Poveži se s nama

Vijesti

Evo kojim trima rutama će sudionici voziti ovogodišnju Buševsku biciklijadu

Nakon 4. Buševske biciklijade, Moj Buševec je pripremio druženje uz nastup grupe Sjaj

Objavljeno

Udruga Moj Buševec, u suradnji s Biciklističkim klubom Velika Gorica, 14. svibnja organizira svoju redovnu Biciklijadu, ovaj puta čak s tri biciklističke vožnje. Bit će to četvrta Buševska biciklijada po redu.

Od Trga Seljačke sloge u Buševcu preko Vukovine natrag do Buševca vozit će se Rekreativna vožnja kroz Rakitovec, Kuče i Gornje Podotočje, a uključuje i razgledavanje parka i Alapićeve kurije. Rekreativna vožnja počinje u 15 sati, a duga je 20 kilometara te sudionici ne plaćaju kotizaciju.

XC utrka Turopoljski lug starta u Buševcu, a vozi se prema naselju Turopolje i Rakitovcu. Kod Kučkog mosta vožnja se nastavlja uz nasip kanala Sava-Odra prema Turopoljskom lugu. Povratak je kroz šumu Turopoljskog luga prema naselju Turopolje sve do cilja u Buševcu”, kaže Danijel Rožić iz Udruge Moj Buševec i dodaje kako utrka započinje u 13 sati, duga je 35 kilometara, a kotizacija je 30 kuna.

Treća ruta koju biciklisti mogu odabrati je Cestovna utrka Buševec koja će proći kroz Podvornicu, Kravarsko, Hotnju, Pokupsko, Cvetnić Brdo, Šestak Brdo te natrag do Buševca. Ona započinje u 12 sati, a iznosi 55,1 kilometar. Kotizacija za ovu rutu je 30 kuna.

“Prijave za utrke su na internetskim stranicama Udruge ili od 11 sati na Trgu Seljačke sloge u Buševcu. Prvih sto prijavljenih biciklista za rekreativnu vožnju dobiva majicu na poklon“, rekao je Rožić.

Nakon 4. Buševske biciklijade, Moj Buševec je pripremio druženje uz nastup grupe Sjaj, ali napominju kako će u slučaju lošeg vremena Biciklijadu odgoditi za sedam dana.

 

Moja županija

VIDEO Povodom Svjetskog dana učitelja nagrađeni nastavnice i nastavnici iz Zagrebačke županije

Profesorica Nada Pelajić: ‘Nekada su učenici imali više poštovanja prema svojim profesorima’

Objavljeno

on

Svjetski dan učitelja u Zagrebačkoj županiji proslavljen je na već tradicionalan način. Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručio je prigodne poklone nastavnicima koji su svoj cijeli radni vijek proveli u školi, prenoseći znanja i iskustva na mlade generacije.

Među nagrađenima bila je i profesorica iz Ekonomske škole Velika Gorica Nada Pelajić. Naša sugovornica otkrila nam je kako se odnos učenika i nastavnika kroz godine mijenjao. Naime, u sustavu obrazovanja Nada je provela 38 godina.

– Danas nije lako biti profesor. Nekada je to bilo puno lakše. Učenici su bili drugačiji i imali su više poštovanja prema svojim profesorima. Morali smo se naučiti nositi s time – rekla nam je Nada.

Župan Kožić istaknuo je kako posao učitelja i profesora nije lak, a rezultat njihovog rada je iznimno važan za cijelu zajednicu. Učitelje je pozdravio i gradonačelnik Grada Velike Gorice Dražen Barišić i izrazio svoje zadovoljstvo što je Velika Gorica ugostila jedan ovakav skup.

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO City puls: kuhača, kesten i čaj!

Velika Gorica i okolica prigrlila jesen u velikom stilu! Turopoljski ručak, kestenijada u Buševcu, med u Kravarskom i na koncu šalica čaja “Mirisne vile”…

Objavljeno

on

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Poreznici krenuli u akciju protiv sive ekonomije

Prijavite one koji vam ne izdaju račun i sudjelujte u drugom kolu nagradne igre ‘Bez računa se ne računa’ Ministarstva financija

Objavljeno

on

– Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 17. – 23.10.2019. godine nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu – poručili su danas iz Porezne uprave.

Nadzirat će se prijevoznici, ugostitelji i ostale uslužne djelatnosti. Iz Porezne uprave upozorili su da su porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini obvezni promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način. Kako kažu, sustav fiskalizacije svakodnevno prate i analiziraju podatke o fiskaliziranim računima i temeljem obavljene analize rizika provode nadzorne aktivnosti.

– U tijeku je i prvo kolo nagradne igre ‘Bez računa se ne računa’. Građani u njoj mogu sudjelovati tako da prijave nepravilnosti kod izdanog računa. Ministarstvo financija – Porezna uprava 1. srpnja pokrenula je novu kampanju i nagradnu igru „Bez računa se ne računa“ te vas poziva da se i ovaj put aktivno uključite u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu. U tijeku je drugo kolo nagradne igre koje traje do 15. studenog ove godine.

Građani, tražite račun za svaki kupljeni proizvod i obavljenu vam uslugu. Provjerite ispravnost računa na sljedećoj poveznici: www.provjeri-racun.hr/ i prijavite nepravilnosti Poreznoj upravi. Jer, novac namijenjen državnom proračunu je i vaš novac – dodali su iz Porezne.

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno