Poveži se s nama

Kultura

FOTO Audicija za nove članice – mažoretkinje Plesnog kluba Barbara

Objavljeno

Plesni klub Barbara (Velika Mlaka / Veliko Polje) organizirao je jučer poslijepodne u sportskoj dvorani Osnovne škole Velika Mlaka prvu audiciju za nove članice-mažoretkinje u 4 dobna uzrasta: kadetkinje (8 – 11 godina), juniorke (12 – 14 godina), seniorke (15 – 26 godina) i grand seniorke (starije od 26 godina). Uvjet za audiciju bio je da su potencijalne članice već plesale mažoret ples – bilo gdje! Istovremeno bio je upućen poziv i bivšim članicama PK Barbara da se vrate u klub – vrata su im širom otvorena.

Trenerice Ivana i Marina, kao i predsjednica kluba Irena Došlić Tešanović bile su zadovoljni odzivom na audiciju, a od dvadesetak prijavljenih ‘grand seniorki’ na prvi trening došlo ih je osam, ostale su obećale doći na drugu audiciju za tjedan dana (petak, 27. listopada). Tim grand seniorki ima zagarantirane nastupe u show programu na slijedećim mažoret natjecanjima.

PK Barbara, član Hrvatskog udruženja mažoret timova (HUMT), ovih dana pokušava pronaći pedagoge baleta (sa slobodnim terminima) zbog dva planirana seminara baleta (jedan su već apsolvirali), a u ‘potragu’ se uključila i Almira Osmanović, bivša primabalerina i prvakinja Baleta Hrvatskog narodnog kazališta. Klupsko vodstvo vjeruje da će spomenute seminare uspjeti održati prije 4. rođendana kluba (18. studenog) odnosno do kraja ove godine.

Galerija fotografija

Kultura

Počinje koncertni ciklus Beethoven u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

“Beethoven u Velikoj Gorici” naziv je koncertnog ciklusa kojeg je osmislio velikogorički pijanist Krešimir Starčević. U suradnji sa svojim kolegama glazbenicima, on će na tri koncerta tijekom ove sezone u dvorani Galženica odati počast velikom njemačkom skladatelju Ludwigu van Beethovenu, povodom 250. obljetnice skladateljevog rođenja.

Ciklus organizira Pučko otvoreno učilište Velika Gorica, a prvi koncert pod nazivom “Klavir & gudači” je u četvrtak, 24. rujna u 20 sati. Na njemu će glazbenici predstaviti skladbe iz tri razdoblja Beethovenovog stvaralašta – ranog, srednjeg te kasnog. Starčeviću će se za klavirom pridružiti višestruko nagrađivani suradnici – violinist Marco Graziani i mlada violončelistica Lucija Pejković.

Cijena ulaznice je 10 kuna.

Nastavi čitati

Kultura

Stjepan Zlodi iz Šiljakovine jedan je od pobjednika književnog natječaja “Turopoljska poculica”

Na natječaj je pristiglo 25 radova iz cijele Hrvatske.

Objavljeno

on

“I oprosti nam duge naše” autora Stjepana Zlodija iz Šiljakovine  pisan kajkavskim jezikom te “Ručnik” Jagode Prebeg iz Rijeke pisan hrvatskim standardnim jezikom, pobjednici su 11. Matičinog književnog natječaja 2019. ‘Turopoljska poculica‘, za proznu formu ‘kratka priča’.

Na natječaj je pristiglo 25 radova iz cijele Hrvatske. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: prof. dr. sc. Bernardina Petrović, predsjednica i članovi: Đurđa Parać, prof. i Božidar Prosenjak, prof. odabralo je po jedan najbolji rad na kajkavskom odnosno standardnom hrvatskom jeziku te izabralo još četiri rada (dva na kajkavskom i dva na standardu) koji su ušli u uži izbor.

-Iskrene čestitke autorima odabranih radova, a ostalim autorima želim sretan ishod u našem narednom Natječaju. Hvala svim natjecateljima na sudjelovanju u natječaju”, kazao je Stjepan Rendulić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici.

 

 

Nastavi čitati

Kultura

Raspisan 12. Matičin književni natječaj za kratku priču

U natječaju mogu sudjelovati sve odrasle osobe s područja Republike Hrvatske sa svojim dosad neobjavljenim radom.

Objavljeno

on

Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici raspisao je književni natječaj za izbor kratke priče pisane kajkavskim jezikom ili hrvatskim standardnim jezikom. Natječaj traje od 1. listopada do 25. prosinca.

– U natječaju mogu sudjelovati sve odrasle osobe s područja Republike Hrvatske sa svojim dosad neobjavljenim radom. Kratka priča može sadržavati najviše četiri kartice teksta – poručili su organizatori.

Potrebno je poslati tri istovjetna primjerka i na svakom naznačiti zaporku. Uz rad treba priložiti podatke koji sadrže: ime i prezime autora, adresu, broj telefona, e-adresu i zaporku kojom je označen.

Prosudbeno povjerenstvo odabrat će po jedan najbolji rad na kajkavskom odnosno standardnom jeziku. Najbolji radovi i njihovi autori bit će predstavljeni u srijedu, 31. ožujka 2021. godine u 19 sati u prikladnom prostoru u Velikoj Gorici te objavljeni u časopisu Luč i lokalnim glasilima.

Radovi se dostavljaju poštom Matica hrvatska, Ogranak Velika Gorica, Antuna Grahovara 10, 10408 Velika Mlaka (s naznakom za Matičin književni natječaj) ili mailom natjecaj.matica.gorica@gmail.com.

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno