Poveži se s nama

Vijesti

FOTO Ambulanta COVID-19, važni brojevi i red pred ljekarnom

Objavljeno

24.03.2020. Velika Gorica. Ambulanta COVID-19 u Domu zdravlja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kod Doma zdravlja sve se odvija, za ovu izvanrednu situaciju, uobičajenom ritmu. Red pred ljekarnom je dug i prema riječima jedne djelatnice tako je skoro tijekom cijelog dana. Na Glavni ulaz se ne može ući ako niste telefonski kontaktirali svog liječnika i dobili termin, tako je kratko glasio odgovor Glavne sestre na pitanje da li liječnici u ovakvoj situaciji uopće primaju pacijente.

24.03.2020. Velika Gorica. Ambulanta COVID-19 u Domu zdravlja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Za sva pitanja i savjete pacijentima nazovite brojeve: za opću medicinu 01/6379-700, za dentalnu medicinu 01/6379-760, za pedijatriju 01/6379-767, za ginekologiju 01/6379-731, ostale informacije mogu se dobiti na brojeve 112 i 113.

24.03.2020. Velika Gorica. Ambulanta COVID-19 u Domu zdravlja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Iznad svega stoji zabrana – osoba s povišenom temperaturom ne smije ući u Dom zdravlja. Takve osobe se upućuju u Ambulantu COVID-19 koja je u prostoru Kardiologije i Otorinolaringologije, koje ne rade do daljnjega. Danas je poslijepodne uz ovu ambulantu smještena drvena kućica u kojoj bi se mogli zadržavati eventualni pacijenti pred prijem u COVID-19 ambulantu. Broj za COVID-19 je 01/6379-717.

Galerija fotografija

Vijesti

U javni prijevoz od sutra s maskom

Mjera stupa na snagu u ponoć

Objavljeno

on

Broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj i dalje raste, pa je nacionalni Stožer civilne zaštite dobio novu odluku, a ona se tiče javnog prijevoza. Naime, vozači i ostali zaposlenici i putnici moraju obavezno koristiti medicinske maske te se pridržavati općih mjera. Putniku koji nema masku prijevoznik ne smije dozvoliti ulazak u prijevozno sredstvo. Mjera stupa na snagu u ponoć.

– Vozač ne smije pokrenuti vozilo ako svi putnici nemaju maske – kazao je Davor Božinović.

Nastavi čitati

Vijesti

Za zapošljavanje žena koje će brinuti za starije osobe Općina Orle dobila gotovo milijun kuna

Projekt Zaželi ušao je u drugu fazu

Objavljeno

on

Općina Orle dobila je 926.000 kuna za projekt “Zaželi” kojim će se s područja općine zaposliti 10 žena. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava 19. lipnja načelniku Ervinu Vujici uručili su predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović te ravnatelj HZZ-a Ane Lončar.

– Mi smo 2017. lansirali ovaj projekt, on je ostvario jako dobre rezultate, ukupno je financirano 322 projekta za koja je odobreno više od milijardu kuna, i to bespovratnih, iz sredstava Europskog socijalnog fonda – kazao je Plenković.

Kroz provedbu programa Zaželi zaposleno je više od 6.000 žena, a uključeno je 30.000 starijih osoba koje su zbrinute u vlastitom domu, a koje bi bez tih usluga imale vrlo teške okolnosti za samostalni život.

– Želim podsjetiti da je ovdje ciljna skupina bila upravo teže zapošljive žene, zrele srednje dobi i to u ruralnim krajevima – istaknuo je Plenković i dodao kako je time država ispunila svoju temeljnu zadaću, popunivši onaj dio tržišta rada koji privatni sektor teško može popuniti.

Ministar Josip Aladrović objasnio je da sam projekt Zaželi sadrži tri komponente: komponentu zapošljavanja, komponentu obrazovanja i komponentu osposobljavanja te izrazio uvjerenje da će sve to poboljšati kvalitetu života korisnika i svakodnevnih aktivnosti na koje osobe zaposlene kroz ovaj projekt utječu.

Nastavi čitati

Vijesti

Nakon mjesec dana na goričkom području novi slučaj koronavirusa

Objavljeno

on

Nakon jučerašnja dva nova slučaja, u Zagrebačkoj županiji ponovno je zabilježen slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o osobi s područja goričke ispostave Doma zdravlja. U Gorici je do danas ukupno zaraženo 40 osoba, a tri su preminule. Tako je danas do 11 sati evidentirano 139 osoba kojima je potvrđena bolest COVID-19. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno