Poveži se s nama

Crna kronika

Falsificirao punomoć, zatim pečat javnog bilježnika pa na tuđi račun kupio dva skupocjena pametna telefona

Poduzeću iz Velike Gorice nanio štetu od 22 tisuće kuna

Objavljeno

Policijski službenici Policijske postaje Velike Gorice dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom zbog sumnje da je tijekom kolovoza falsificirao punomoć poduzeća iz Velike Gorice i na njegov račun kupio dva skupocjena pametna telefona.

– S namjerom da si pribavi protupravnu imovinsku korist i s ranije stvorenom namjerom, izradio je lažnu punomoć poduzeća kojom je opunomoćio samog sebe te ga ovjerio žigom koji je sličan žigu poduzeća te ga i potpisao u ime direktora. Tako ovjerenu punomoć, sumnje se, lažno je ovjerio pečatom javnobilježničkog ureda iz Zagreba. S tom punomoći je došao u poslovnicu telefonskog operatera, zaposlenicima predočio punomoć i doveo ih u zabludu te sklopio pretplatnički ugovor u trajanju od 24 mjeseca i po povlaštenoj cijeni kupio mobitel, a ugovor je ovjerio žigom poduzeća. Tako kupljeni mobitel je prodao u zalagaonici u Zagrebu – stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnijeto posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Crna kronika

Muškarac napuhao 1,93 promila pa prespavao u policijskoj postaji

Policija ga je zaustavila u subotu oko 21,40 sati u Ulici Slavka Kolara

Objavljeno

on

Na širem Goričkom prostoru tijekom vikenda provedena je akcija prometne policije. Pojačano su nadzirala brzina i vožnja u alkoholiziranom stanju. Zbog prebrze vožnje zaustavljeno je šest vozača, dok su dvojica uhvaćena u vožnji pod utjecajem alkohola.

– U subotu u 21,40 sati u Ulici Slavka Kolara zaustavljen je 25-godišnjak, kojem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,93 g/kg. Kretao se kolnikom Ulice Slavka Kolara u smjeru sjevera u mjestu Velika Gorica. Dolaskom do kbr. 14 zaustavljen je i izvršeno alkotestiranje. Istome je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola i smješten je u posebne prostorije PP Velika Gorica do otriježnjenja, a protiv njega bit će podignut optužni prijedlog nadležnom sudu – poručili su iz PP Velika Gorica.

Nastavi čitati

Crna kronika

Zatvorili cestu zbog prometne nesreće – dobro je, nema poginulih!

Na nešto više od sat vremena bila je zatvorena cesta prema Zagrebu, između Zubaka i Velike Mlake, a razlog je prometna nesreća u kojoj su sudjelovali osobni automobil i motocikl. Srećom, teže ozlijeđenih nema, a i promet je vrlo brzo normaliziran

Objavljeno

on

Policijska vozila stajala su pokraj Zubaka, cesta prema Zagrebu bila je zatvorena, sva vozila policija je usmjeravala na Gradiće, pa zaobilazno, a to je značilo da vijesti ne mogu biti dobre. Bilo je odmah jasno kako se radi o prometnoj nesreći, jedino pitanje bilo je koliko su teške posljedice.

– Nasreću, nema poginulih. Radi se o nesreći, koja se dogodila oko 19 sati, a u njoj su sudjelovali osobni automobil i motocikl, a sudionici su prošli samo s lakšim ozljedama. Morali smo zatvoriti cestu kako bismo obavili očevid na najbolji mogući način, moralo je doći do kraćeg zastoja u prometu, ali vjerujemo da će se vrlo brzo stanje normalizirati – rekli su nam u goričkoj policiji.

I doista, nakon nešto više od sat vremena ponovno je uspostavljen normalan promet, više se nije moralo ići zaobilazno, ali puno važnije od toga je da u ovoj nesreći nije bilo posljedica kao u nekima u ne tako davnoj prošlosti.

Nastavi čitati

Crna kronika

Na meti lopova našla se kuća u Velikoj Mlaki

Iz kuće u Zamlačkoj ulici lopov ukrao više tisuća kuna

Objavljeno

on

U Velikoj Mlaki jučer se dogodila provala. U kuću u Zamlačkoj ulici između 18,50 i 21 sat provalio je lopov. Provalnik je u kući pronašao više tisuća kuna te se s plijenom uputio u nepoznato.

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno