama, možete predstavu gledati iz prvog reda na vašem kauču po cijeni od 35 kuna. Cijena vrijedi za jedan uređaj tako da cijela obitelj može uživati u kazališnom iskustvu za cijenu jedne ulaznice. Ovim započinjemo novu eru u hrvatskoj kulturi, a streamove predstava možete očekivati barem dvaput tjedno za sve uzraste – kažu iz Male scene te dodaju kako link nakon kupnje možete podijeliti i s prijateljima te će oni dobiti 10 posto popusta na kupovinu.

– Kazalište postaje još važnije u vrijeme krize. Ne samo da ćemo uspjeti dočarati čaroliju kazališta, želimo u danima koji slijede unijeti radost kazališta u vaš dom – dodali su iz kazališta.

Nastavi čitati

Kultura

I kultura se odgađa do daljnjega…

Objavljeno

on

Prema preporuci Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije, svi kulturni programi u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica odgađaju se do daljnjega. Zbog opasnosti od širenja koronavirusa, odlučili su na kolektivnom sastanku zaposlenika u POUVG, neće prikazivati predstave i filmove, a neće se održavati niti koncerti, kao ni predavanja.

Nastavi čitati

Kultura

OtpisaNE najslađa predstava VIRKAS-a

Komedija suočava gledatelje s tabu temama hrvatskog društva

Objavljeno

on

Na 16. Virovitičkim kazališnim susretima ovogodišnju titulu najslađe predstave odnijela je upravo komedija ‘OtpisaNE’ GK Scena “Gorica” i Kazališta Moruzgva. Nakon 11 predstava u virovitičkom kazalištu i tri gostujuće u Slatini i Suhopolju, na ovom poznatom kazališnom festivalu sudjelovala su kazališta iz cijele Hrvatske, kao i susjednih država.

U predstavi ‘OtpisaNE’, čiju režiju potpisuje Nikola Zavišić, a tekst Renato Baretić, glume Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički. Migranti, iskorištavanje bolovanja, braniteljskih mirovina i pobačaja te druge “tabu” teme o kojima predstava govori, obrađene su na vrlo jednostavan i komičan način, što je publika na kraju nagradila velikim aplauzom i odličnom ocjenom 4,91.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno