Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Božićna priredba Ekonomske škole

Objavljeno

Učenici i nastavnici Ekonomske škole jednosatnom božićnom priredbom u maloj dvorani Srednjoškolskog centra (petak, 22. prosinca) oprostili su se od odlazeće godine, pozdravili dolazak Božića i Nove 2018. godine te otišli na zimsko ferije. Voditelji priredbe Helena Kolarec i Alen Petrović u početku su pred velikim brojem učenika i nastavničkog osoblja naglasili da je to zajednička priredba učenika i nastavnika, a posebno su u pripremi programa spomenute nastavnice Sanja Mirenić, Mara Matić, Ivančica Kovačić, Snježana Starčević i nastavnik Ivan Veljača te Nina Burić i Marin Čuljak za scenografiju.

Ravnateljica Vesna Brkljačić je u svom prepoznatljivom monologu istakla ono što je Ekonomska škola kvalitetno napravila u 2017. godini i poželjela je da škola i ubuduće prati suvremene tokove školstva i obrazovanja. Program je bio sastavljen od prigodnih božićnih pjesama, igrokaza i recitacija, a izveli su ga: Elizabeta Kolarec, David Marković, Sara Barnjak, školski bend (Laura Jerleković, Leon Dikšić, Marko Kolarec, Gabrijel Grahovac, Juraj Cvetko, Ivan Veljača), Lea Jozić, dramska skupina (Lorena Đujić, Leon Dikšić, Ljubica Jukić, Nika Mihanović, Nika Marković, Ronaldo Baršić), Sara Klobučar i Patricija Breljak. U međuvremenu pojavio se i Djed Mraz da bi darivao poveći dječji vrtić djelatnika Ekonomske škole.

Božićnu priredbu zaključila je Marta Jurenić (4.a) interpretacijom tradicionalne božićne pjesme ”Narodi nam se Kralj nebeski”.

Galerija fotografija

CityLIGHTS

Izložba samouke umjetnice Štefice Dianežević

Autorica izložbe ‘Vilenjak’ željela je pokazati kako osobe s invaliditetom mogu jako puno doprinijeti društvu, te ukazati na njihovu konstantnu borbu za socijalnom jednakošću i većom inkluzijom u društvu kojem žive

Objavljeno

on

Naša sunarodnakinja, gospođa Štefica Dianežević je proteklog petka, 17. svibnja u izložbenom prostoru POU Velika Gorica otvorila izložbu koja nosi simboličan naziv – ‘Vilenjaci’. Njezina kreativna umjetnička djela kućice su vilenjaka izrađene od prirodnih materijala, pričvršćene na stoljetni oslikani crijep. Autorica izložbe kroz temu vilenjaka željela je pokazati da osobe s invaliditetom mogu jako puno doprinijeti društvu, te ukazati na njihovu usamljenosti i borbu za socijalnom jednakošću i većom inkluzijom u društvu kojem živi. Kao dodatni dio ove izložbe, postavljene su i slike na platnu „Ivančice – pogled s ruba šume“.

Podršku svojoj mještanki iz Veleševca na otvorenju izložbe pjesmom su dale članice KUD-a „Slavuj“ iz Bukevja i KUD-a Veleševec uz vodstvo Jasminke Podlejan, potpredsjednice Općinskog vijeća. Otvorenju su prisustvovali, među ostalima: Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice, Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije, Ervin Vujica, načelnik Općine Orle i popularni voditelj Dalibor Petko. Pjesme i posavske narodne nošnje obogatili su otvorenje ove izložbe, kao i samo predstavljanje djelovanja autorice u srcu Turopolja.

Izložba je otvorena do sljedećeg ponedjeljka, 27. svibnja, u izložbenom prostoru POU VG-a.

Nastavi čitati

Sport

Naftaš Ivanić nadigrao Hidrel za dvoznamenkastu razliku!

Oduševio poletarac Luka Božić kvalitete za daleko jači rang

Objavljeno

on

Odigrano je 26. kolo 1. ŽNL istok a vodeći Naftaš iz Ivanića i Turopoljac su pobijedili pa ostaje isto rastojanje od 5 bodova za istu metu, prvaka. Lider je u Novom Čiču od prvog zvižduka vrlo dobrog suca Tihomira Kocek demonstrirao šampionsku igru pa su se prigode za postizanje pogodaka redale kao na traci u kineskoj tvornici odjeće. Zabili su gosti pet efektnih golova a imali su prigoda i za poveću dvocifrenu razliku. Golijadu je s dva pogotka otvorio Dražen Tadić ali od prve minute pozornost je privukao mlađahni, kazali su još izlazni kadet, neumorni vezist Luka Božić. Da su mjereni kilometri, dečko bi sigurno imao profesionalni rezultat ali važno je istaknuti da ni jedan korak nije bio nelogičan ni uzaludan. Zavidna tehnika, čitanje igre, proigravanja, asistencije, uporno kretanje bez zastajkivanja u oba smjera, opasan po gol suparnika, strijelac. Već sada Luka ima predispozicije i za jači rang.

 

Epitetima Božiću ne umanjuje se doprinos svih ostalih igrača iz Ivanić Grada. Dajan Joveš zabio je jedan a mogao je još tri. Iskusni Alan Maras se pošteno naradio u sredini terena uz pomoć sveprisutnog Božića, a zanimljivo, napadač Boris Radoš prekomandiran je na stopera i zadaću ispunio za visoku ocjenu. Novočičani? Slabiji no obično. Bez odsutnih Žugaja, Blaževića, Sudara i s Jurišićem na klupi bili su neprepoznatljivi. Već u 17. minuti je ozlijeđen i vratar Gligorević, no srećom je zamjena Ivan Šimić spasio više takozvanih sigurnih pogodaka Naftaša.

DINAMO HIDREL-NAFTAŠ IVANIĆ 1-5

NOVO ČIČE – Igralište Dinama Hidrela. Igrano 19. svibnja 2019. od 17 sati. Gledatelja 70. Sudac: Tihomir Kocek 7,5. Pomoćnici: Stjepan Pajač i Krunoslav Cvetnić. Delegat: Dragutin Bobinac (svi iz Svetog Ivana Zeline).

STRIJELCI: 0-1 Tadić (12), 0-2 Tadić (25), 0-3 Joveš (40), 0-4 Božić (53), 0-5 Ivanković (75), 1-5 Kuzmić (80).

DINAMO HIDREL (4-2-3-1): Gligorević-(od 17. Šimić 6,5)-Čurla 5, Panić 5, Pudić 5, Ž. Josić 5 (od 67. Jurišić 5,5)-Šantek 5, Jambrešić 5-Kuzmić 6,5, D. Josić 5, Slivak 5 (od 72. Škrtić-)-Mršić 5. Trener: Mario Kajinić 5.

NAFTAŠ IVANIĆ (4-2-3-1): L