Poveži se s nama

Kultura

Evo gdje sve ovih blagdana možete otići na božićni koncert

Božićni duh i radost ispunit će gorička naselja, a tu je i tradicionalni ‘Božić u Gorici’

Objavljeno

Ogranak seljačke sloge Buševec organizira tradicionalni Božićni koncert pod nazivom “Betlemska štalica”. Na glazbeno putovanje na krilima hrvatske božićne tradicije Buševčani će vas povesti u subotu, 23. prosinca, u 19 sati u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Buševcu.

“Priuštite si nezaboravan Božić dolaskom na naš koncert, jer mi ćemo vam kroz pjesmu pokloniti Božićnu radost i dočarati vam duh Božića”, ističu iz Ogranka seljačke sloge.

Idući Božićni koncert pripremaju članovi KUD-a Nova Zora, a on će se održati 24. prosinca s početkom u 23 sata u crkvi Sveta Tri kralja u Donjoj Lomnici.

“Božić u Gorici”, i to jubilarni 10. po redu, na redu je 27. prosinca u 20 sati u Gradskoj sportskoj dvorani. I ovoga puta sa svojim božićnim repertoarom nastupit će KUD-ovi, zborovi i solisti.

KUD Velika Mlaka svoj 9. Božićni koncert će održati 27. prosinca u Vatrogasnom domu, a KUD Dučec 29. prosinca u 20 sati u Društvenom domu u Mraclinu.

Kultura

Goričanku Anu Bundalo 2020. godina je inspirirala za ‘Boje i oblike’

Treba li pamtiti samo sretne dane, ili je bolje crpiti snagu iz proživljenog i nadjačanog?

Objavljeno

on

Goričanka Ana Bundalo svoje slike okupljene u izložbu “2020. – Boje i oblici” publici će pokazati u izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Otvorenje izložbe je 15. siječnja u 18 sati, a izložba ostaje otvorena do 19. siječnja.

– Želite li zaboraviti 2020.? Je li moguće pronaći u njoj malo boje i neki sretni oblik? Smatrate li da treba pamtiti samo sretne dane, ili je bolje crpiti snagu iz proživljenog i nadjačanog? Napraviti limunadu ili popiti čaj? Ana Bundalo uživala je stvarajući ove slike, nadamo se da ćete i vi uživati gledajući ih… – poručili su organizatori izložbe.

Ana Bundalo, rođena je 1985. godine, živi i radi u Velikoj Gorici, završila je Pravni fakultet u Zagrebu, te radi u Centru za socijalnu skrb u Velikoj Gorici, a u slobodno vrijeme slika, crta i piše.

Nastavi čitati

Kultura

Kad već klinci ne mogu na predstave, Ljubica Zubica može na YouTube!

Velikogorička glumica i performerica Ana Katulić pripremila je video verziju edukativne predstave za djecu između tri i pet godina

Objavljeno

on

U ovim teškim, drukčijim i neobičnim vremenima, drukčiji mora biti i pristup umjetnosti. Neposredan kontakt je nepoželjan, pa preostaje pouzdati se u tehnologiju i barem malo pokušati nakodnaditi ono što je, realno, teško nadoknadivo. Kao što je, u ovom slučaju, stvarni doživljaj kazališne predstave, iz svoga mjesta u publici… A kad već nema toga, ekipa iz Plartforme je pripremila predstavu na YouTubeu.

“Jeste li već upoznali Ljubicu Zubicu? Marljivu pomoćnicu Zubić vile koja će vas naučiti sve što trebate znati o higijeni zuba! I dok se Ljubica brusi i priprema za novu sezonu u vrtićima, k vama dolazi na male ekrane”, stoji u pozivu na gledanje ove edukativne i zabavne predstave za djecu.

Idealna publika su, kako pojašnjava autorica Ana Katulić, klinci od tri do pet godina, a video traje 20-ak minuta, taman dovoljno da djeca i na ovaj način ponove kako i zašto prati zubiće…

Nastavi čitati

Kultura

Kultna dječja bajka braće Grimm, Crvenkapica, gostuje u Pučkom otvorenom učilištu

Predstava je dobila nagradu za najbolju režiju na Međunarodnom festivalu kazališta lutaka PIF za 2009. godinu

Objavljeno

on

Lutkarska scena Ivana Brlić Mažuranić gostuje na goričkim kazališnim daskama s predstavom za djecu “Crvenkapica”. U nedjelju, 17. siječnja, u 17 sati u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta popularnu priču braće Grimm izvest će Helena Kalinić, Hrvoje Zalar i Ksenija Gregurić.

Crvenkapica je uz Ivicu i Maricu, Trnoružicu, Pepeljugu i Snjeguljicu, kultna dječja bajka njemačkih književnika, braće Jacoba i Wilhelma Grimma. Priča govori o djevojčici koju je majka poslala u posjet bolesnoj baki upozorivši je da se na putu ne smije zaustavljati, no djevojčica nije poslušala majčin savjet i sprijateljila se sa zločestim vukom, ne sluteći kakve će joj to nevolje donijeti.

Predstava je dobila nagradu za najbolju režiju na Međunarodnom festivalu kazališta lutaka PIF za 2009. godinu.

Cijena ulaznice je 25 kuna, a u prodaji su od ponedjeljka, 11. siječnja.

Nastavi čitati

Reporter 400 - 17.12.2020.

Facebook

Izdvojeno