Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Deložirana obitelj Vojnović

Objavljeno

Obitelj Vojnović današnji će dan pamtiti do kraja svoga života. Nakon pokušaja deložacije u siječnju, izbacivanje iz njihovog doma danas nitko nije uspio zaustaviti. Još jučer policija je ispred zgrade u kojem živi Borka Vojnović i njezina obitelj, postavila željezne blokade, a danas ujutro ponovno se odvijala prava drama.

 

Borka je ponovno prijetila da će se baciti s balkona i prerezati žile te da će samo tako izaći iz svog stana. Ubrzo su pristigli vatrogasci koji su ispod stana razvukli sigurnosnu mrežu, kako bi spriječili tragediju, a stigla je i hitna pomoć. Podršku su im davali i aktivisti Živog zida, sve dok ih nije privela interventna policija.

 

Već prije smo pisali o bezizlaznoj situaciji u kojoj se našla Borka Vojnović zajedno sa svojim suprugom i sinom. Kamatarima je novac posudila i vratila, ali već je bilo kasno. Stan je u međuvremenu prenesen na novog vlasnika. 

 

Iz Udruge ‘Oštećenici RBA zadruga’ kažu kako je obitelj prevarena. Nedavno je donesen Zakon koji treba štititi stanare od daljnjih deložacija, ali se on ne primjenjuje za sve jednako, upozorio je predsjednik Udruge Nenad Koljaja.

 

Na deložaciju je stigao i Vilibor Sinčić, koji je komentirao kako je obitelj Vojnović jedna od žrtava kreditnih zadruga koje su uzimale višestruko vrjednije nekretnine, a građani nisu znali kako je riječ o kriminalu .

 
Na kraju je obitelj Vojnović uz policijsku pratnju deložirana iz svoga stana.
 

 

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno