Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Amerika tek u završnici slomila Goricu

Objavljeno

Međunarodna utakmica između mladih selekcija HNK Gorica (godište 2002. i mlađe – U-16) i selekcije Sjedinjenih Američkih Država (godište 2004. U-14) odigrana je danas na Gradskom stadionu (2×35 minuta), a sudio je prvoligaški i međunarodni sudac Igor Pajač. Goričani su krenuli agresivno i već u ranoj fazi susreta došli u vodstvo zaslugom Luke Artukovića, koji se iznenada odlučio na udarac s dvadesetak metara i lopta je uz samu vratnicu završila u mreži. Dječaci iz Amerike su se brzo pribrali i nekom vrstom ‘tika-take’ prisvojili loptu i diktirali događanja na terenu. Odlično su se kretali i kombinirali, ali ozbiljnijih prigoda nisu imali.

Nakon odmora Amerikanci su ubrzali igru i pred vratima domaćih su se redale ozbiljne situacije, ipak nisu uspijevali izjednačiti. Tek u završnici kada su u domaćoj ekipi izvršene brojne izmjene američki reprezentativci su okrenuli rezultat u svoju korist. Prvo se u gužvi nakon udarca iz kuta najbolje snašao Antonio Jermiah Leone i u skoku udarcem glavom pogodio bliži kut za 1:1, a samo 4 minute kasnije David Korede Osundina je prihvatio ubačaj s desne strane na ‘drugoj vratnici’ i loptu spustio u donji kut za zasluženu pobjedu Amerike.

Galerija fotografija

 

 

Međunarodna utakmica mladih selekcija

HNK Gorica (U-16) – USA (U-14) 1:2 (1:0)

Velika Gorica. Gradski stadion. Gledatelja 200. Utorak, 08.05.2018., 17:30 sati. Sudac: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina). Pomoćnici: Ivan Batušić (Cvetković) i Josip Vitez (Velika Gorica). Strijelci: 1:0 – L. Artuković (7), 1:1 – Leone (61), 1:2 – Osundina (65).

GORICA: Halilić, Banić, Križanac, Vidaković, L. Artuković, Kolet, Đurić, Klarić, Jug, Meštrović (cap.), Braica (još su igrali: Brlek, Dodić, Vukčević, Šimunec, Milić, Pralas, Harambašić, Šuman, A. Artuković).

U S A: Alien, J. A. Rodriguez, Booth, Brummet, Craig, Elizalde, Hot, Jauregui, Lambe, Leone, Osundina, Pukstas, Quintos (cap.), Reynolds, A. Rodriguez, Rotundo, Stephens, Tanten.

CityLIGHTS

VIDEO ‘U Kurilovcu imamo svoj zoološki vrt’

Po dvorištu leti stotinu primjeraka prevrtača, visokoletača i grivnjaša – divljih golubova, koji kod Stepanića dolaze na besplatnu gozbu

Objavljeno

on

Ivka i Zlatko Stepanić u svom dvorištu u Kurilovcu, na zemlji i u zraku, imaju svoj mali zoološki vrt. Patke, guske, golubovi, kokoši, mačke, psi – na svakome koraku.

Ivka je ponosna sa svojim posavskim guskama. Ona i suprug među rijetkima su kojima ta autohtona vrsta trčkara po dvorištu. Znaju kako su na rubu izumiranja pa ih njeguju i paze tijekom cijelog dana. Posavska guska pripada staroj grupi europskih domaćih gusaka. Relativno su male, 4 do 5 kilograma, dok mužjaci mogu dostići do 6 kilograma.

“Hranim ih posebnom smjesom šrota i kukuruze, pogledajte kako su posebne. Kao sedmorica veličanstvenih, a tek su dva meseca prešle. Mislim da sam jedina u Kurilovcu koja ih imam”, ponosna je Ivka koja će u svoje dvorište rado pustiti sve ljubitelje životinja kako bi i oni uživali u njihovom malom zoološkom vrtu.

“To mi ne bi bilo prvi puta da mi odrasli i djeca dolaze u moj zoološki vrt. Imaju što za vidjeti, a ja sam doma pa ću im sve svoje životinje i pokazati”, kaže Ivka.

Krov obiteljske kuće prekriven je s više vrsta golubova. Po dvorištu leti stotinu primjeraka prevrtača, visokoletača i grivnjaša – divljih golubova koji u Kurilovec kod Stepanića dolaze na besplatnu gozbu.

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Goričanka Dalija Zubek poziva: Opremimo đake prvake iz obitelji slabijeg imovinskog stanja

Nakon vice prvaka, dolaze nam i vatreni Prvaci

Objavljeno

on

Dalija Zubek, humanitarka i dobitnica nagrade Grada “Turopoljsko srce” ponovo pokreće akciju PRVACI, kako bi i đaci iz obitelji slabijeg imovinskog stanja imali ono najnužnije za početak svog životnog obrazovanja, opremu za prvi razred osnovne škole. Poziva sve koji to mogu i žele da se priključe akciji prikupljanja novčane pomoći. Donacije možete uplatiti na poseban humanitarni žiro račun Knjigovodstva Legalis HR0323600001501571471 sa obaveznim opisom plaćanja ZA PRVAKE.

U cijelosti prenosimo Dalijinu objavu na Facebooku:

Dragi Legalisi i svi ostali prijatelji, krenuli smo sa jubilarnom petom akcijom PRVACI i nadam se vašem velikom odazivu. Za one koji se tek uključuju u našu priču, svake godine prikupljamo donacije pomoću kojih opremamo đake prvake iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. Sa ponosom vam mogu reći da smo do sada opremili gotovo 7 punih razreda  i da su Legalisovi Prvaci svi redom odlikaši koji će uskoro preuzeti kormila velikih projekata i velikih postignuća. Naše Prvake opremamo sa novim školskim anatomskim torbama, popunjenim pernicama, vodenim bojicama, bilježnicama i ostalom opremom potrebnom za bezbrižan početak lova na znanje. Komplet opreme za jednog Prvaka košta oko 250 kuna i nama je svaka kuna donacije dobrodošla. Apeliram na sve Goričke firme, političke stranke i sve one koji si mogu priuštiti, da budu dio ove akcije i pomognu nam opremiti što više Prvaka. Molim vas sherajte post i prenesite svojim prijateljima sve o Legalisovim Prvacima. Donacije možete uplatiti na poseban humanitarni žiro račun Knjigovodstva Legalis HR0323600001501571471 sa obaveznim opisom plaćanja ZA PRVAKE pošto je u tijeku još jedna akcija pa da se uplate mogu definirati. Eto nakon vice prvaka, dolaze nam i vatreni Prvaci koji nose jednostavnu poruku…..znanje je moć 

Hvala svima…….teta D

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Volonterski centar Velika Gorica: U godinu dana provedeno 16 volonterskih akcija

Suradnja se pretvorila u veliko prijateljstvo

Objavljeno

on

Iz Volonterskog centra Velika Gorica kažu kako su obilježili završetak projektne godine, kojeg je udruga ‘Zamisli’ pokrenula u partnerstvu s Gradom Velikom Goricom i KUD-om Čiče.  U godina dana djelovanja proveli su 16 volonterskih akcija, uspostavili bazu volontera i pokrenuli suradnju s organizacijama koje provode neke od najvećih manifestacija na području grada.

“U ove dvije godine, koliko udruga Zamisli surađuje s Gradom Velikom Goricom i KUD-om Čiče, od suradnje je nastalo jedno prijateljstvo za koje se nadamo da će se razvijati i dalje”, napomenula je Svjetlana Marijon, predsjednica udruge ‘Zamisli’.

Nastavi čitati
BENETTON
ŠTARKELJ
ŠTARKELJ
ZELENI PRSTEN

iv>

EUROHERC


Izdvojeno