Poveži se s nama

HOTNEWS

Evo koji vam dokumenti trebaju za upis djeteta u vrtić

Objavljeno

Iz Grada javljaju kako se zahtjevi za upis u dječji vrtić ove godine podnose od 2. do 13. svibnja. Zajedno s potrebnim dokumentima zahtjev trebate predati u sjedištu željenog vrtića, ponedjeljkom od 14 do 18 sati, a ostalim radnim danima od 9 do 15 sati.  A  evo što sve do tada trebate pripremiti za upis u Redoviti cjelodnevni program:

 

1. popunjeni i potpisani zahtjev za upis (dostupan OVDJE i na stranicama dječjih vrtića )
2. rodni list ili izvadak iz matice rođenih ili potvrdu s podacima o rođenju djeteta
3. uvjerenje (potvrdu) o prebivalištu djeteta
4. preslike osobnih iskaznica roditelja ili staratelja
5. potvrda poslodavca o zaposlenju roditelja ili staratelja koje nisu starije od 60 dana
6. presliku medicinske dokumentacije koja potvrđuje posebnu zdravstvenu potrebu ili teškoću u razvoju djeteta
7. potvrde o drugim činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti kod upisa (rješenje o invaliditetu, dokaz o samohranosti – rodni list, smrtni list za premilnulog roditelja ili potvrda o nestanku drugog roditelja ili Rješenje Centra za socijalnu skrb o privremenom uzdržavanju djeteta, rješenje za dijete uzeto na uzdržavanje, za svako dijete mlađe od 18 godina rodni list ili izvadak iz matice rođenih ili potvrdu s podacima o rođenju djeteta, rješenje o dječjem doplatku, i dr.)

 

Zahtjev za upis djeteta može se podnijeti isključivo u jedan dječji vrtić, a u njemu je moguće navesti dvije lokacije unutar jednog vrtića.

 

Roditelji djecu mogu upisati i u posebne programe, poput ranog učenja stranog jezika, dramsko-scenskog ili sportskog programa. Također, dostupni su i kraći programi – igraonice, strani jezik, ritmika, glazbene, likovne, športske i druge aktivnosti, a njihova ponuda bit će objavljena u svakom dječjem vrtiću.
 
Upisi u program predškole bit će od 1. do 15. rujna.

 

HOTNEWS

Na goričkom području dva novozaražena

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice u posljednjih 24 sata koronavirusom su zaražene dvije nove osobe. Radi se o jedina dva nova slučaja na području Zagrebačke županije. Do danas je u Gorici zabilježeno ukupno 45 slučajeva COVID-19, 36 ljudi je ozdravilo, a troje umrlo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno