Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Djeca iz vrtića osvojila klizalište

Objavljeno

Danas su se u školske klupe nakon zimskog odmora vratili osnovnoškolci i učenici srednjih škola, a klizalište su osvojila djeca iz goričkih vrtića. Tako se pokazala netočnom informacija da bi početkom drugog polugodišta moglo biti zatvoreno klizalište u parku kod Muzeja Turopolja.

14.01.2019. Velika Gorica – Škola klizanja za djecu iz goričkih vrtića. David Jolić/cityportal.hr

O aktivnosti klizališta pravu informaciju smo dobili od voditelja Krunoslava Češkovića: ”Danas je sa školom klizanja krenula druga vrtićka grupa u kojoj će, po našoj procjeni, biti oko 500 djece(!), s kojima rade izučeni treneri klizanja. Ako ne bi bilo nekakvih odgoda, u prvom redu mislim na vremenske nepogode, onda bi sve realizirali do 8. veljače. To je krajnji rok do kojeg mislimo držati led ovdje u parku. Napominjem, sve ovo je planirano i prije postavljanja leda, a ne da bi se pomislilo kako je ovo produženje aktivnosti klizališta u slijedeći mjesec naknadno odlučeno. Uostalom, svake godine u ovo vrijeme prioritet imaju termini za školu klizanja.”

Galerija fotografija

Vijesti

FOTO Hladno vrijeme i dugi redovi

Objavljeno

on

30.03.2020. Velika Gorica. Dugi redovi pred Domom zdravlja, poštom i ljekarnama. Foto: David Jolić/cityportal.hr

30.03.2020. Velika Gorica. Dugi redovi pred Domom zdravlja, poštom i ljekarnama. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Hladno vrijeme i dugi redovi obilježili su početak ovog tjedna u našem gradu. Svi se nadamo da ćemo u svakodnevnim i brojnim medijskim izvješćima početi slušati i čitati manje porazne brojke vezane za globalnu opasnost koju je prouzročila epidemija koronavirusa. Zrnce optimizma da će se sve ovo za nas dobro završiti nalazimo u sadašnjim brojevima koji za Republiku Hrvatsku trenutno ne izgledaju katastrofično. Trenutno stanje moramo disciplinirano čuvati i biti budni da nam ne izmakne kontroli.

30.03.2020. Velika Gorica. Dugi redovi pred Domom zdravlja, poštom i ljekarnama. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Zbog toga ćemo i narednih dana moći vidjeti ljude izvan njihovih domova, ali samo onda kada stoje u dugim redovima pred Domom zdravlja, ljekarnama, poštom, mesnicama i trgovinama. Čuvajte sebe i druge!

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Moja županija

“Zajedno za Zagreb” – u akciji i Zagrebačka županija

Objavljeno

on

Odlukom hrvatske Vlade otvoren je račun za donacije u akciji “Zajedno za Zagreb” kojima će se sanirati materijalna šteta nakon potresa u Gradu Zagrebu i okolici. Zagrebačka županija priključila se ovoj akciji i uplatila 100.000 kuna u državni proračun na poseban račun aktiviran za sanaciju. – Zagrebačku županiju i Grad Zagreb dijele administrativne granice, ali nas povezuju ljudi i humanost. Zagrebe, drži se! – poručuju iz Županije.

Potres 22. ožujka jačine 5,5 po Richterovoj ljestvici najjači je zabilježen u posljednjih 140 godina u Hrvatskoj.

Nastavi čitati

Vijesti

Velikogoričani dobili virtualnu tržnicu domaćih poljoprivrednih proizvoda

Kupujte iz sigurnosti svoga doma

Objavljeno

on

Virtualna tržnica od nedavno je dostupna Goričanima i putem Facebook-a. Na stranici ‘OPG tržnica u Vašem domu’ možete naručiti svježe voće i povrće lokalnih OPG-ova. Jedino što vam treba za kupovinu su računalo ili pametni telefon te internet. Na stranici možete pronaći proizvode OPG-ova, uvjete i vrijeme dostave te kontakt za naručivanje.

Prijaviti se mogu svi OPG-ovi iz Velike Gorice, Zagreba i Zagrebačke županije.

– Cilj je da ta Facebook stranica postane mjesto sigurne kupnje i promocije poljoprivrednih proizvoda OPG-ova u zagrebačkom prstenu. Stranica je pokrenuta u suradnji s Upravnim odjelom za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Velike Gorice – poručili su iz Grada.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno