Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Dr. Stjepan Zagorac o epidemiji korona virusa za Hrvatsku radioteleviziju

Objavljeno

18.03.2020. Črnkovec. Dr. Stjepan Zagorac govorio o epidemiji korona virusa za Hrvatsku radioteleviziju. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Voditelj velikogoričkog Doma zdravlja dr. Stjepan Zagorac razgovarao je danas o trenutnoj epidemiološkoj situaciji s novinarom HRT-a Hrvojem Bučarom. Dr. Zagorac se nalazio u ordinaciji opće prakse u Ambulanti Črnkovec, a snimanje za HRT-e obavljeno je na otvorenom. Čekaonica je bila prazna.

18.03.2020. Črnkovec. Dr. Stjepan Zagorac govorio o epidemiji korona virusa za Hrvatsku radioteleviziju. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Novinara Bučara zanimalo je na koji način Dom zdravlja Velika Gorica sudjeluje u suzbijanju virusa, postoje li dežurstva koja su organizirana za COVID-19 virus, što je s ostalim djelatnostima u Domu, rade li pedijatri, opća praksa, zubari i na koji način? Na sva pitanja dr. Zagorac imao je jezgrovite odgovore i nije se upuštao u nesigurna predviđanja do kada bi mogla potrajati ova situacija odnosno epidemija virusa, koja je znatno usporila, a u nekim segmentima društva, školstva, kulture i sporta posve paralizirala planirana događanja.

18.03.2020. Črnkovec. Dr. Stjepan Zagorac govorio o epidemiji korona virusa za Hrvatsku radioteleviziju. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Iznimno je zadovoljan da na velikogoričkom području nema oboljelih od korona virusa. Zamolio je pacijente da bez prijeke potrebe ne dolaze u ambulantu te pokušati njihove potrebe riješiti razgovorom putem telefona.

Galerija fotografija

Kultura

Knjižnica Galženica slavi 40 godina! Pripremaju izložbu, a vani je i novi foto natječaj

Fotografije knjige treba poslati do kraja godine

Objavljeno

on

Oni koji duže žive u Velikog Gorici sjećaju se gradnje nove zgrade Doma kulture i otvorenja 1980. godine, u sklopu koje je otvorena i nova podružnica tadašnje knjižnice i čitaonice – koja se zvala Kulturno-informacijski centar, a djelovala je u sklopu Narodnog sveučilišta “Juraj Kokot”. Oni koji su se kasnije doselili isto tako dobro znaju da je ovaj prostor uvijek bio rezerviran za teme iz kulture i umjetnosti.

– Mali fond knjiga u Područnoj knjižnici vremenom je uvelike narastao te danas broji oko 50 tisuća svezaka. Osim redovne djelatnosti koja uključuje korištenje svih usluga koje knjižnica nudi svakodnevno, u Područnoj knjižnici Galženica tijekom 40 godina djelovanja odvijali su se i brojni kulturni programi: promocije knjiga, prigodne izložbe u izlogu, likovni natječaj za učenike osnovnih škola velikogoričkog područja, nekoliko stručnih skupova, predstavljanja privatnih knjižnica naših sugrađana, sastanci Čitateljskog kluba, radionice za osnovnoškolce, predavanja … – podsjećaju iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

Obljetničku godinu knjižnica će obilježiti radno, uz retrospektivnu izložbu i foto natječaj na temu Draga knjiga.

Kako bi osvojili jednogodišnje članstvo u Gradskoj knjižnici, sudionici foto natječaja trebaju fotografirati knjigu u bilo kojem ambijentu te ju do 31. prosinca poslati na e-mail galzenica@knjiznica-vg.hr. Žiri će pregledati fotografije i dodijeliti nagradu, a izložba najboljih fotografija bit će postavljena u izlogu Knjižnice Galženica.

Nastavi čitati

Crna kronika

Ukrala ženi novčanik u busu, policija ju brzo otkrila

Novčanik još nije pronađen

Objavljeno

on

Policija je jučer zaprimila prijavu o krađi novčanika u autobusu ZET-a koja se dogodila u srijedu. Vrlo brzo, policija je krađu i riješila, te su objasnili kako je žena prišla oštećenoj koja je na leđima imala ruksak te iz njega ukrala novčanik s dokumentima i novcem.

– Krađu je počinila ženska osoba s područja Velike Gorice. Novčanik za sada još nije pronađen, tako da se kriminalističko istraživanje nastavlja kako bi pronašli novčanik – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Crna kronika

Iz kafića u Gradićima lopov odnio kavu, sok i žesticu

Šteta je 700 kuna

Objavljeno

on

Nepoznati lopov provalio je u subotu između 5.45 i 6.40 sati, odnosno u vremenu od odlaska čistačice do dolaska konobara, u caffe bar Centar u Gradićima.

– Popeo se do jednog PVC prozora i primjenom sile izgurao prozor iz ležišta – kažu iz policije.

Provalnik je ukrao dva kilograma kave, nekoliko vrećica Cedevite te nekoliko boca žestokih alkoholnih pića. Šteta je 700 kuna.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno