Poveži se s nama

HOTNEWS

Evo što će sve posjetitelji moći vidjeti na ovogodišnjem AIRVG-u

Letački dio započet će padobranskim skokom Specijalnih snaga Hrvatske vojske, nakon kojih će nebom zagrmjeti „kockica“ MiG-21

Objavljeno

Dan otvorenih vrata Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, koji se održava 19. svibnja na Zrakoplovno-tehničkom centru u Velikoj Gorici u sklopu događanja AIRVG2018, prilika je za sve zaljubljenike u zrakoplove da se upoznaju s tehnikom kojom raspolaže Hrvatsko ratno zrakoplovstvo.

Zrakoplovni dan u Velikoj Gorici održava se u sklopu inicijative „Velika Gorica – Grad zrakoplovstva“ koju čine zrakoplovni subjekti koji djeluju na području ovoga grada, a kao potpisnici Povelje prijateljstva djeluju u zajedničkom cilju promocije zrakoplovstva u Hrvatskoj.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo ovom prilikom predstavit će se u svom punom sastavu. Na pisti ZTC-a će se moći razgledati trenažni zrakoplov Zlin 242L te helikopter Bell 206B kao i transportni helikopter Mi-8. Ovakav dan ne može proći bez legendarnog mlaznog zrakoplova MiG-21, ali ni bez borbenog helikoptera OH-58D Kiowa Warrior koji je najnoviji dodatak hrvatskoj zrakoplovnoj eskadrili.

Posebnost ovoga dana je i uvid u svijet održavanja eskadrile Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pa će posjetitelji u hangarima Zrakoplovno-tehničkog centra vidjeti helikopter Mi-171Sh te protupožarne zrakoplove airtraktor AT-802 te kanader CL 415.

Letački dio bit će također posebno zanimljiv, a započet će padobranskim skokom Specijalnih snaga Hrvatske vojske, nakon kojih će nebom zagrmjeti „kockica“ MiG-21. Vidjet ćemo i letačke sposobnosti helikoptera OH-58D, demonstraciju izbacivanja vode na požarište prikazat će protupožarni AT-802, a zrakoplov za temeljnu obuku pilota Zlin 242L najavit će letačke asove HRZ-a – Akro grupu Krila Oluje koja su veliko finale poslijepodnevnog letačkog programa.

Crna kronika

Uhvaćeni u prekršaju

Izvukli se samo s pisanim upozorenjem

Objavljeno

on

Proteklog petka policija je uhvatila sedam pješaka pri prelasku ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Prekršitelji su ovaj put imali sreće i izvukli su se samo uz pisana upozorenja.

Akcija je provedena kako bi se kod pješaka  osvijestila važnost poštivanja prometnih propisa jer su oni najugroženija skupina u prometu.

Nastavi čitati

Crna kronika

Vozio s 1,86 promila u krvi pa prespavao u policijskoj postaji

Policija ga zaustavila na ulazu u Turopolje

Objavljeno

on

Tijekom proteklog vikenda policija je pojačano nadzirala alkohol i brzinu,  a tijekom akcije zabilježeno je 26 prometnih prekršaja. Najveća koncentracija alkohola u krvi izmjerena je 62-godišnjem muškarcu, zaustavljenom u subotu na D-30.

– Muškarcu starom 62 godine utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1,86 g/kg. Zaustavljen je na Državnoj cesti D-30, između mjesta Vukovina i Buševec, kod skretanja za mjesto Turopolje. Ova PP na mjestu događaja izdala mu je Prekršajni nalog, oduzeta mu je vozačka dozvola na 12 sati, smješten u posebnu prostoriju ove PP do otrežnjenja – poručili su iz PP Velika Gorica.

Policija je napisala i šest kazni zbog prebrze vožnje, dvije za upravljanje neregistriranim vozilom i jednu za nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje.

Nastavi čitati

Crna kronika

Razbijena kriminalna grupa maloljetnika iz Velike Gorice i Novog Zagreba

Uspješan tjedan za goričku policiju

Objavljeno

on

Tijekom ovog tjedna gorička policija uspješno je riješila tri slučaja. U suradnji s kolegama iz Zagreba, proveli su kriminalističko istraživanje nad grupom maloljetnika s područja Zagreba i Velike Gorice. Tom prilikom mladićima je dokazano da su počinili više kaznenih djela, među kojim i jednu drsku krađu i krađu bicikla na području Velike Gorice. Protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Jučer je provedeno kriminalističko istraživanje vezano uz slučaj provale u obiteljsku kuću, koji se dogodio prošle godine. Policija je utvrdila da su to kazneno djelo počinile 28-godišnjakinja i 15-godišnjakinja iz Velike Gorice. Uhićene su i predane zatvorskom nadzorniku, a protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno