Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Bosna i Hercegovina s igračem manje nadigrala Ameriku

Objavljeno

Međunarodna utakmica između mladih reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država (godište 2004. U-14) i Bosne i Hercegovine (godište 2003. U-15) odigrana je jučer na Gradskom stadionu (2×35 minuta). Mladi igrači BiH-a bili su snažniji i brži te su od početka igrali neku vrstu presinga. Američka selekcija nije uspijevala uspostaviti kontrolu lopte i u samo dvije minute zatresla im se mreža dva puta. Irman Sejmenović je u 17. s lijeve strane skoro iz mrtvog kuta pogodio suprotni kut za vodstvo, a na dva pogotka razlike povisio je Denit Hajdarević tako što je odbijanac s desetak metara poslao u nebranjeni dio vrata. U posljednjoj minuti prvog poluvremena isključen je vratar BiH-a Luka Damjanović zbog prekršaja izvan kaznenog prostora u obećavajućoj situaciji za pogodak. Pričuvni vratar Muhamed Šahinović ušao je u igru umjesto D. Hajdarevića.

U drugom poluvremenu reprezentativci BiH-a su i s igračem manje bili posve ravnopravan suparnik, a u 59. su preko Petra Šetke povisili vodstvo na tri gola prednosti iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca (igranje rukom). Počasni pogodak za Amerikance postigao je Korede Osundina.

Galerija fotografija

Međunarodna utakmica mladih reprezentacija

USA (U-14) – BiH (U-15) 1:3 (0:2)

Gradski stadion. Gledatelja 120. Četvrtak, 10.05.2018., 17:30 sati. Sudac: Tino Krečak (Velika Gorica). Pomoćnici: Jerko Crnčić (Vrbovec) i Marko Gvozdanović (Jastrebarsko). Strijelci: 0:1 – Sejmenović (17), 0:2 – D. Hajdarević (19), 0:3 – Šetka (59-11m), 1:3 – Osundina (67).

U S A: Slonina, Tanton, Leone, Lambe, Rokas (cap.), Hot, Jauregui, Rotundo, Quintos, Booth, Craig (još su igrali: Allen, Brummett, Reynolds, Osundina, Rodriguez, Alvarez, Levi, Elizalde). Coach: Clint Peay.

BiH: Damjanović, Jovašević, Ćosić (cap.), Hodžić, Džafić, Grgić, D. Hajdarević (od 35. Šahinović), Puškar, Šetka, Musić, Sejmenović (još su igrali: R. Hajdarević, Šunjić, Golijanin, Mehmedović, Viteškić, Maslo, Mulaosmanović, Mehmić). Trener: Amar Japaur.

Crveni karton: Luka Damjanović (35., prekršaj u izglednoj prilici za pogodak).

Nastavi čitati

CityLIGHTS

FOTO Duhovit i efektan oproštaj maturanata od nastavnika

Objavljeno

on

Maturanti Srednje strukovne škole Velika Gorica, generacija 2014./2018., organizirali su za sebe i svoje nastavnike priredbu ”Veseli dan maturanata” u maloj sportskoj dvorani Srednjoškolskog centra. Sve su sami osmislili, uz pomoć Jasminke Tešije, prof., i odličan program duhovito i efektno izveli. Moderatori programa Marija Filković i Matija Prigorac (oboje 3.h), kasnije su im se pridružili Laura Kozarić (3.e) i Luka Pintarić (3.a), su na početku priredbe izrecitirali: ”Dragi naši gosti, hvala što ste došli. Primite pozdrave naše u ime Generacije 2014./2018. vaše. Danas imamo čast da priredbu vodimo, skoro k’o da imamo vlast. Sve godine školovanja našeg bilo nam je teško, bilo nam je lako ispijati pivo svako. Da je srednju školu završiti lako, maturant bi bio svako. Ekipa se rastaje, valjda to zovu odrastanje. Da ne ostanemo zaboravljeni, mi smo Vam iznenađenje pripremili.”

Posebno je efektna i komična bila dodjela nastavnicima ‘policijskih iskaznica’, diploma, avio-karata, zahvalnica, slika i cvjetića, jer šaljivi stihovi o nastavnicima izazivali su salve smijeha i spontani pljesak. Jednako takav učinak imalo je i čitanje najčešćih poštapalica koje su u svakodnevnoj nastavi koristili nastavnici. Kompletna dvorana smijala se do suza kada je prikazan video uradak (autor Luka Kelihar) u kojem elektrotehničari (4.f) pjevaju ‘bećarac’ o nastavnicima (bećarac smo vam smislili iza leđa, nemojte da vas nešto od toga vrijeđa), koji su sami komponirali, a sjajno ga je vodio Marko na harmonici..

Bez krupnih riječi, s malo patetike i nešto više sjete, maturanti su se opraštali od nastavnika, koji su im uzvraćali savjetima i riječima potpore za vrijeme u kojem će susresti sa svim izazovima bliske i daljnje budućnosti. Priredba je završena u kabinetu konobara kušanjem torti i ostalih slastica koje su pripremili učenici kuhari uz pomoć svojih nastavnika.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 18. svibnja 2018.

Nakon 22 godine odlučili se vratiti iz Australije, kako bi se u Velikoj Gorici bavili poljoprivredom!

Objavljeno

on

Doznajte kako možete sami uzgojiti limun, od koštice pa sve do berbe. Ne propustite video:

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Festival sportskog duha i pozitivnih vibracija

Na travnjaku ŠRC-a Obrezina nastupilo 310 učenika iz 31 škole s područja Zagrebačke županije

Objavljeno

on

Šesti festival univerzalne športske škole na travnjaku ŠRC-a Obrezina okupio je 310 djece iz 31 škole s područja Zagrebačke županije. Iako su se osnovnoškolci natjecali u 15 disciplina, manifestacija nije bila natjecateljskog karaktera. Bio je to pravi festival sportskog duha i dječjeg veselja. Bez obzira na ostvarene rezultate, djeca su pokazala kako se znaju nositi sa sportskim neuspjesima kao i s uspjesima te se dobro zabaviti. Kako je to danas izgledalo pogledajte u video prilogu.

Nastavi čitati
MONOKL
SOLARIJ
ReporterIzdvojeno