Poveži se s nama

Kultura

FOTO Audicija za nove članice – mažoretkinje Plesnog kluba Barbara

Objavljeno

Plesni klub Barbara (Velika Mlaka / Veliko Polje) organizirao je jučer poslijepodne u sportskoj dvorani Osnovne škole Velika Mlaka prvu audiciju za nove članice-mažoretkinje u 4 dobna uzrasta: kadetkinje (8 – 11 godina), juniorke (12 – 14 godina), seniorke (15 – 26 godina) i grand seniorke (starije od 26 godina). Uvjet za audiciju bio je da su potencijalne članice već plesale mažoret ples – bilo gdje! Istovremeno bio je upućen poziv i bivšim članicama PK Barbara da se vrate u klub – vrata su im širom otvorena.

Trenerice Ivana i Marina, kao i predsjednica kluba Irena Došlić Tešanović bile su zadovoljni odzivom na audiciju, a od dvadesetak prijavljenih ‘grand seniorki’ na prvi trening došlo ih je osam, ostale su obećale doći na drugu audiciju za tjedan dana (petak, 27. listopada). Tim grand seniorki ima zagarantirane nastupe u show programu na slijedećim mažoret natjecanjima.

PK Barbara, član Hrvatskog udruženja mažoret timova (HUMT), ovih dana pokušava pronaći pedagoge baleta (sa slobodnim terminima) zbog dva planirana seminara baleta (jedan su već apsolvirali), a u ‘potragu’ se uključila i Almira Osmanović, bivša primabalerina i prvakinja Baleta Hrvatskog narodnog kazališta. Klupsko vodstvo vjeruje da će spomenute seminare uspjeti održati prije 4. rođendana kluba (18. studenog) odnosno do kraja ove godine.

Galerija fotografija

Kultura

U Pokupskom žele ponovo oživjeti kulturno-umjetničko društvo

Pozivaju mještane da se uključe

Objavljeno

on

Ljubitelji tradicije iz Pokupskog žele ponovo oživjeti kulturno-umjetničko društvo u svom kraju. Radi se o ponovnom pokretanju KUD-a Pokuplje koje je radilo od početka prošlog stoljeća. Inicijatori su već kontaktirali koreografa, umjetničkog suradnika te suradnike za instrumentalnu i vokalnu sekciju, a sada traže članove koji se žele baviti folklorom.

– KUD Pokuplje je imalo svoje uspone i padove, a želja nam je da ga ponovno oživimo. Općina Pokupsko također je spremna financijski pomoći, potporom iz proračuna na temelju prijavljenog programa udruge. Pozivamo sve zainteresirane za aktivno sudjelovanje u KUD-u da popune upitnik i dostave ga u Općinu Pokupsko, osobno poštom ili e-mailom – kažu iz inicijative za osnivanje KUD-a Pokuplje.

Nastavi čitati

Kultura

Zaboravljena vještina: Izradite si turopoljsku poculicu

Objavljeno

on

Etno udruga Kurilovec u subotu i nedjelju od 10 do 15 sati organizira u prostorijama udruge, u Sportskom centru Udarnik u Kurilovcu, radionicu izrade turopoljskih poculica – tradicijskog pokrivala za glavu udanih žena u Turopolju.

– Cilj radionice je prijenos znanja u izradi poculice kao dijela oglavlja ženske narodne nošnje Turopolja. Sav potreban materijal osiguravamo mi, a poculice koje će sudionici izraditi postaju njihovo vlasništvo – kažu iz Etno udruge Kurilovec.

Na radionici može sudjelovati do 15 ljudi, pa se potrebno prijaviti. Rok za prijavu je petak.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Ivana Kindl u svom gradu snimila spot za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’

‘Smrzla sam se i spigala, ali za dobru artističku ideju može sve!’

Objavljeno

on

Za snimanje video spota za pjesmu ‘Ostavljaš me samu’, naša sugrađanka Ivana Kindl izabrala je upravo svoj grad i to dvoranu u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

– Ideja za spot je odlična i jedva čekam da vidite finale. Dinkec i ja imamo sličan senzibilitet, za dobru artističku ideju može sve! Spigala sam se snimajući u ležećem položaju na kazališnim daskama, smrzla se vani na – 3 s ogoljenim ramenima, ostala u jednom trenutku obavijena samo crvenim trakama zalazeće ljubavi… silueta u crvenom me potezala,vukla, čupala zadnje niti te nesretne ljubavi… Danas me cijelo tijelo boli, ali osjećaj je neopisivo dobar. Kad radiš s ekipom koja je pouzdana i organizirana nema stresa, samo dobra vibra – napisala je na svom Facebook profilu popularna pjevačica.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno