Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Dan ružičastih majica u Ekonomskoj školi

Objavljeno

Danas je u Ekonomskoj školi Velika Gorica obilježen ‘Dan ružičastih majica’, a tim povodom ravnateljica Vesna Brkljačić je kazala: – Ekonomska škola se priključila akciji ‘Stop nasilju u školama’ tako da smo izvanjskom manifestacijom, odjeveni u ružičaste majice, poručili što mislimo o nasilju. U današnje vrijeme kada je nasilje, nažalost, jedan od osnovnih problema u školama, možemo s ponosom reći da je u našoj školi nulta tolerancija na nasilje, a to je pokazao veliki broj učenika, profesora i djelatnika škole koji su danas došli na nastavu u ružičastim majicama.

Slično su govorili i učenici Ekonomske škole i redom su naglašavali kako je nasilje veliki problem današnje generacije. Nina Vuković (1.b): ”Danas smo svi u ružičastim majicama kako bi obilježili Dan bez nasilja, bilo kakvog oblika, prisutno svakodnevno u svim okruženjima. Obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. S ovom akcijom podižemo svijest o problemu vršnjačkog nasilja. Poznat je po tome što se učenici, a i profesori oblače u roze majice te pisanjem poruka: ”Ne nasilju među vršnjacima”. Našim činom želimo pokazati da nasilje nije rješenje problema.” Alen Petrović (3.a): ”Danas smo obukli ružičaste majice kako bi se suprostavili i zaustavili nasilje među učenicima. U današnje vrijeme to je veliki problem i smatram da bi trebali osvijestiti ljude o tom problemu. Nošenjem ružičastih majica na današnji datum, 28.02., iskazujemo čast svim žrtvama nasilja u hrvatskim školama, ali i u svijetu.” Klara Bošković (1.c): Ružičaste majice smo danas obukli kako bismo obilježili Dan protiv nasilja. Smatram da je nasilje veliki problem u našoj generaciji i zbog toga bi se svatko od nas trebao na taj dan odazvati odijevanjem ružičastih majica.

Hrvatski sabor je na inicijativu Centra za edukaciju i prevenciju nasilja (CEPN) izglasao 17. veljače 2017. godine Dan ružičastih majica kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja i to kao zadnju srijedu u veljači.

Galerija fotografija

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Naš turopoljski galeb otkriva nam na koji način osvaja žene te kojem se sve riziku pritom izlaže

Objavljeno

on

Što prvo pomislite kada kažete Petek na Gorice? Nekome je to prilika za dobru kupnju, drugima za prodaju, a trećima za pronaći svoju bolju polovicu. U videu doznajte što se to važno i povijesno za Goricu dogodilo upravo danas, kakvi su kesteni najbolji za kuhanje, a kakvi za pečenje te kakav specijalitet je za Petek pripremio naš poznati majstor bureka Zvonimir Šimić.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Gastro: DVD Kosnica pripremila je najbolju turopoljsku kotlovinu

Podijeljeno je više oko pet tisuća porcija hrane…

Objavljeno

on

I ove godine pokazalo se kako je hrana najbolji mamac za okupljanje velikog broja ljudi! Gastro Turopolja, 17-ti po redu ponovno je oduševio sve! Brojni građani u pratnji svojih najmilijih proveli su nedjelju u srcu Velike Gorice kako bi svi zajedno ručali na otvorenom. Dok su jedni uživali, drugi su kuhali i skuhali najbolju turopoljsku kotlovinu. Prema ocjeni žirija, najbolju kotlovinu pripremila je ekipa DVD-a Kosnica, na drugo mjesto zasjela je ekipa goričke Javne vatrogasne postrojbe dok je treća bila Udruga Žumberačke vile.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Da je lako, kravicu bi imao svatko, kažu sirari i pohvališe se svojim delicijama s različitim vrstama začina

Objavljeno

on

Drago prodaje pravi lički med, a pčele i saće pronalazi u šumi. Više u video prilogu:

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno