Poveži se s nama

Crna kronika

Falsificirao punomoć, zatim pečat javnog bilježnika pa na tuđi račun kupio dva skupocjena pametna telefona

Poduzeću iz Velike Gorice nanio štetu od 22 tisuće kuna

Objavljeno

Policijski službenici Policijske postaje Velike Gorice dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom zbog sumnje da je tijekom kolovoza falsificirao punomoć poduzeća iz Velike Gorice i na njegov račun kupio dva skupocjena pametna telefona.

– S namjerom da si pribavi protupravnu imovinsku korist i s ranije stvorenom namjerom, izradio je lažnu punomoć poduzeća kojom je opunomoćio samog sebe te ga ovjerio žigom koji je sličan žigu poduzeća te ga i potpisao u ime direktora. Tako ovjerenu punomoć, sumnje se, lažno je ovjerio pečatom javnobilježničkog ureda iz Zagreba. S tom punomoći je došao u poslovnicu telefonskog operatera, zaposlenicima predočio punomoć i doveo ih u zabludu te sklopio pretplatnički ugovor u trajanju od 24 mjeseca i po povlaštenoj cijeni kupio mobitel, a ugovor je ovjerio žigom poduzeća. Tako kupljeni mobitel je prodao u zalagaonici u Zagrebu – stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnijeto posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Crna kronika

Provalili u dva Golfa i ukrali razne dijelove

Automobili su u vlasništvu leasing kuće

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji provalili su u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja u Šćitarjevu u dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su odjavljena te su bez registarskih oznaka, a vlasnik je leasing tvrtka. Iz automobila su provalnici ukrali razne dijelove. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Nastavi čitati

Crna kronika

(Pre)brzi gorički vikend: Čak 47 vozača zaradilo kaznu zbog brzine!

U policijskoj vikend akciji kontrole prometa utvrđen je velik broj slučajeva prekoračenja brzine, tri alkoholizirana vozača, ali i 27 drugih prometnih prekršaja

Objavljeno

on

I ovog je vikenda velikogorička policija provodila akciju pojačanog nadzora prometa, odnosno kontrole brzine i vožnje pod utjecajem alkohola. Nakon što je vikend završio, jasno je jedno – daleko više je prebrzih nego onih koji voze “pod gasom”. Točnije, 47 vozača zaslužilo je kazne zbog vožnje nepropisnom brzinom, a trojica su vozila pod utjecajem alkohola.

Iz policije nisu objavili tko je bio najbrži vozač među onima koji su bili prebrzi, ali zato se zna da je najveća koncentracija alkohola u organizmu zabilježena u petak, malo prije 21 sati, kad je 41-godišnjak iz Velike Gorice zaustavljen i alkotestiran, a “dreger” je pokazao 0,70 promila alkohola u krvi. Zaustavljen je na Zagrebačkoj ulici, a vozačka dozvola oduzeta mu je na licu mjesta.

Nastavi čitati

Crna kronika

Napravio veliku štetu kako bi ušao u kuću, a ukrao jedan televizor

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelj provalio je u noći na srijedu u kuću u Strmcu Bukevskom čiji je vlasnik 70-godišnjak, javlja gorička policija. Lopov je na provalio u kuću, ali i u podrum te potkrovni dio kuće. Na više mjesta je polomio brave na vratima, sve je ispremetao i na kraju ukrao jedan televizor.

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno