Poveži se s nama

Kultura

Evo gdje sve ovih blagdana možete otići na božićni koncert

Božićni duh i radost ispunit će gorička naselja, a tu je i tradicionalni ‘Božić u Gorici’

Objavljeno

Ogranak seljačke sloge Buševec organizira tradicionalni Božićni koncert pod nazivom “Betlemska štalica”. Na glazbeno putovanje na krilima hrvatske božićne tradicije Buševčani će vas povesti u subotu, 23. prosinca, u 19 sati u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Buševcu.

“Priuštite si nezaboravan Božić dolaskom na naš koncert, jer mi ćemo vam kroz pjesmu pokloniti Božićnu radost i dočarati vam duh Božića”, ističu iz Ogranka seljačke sloge.

Idući Božićni koncert pripremaju članovi KUD-a Nova Zora, a on će se održati 24. prosinca s početkom u 23 sata u crkvi Sveta Tri kralja u Donjoj Lomnici.

“Božić u Gorici”, i to jubilarni 10. po redu, na redu je 27. prosinca u 20 sati u Gradskoj sportskoj dvorani. I ovoga puta sa svojim božićnim repertoarom nastupit će KUD-ovi, zborovi i solisti.

KUD Velika Mlaka svoj 9. Božićni koncert će održati 27. prosinca u Vatrogasnom domu, a KUD Dučec 29. prosinca u 20 sati u Društvenom domu u Mraclinu.

Kultura

Kazalište preselili na internet: ‘Priču o oblaku’ pogledajte sa svog kauča

Za malene Goričane koji vole kazalište…

Objavljeno

on

S obzirom preporuke Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kazalište Mala scena svoje će predstave prenositi uživo. U subotu, 14. ožujka u 17 sati, izravno će prenositi izvedbu predstave „Priča o oblaku“ koja je namijenjena djeci od 1,5 do 5 godina.

– Čak i ako ne možete doći k nama, možete predstavu gledati iz prvog reda na vašem kauču po cijeni od 35 kuna. Cijena vrijedi za jedan uređaj tako da cijela obitelj može uživati u kazališnom iskustvu za cijenu jedne ulaznice. Ovim započinjemo novu eru u hrvatskoj kulturi, a streamove predstava možete očekivati barem dvaput tjedno za sve uzraste – kažu iz Male scene te dodaju kako link nakon kupnje možete podijeliti i s prijateljima te će oni dobiti 10 posto popusta na kupovinu.

– Kazalište postaje još važnije u vrijeme krize. Ne samo da ćemo uspjeti dočarati čaroliju kazališta, želimo u danima koji slijede unijeti radost kazališta u vaš dom – dodali su iz kazališta.

Nastavi čitati

Kultura

I kultura se odgađa do daljnjega…

Objavljeno

on

Prema preporuci Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije, svi kulturni programi u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica odgađaju se do daljnjega. Zbog opasnosti od širenja koronavirusa, odlučili su na kolektivnom sastanku zaposlenika u POUVG, neće prikazivati predstave i filmove, a neće se održavati niti koncerti, kao ni predavanja.

Nastavi čitati

Kultura

OtpisaNE najslađa predstava VIRKAS-a

Komedija suočava gledatelje s tabu temama hrvatskog društva

Objavljeno

on

Na 16. Virovitičkim kazališnim susretima ovogodišnju titulu najslađe predstave odnijela je upravo komedija ‘OtpisaNE’ GK Scena “Gorica” i Kazališta Moruzgva. Nakon 11 predstava u virovitičkom kazalištu i tri gostujuće u Slatini i Suhopolju, na ovom poznatom kazališnom festivalu sudjelovala su kazališta iz cijele Hrvatske, kao i susjednih država.

U predstavi ‘OtpisaNE’, čiju režiju potpisuje Nikola Zavišić, a tekst Renato Baretić, glume Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički. Migranti, iskorištavanje bolovanja, braniteljskih mirovina i pobačaja te druge “tabu” teme o kojima predstava govori, obrađene su na vrlo jednostavan i komičan način, što je publika na kraju nagradila velikim aplauzom i odličnom ocjenom 4,91.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno