Poveži se s nama

CityLIGHTS

FOTO Amerika tek u završnici slomila Goricu

Objavljeno

Međunarodna utakmica između mladih selekcija HNK Gorica (godište 2002. i mlađe – U-16) i selekcije Sjedinjenih Američkih Država (godište 2004. U-14) odigrana je danas na Gradskom stadionu (2×35 minuta), a sudio je prvoligaški i međunarodni sudac Igor Pajač. Goričani su krenuli agresivno i već u ranoj fazi susreta došli u vodstvo zaslugom Luke Artukovića, koji se iznenada odlučio na udarac s dvadesetak metara i lopta je uz samu vratnicu završila u mreži. Dječaci iz Amerike su se brzo pribrali i nekom vrstom ‘tika-take’ prisvojili loptu i diktirali događanja na terenu. Odlično su se kretali i kombinirali, ali ozbiljnijih prigoda nisu imali.

Nakon odmora Amerikanci su ubrzali igru i pred vratima domaćih su se redale ozbiljne situacije, ipak nisu uspijevali izjednačiti. Tek u završnici kada su u domaćoj ekipi izvršene brojne izmjene američki reprezentativci su okrenuli rezultat u svoju korist. Prvo se u gužvi nakon udarca iz kuta najbolje snašao Antonio Jermiah Leone i u skoku udarcem glavom pogodio bliži kut za 1:1, a samo 4 minute kasnije David Korede Osundina je prihvatio ubačaj s desne strane na ‘drugoj vratnici’ i loptu spustio u donji kut za zasluženu pobjedu Amerike.

Galerija fotografija

 

 

Međunarodna utakmica mladih selekcija

HNK Gorica (U-16) – USA (U-14) 1:2 (1:0)

Velika Gorica. Gradski stadion. Gledatelja 200. Utorak, 08.05.2018., 17:30 sati. Sudac: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina). Pomoćnici: Ivan Batušić (Cvetković) i Josip Vitez (Velika Gorica). Strijelci: 1:0 – L. Artuković (7), 1:1 – Leone (61), 1:2 – Osundina (65).

GORICA: Halilić, Banić, Križanac, Vidaković, L. Artuković, Kolet, Đurić, Klarić, Jug, Meštrović (cap.), Braica (još su igrali: Brlek, Dodić, Vukčević, Šimunec, Milić, Pralas, Harambašić, Šuman, A. Artuković).

U S A: Alien, J. A. Rodriguez, Booth, Brummet, Craig, Elizalde, Hot, Jauregui, Lambe, Leone, Osundina, Pukstas, Quintos (cap.), Reynolds, A. Rodriguez, Rotundo, Stephens, Tanten.

CityLIGHTS

FOTO Duhovit i efektan oproštaj maturanata od nastavnika

Objavljeno

on

Maturanti Srednje strukovne škole Velika Gorica, generacija 2014./2018., organizirali su za sebe i svoje nastavnike priredbu ”Veseli dan maturanata” u maloj sportskoj dvorani Srednjoškolskog centra. Sve su sami osmislili, uz pomoć Jasminke Tešije, prof., i odličan program duhovito i efektno izveli. Moderatori programa Marija Filković i Matija Prigorac (oboje 3.h), kasnije su im se pridružili Laura Kozarić (3.e) i Luka Pintarić (3.a), su na početku priredbe izrecitirali: ”Dragi naši gosti, hvala što ste došli. Primite pozdrave naše u ime Generacije 2014./2018. vaše. Danas imamo čast da priredbu vodimo, skoro k’o da imamo vlast. Sve godine školovanja našeg bilo nam je teško, bilo nam je lako ispijati pivo svako. Da je srednju školu završiti lako, maturant bi bio svako. Ekipa se rastaje, valjda to zovu odrastanje. Da ne ostanemo zaboravljeni, mi smo Vam iznenađenje pripremili.”

Posebno je efektna i komična bila dodjela nastavnicima ‘policijskih iskaznica’, diploma, avio-karata, zahvalnica, slika i cvjetića, jer šaljivi stihovi o nastavnicima izazivali su salve smijeha i spontani pljesak. Jednako takav učinak imalo je i čitanje najčešćih poštapalica koje su u svakodnevnoj nastavi koristili nastavnici. Kompletna dvorana smijala se do suza kada je prikazan video uradak (autor Luka Kelihar) u kojem elektrotehničari (4.f) pjevaju ‘bećarac’ o nastavnicima (bećarac smo vam smislili iza leđa, nemojte da vas nešto od toga vrijeđa), koji su sami komponirali, a sjajno ga je vodio Marko na harmonici..

Bez krupnih riječi, s malo patetike i nešto više sjete, maturanti su se opraštali od nastavnika, koji su im uzvraćali savjetima i riječima potpore za vrijeme u kojem će susresti sa svim izazovima bliske i daljnje budućnosti. Priredba je završena u kabinetu konobara kušanjem torti i ostalih slastica koje su pripremili učenici kuhari uz pomoć svojih nastavnika.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 18. svibnja 2018.

Nakon 22 godine odlučili se vratiti iz Australije, kako bi se u Velikoj Gorici bavili poljoprivredom!

Objavljeno

on

Doznajte kako možete sami uzgojiti limun, od koštice pa sve do berbe. Ne propustite video:

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Festival sportskog duha i pozitivnih vibracija

Na travnjaku ŠRC-a Obrezina nastupilo 310 učenika iz 31 škole s područja Zagrebačke županije

Objavljeno

on

Šesti festival univerzalne športske škole na travnjaku ŠRC-a Obrezina okupio je 310 djece iz 31 škole s područja Zagrebačke županije. Iako su se osnovnoškolci natjecali u 15 disciplina, manifestacija nije bila natjecateljskog karaktera. Bio je to pravi festival sportskog duha i dječjeg veselja. Bez obzira na ostvarene rezultate, djeca su pokazala kako se znaju nositi sa sportskim neuspjesima kao i s uspjesima te se dobro zabaviti. Kako je to danas izgledalo pogledajte u video prilogu.

Nastavi čitati
MONOKL
SOLARIJ
ReporterIzdvojeno