Poveži se s nama

Gospodarstvo

Energetikom do poslovnog uzleta u Velikoj Gorici

Objavljeno

Gorički poduzetnici i obrtnici sudjelovali su na drugom Poslovnom uzletu u Velikoj Gorici, a glavna tema bila je energetika.

 

-Svjetske procjene govore da će do 2020. godine energetika omogućiti zapošljavanje velikog broja ljudi kroz programe energetske uštede. Naime, Fond za zaštitu okoliša, ali i europski fondovi plasiraju velika sredstva vezana uz energetiku, naročito iz područja energetskih ušteda. To je velika prilika za velike i male poduzetnike u građevinarskom sektoru, a koji se bave izolacijama ili nekim radovima u zgradarstvu da ostvare profit koji do sada nisu mogli. – ispričao je Vladimir Nišević, zamjenik glavnog urednika Poslovnog dnevnika.

Poslovni uzlet (4)

Ova tema idealna je za Veliku Goricu, jer je upravo njen dugogodišnji problem grijanje u višestambenim zgradama.

 

-Moramo tražiti rješenje. Ono što Grad može napraviti i što radi je da ojačava i pojačava ovojnice zgrada, smanjuje mogućnost gubitka topline, a time se ujedno i smanjuju računi. Fotonaponskim ćelijama i solarnim panelima pokušavamo iskoristiti dodatne izvore energije kako bi bili na korist našim sugrađanima.- naglasio je gradonačelnik Dražen Barišić.

 

Koliko je Poslovni uzlet dobar projekt potvrđuje i činjenica da  pojedini poduzetnici i obrtnici u njemu sudjeluju od samog početka-Naše edukacije do sada je pohodilo više od 7 tisuća hrvatskih poduzetnika. Neki se vraćaju već treću godinu za redom jer mi svoje edukacije mijenjamo, stoga mislim da smo bar u tome polučili rezultate te smo uspjeli progovoriti o velikom broju tema koje muče male i srednje poduzetnike.- dodao je Nišević.

 

Sudionici Poslovnog uzleta saznali su, među ostalim, kako koristiti bankarske proizvode, kako uštediti kroz energetsku održivost te koje im tehnologije mogu olakšati svakodnevne poslovne izazove.

Poslovni uzlet (1)

Pokrovitelj je bila Zagrebačka županija, a zamjenik župana Rudolf Vujević ističe kako je ovo dobar način da poduzetnici na jednom mjestu dobe sve potrebne informacije. -Županija zajedno s ministarstvom pokušava iskoristiti EU fondove kao jedan paket novaca koji nam stoji na raspolaganju. Potpisali smo određene konvencije vezane uz zaštitu okoliša i energetiku, a to je prilika da se naši gospodarstvenici umreže i u tom dijelu naprave iskorak kako bi povukli novce i pokrenuli kotačić gospodarstva. –  dodao je Vujević.

 

Gospodarstvo

FOTO Partners meeting frizerske struke u Royal Airport hotelu

Objavljeno

on

13.-14.07.2019. Velika Gorica. Seminar za djelatnike frizerske struke. Foto: David Jolić/cityportal.hr, Foto Studio Ljubek

Dvodnevni seminar Partners meeting za djelatnike frizerske struke u organizacije tvrtke Dis-Prom održan je prošlog vikenda u prostoru Royal Airport hotela. Organizaciju je vodila direktorica prodaje i marketinga u Dis-Promu Vlatka Briševac, koja je o manifestaciji kazala:

13.-14.07.2019. Velika Gorica. Seminar za djelatnike frizerske struke. Foto: David Jolić/cityportal.hr, Foto Studio Ljubek

”Ovo je specifična edukacija za distributere naših proizvoda iz zemalja Istočne Europe, odnosno iz zemalja nastalih iz bivše Jugoslavije te naših partnera iz Bugarske i Rumunjske. Predavač i demonstrator bio je Claudio Lapenna, novi artistički i stilistički direktor u tvrtki Dikson. Pokazao je linije i proizvode koji prate nove trendove, tri suvremena modela frizura za žene i 6 modela Every Greena, nove certificirane linije, koja je, zadovoljivši visoke standarde, već prihvaćena u Japanu, Kanadi i Americi.”

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Kreću radovi na Zagrebačkoj ulici

Presvlačit će se dio kolnika od ulice Hrvatske bratske zajednice do ulice dr. Jurja Dobrile, a predviđeno trajanje radova je do Velike Gospe

Objavljeno

on

Od sutra počinju radovi na obnovi, odnosno presvlačenju dijela kolnika Zagrebačke ulice od ulice Hrvatske bratske zajednice do ulice dr. Jurja Dobrile. Radovi će se odvijati u dvije faze – prvo frezanje lijevog prometnog traka te uređenje i asfaltiranje, a nakon toga druga faza, također frezanje, uređenje i asfaltiranje – desnog prometnog traka. Predviđeno trajanje radova je do 15. kolovoza.

– Ukupna dužina same dionice iznosi 560 metara te 9 metara širine. Radit će se na frezanju asfaltnog kolnika te izradi izravnavajućeg i završnog sloja, podizanju poklopaca, popravku oštećenih rubnjaka te na kraju, naravno postavljanju novog sloja asfalta i izradi nove horizontalne signalizacije. Ukupna površina koja će se obnavljati iznosi 5.380 m2. Ovim putem molimo građane za strpljene i razumijevanje za vrijeme izvođenja radova – kazao nam jer Jurica Mihalj, predsjednik Uprave VG Komunalca.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Zagrebačka županija sve zanimljivija stranim turistima

Prednjače Nijemci, a slijede ih Talijani, Amerikanci, Bugari, Bosanci i Hercegovci, Austrijanci i Nizozemci

Objavljeno

on

Zagrebačka županija je tijekom prvih šest mjeseci ove godine zabilježila 54.838 turističkih dolazaka, odnosno 14 posto više nego u istom razdoblju 2018. godine. Samo u Velikoj Gorici ostvarena su 20.534 dolaska što je 32 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

U prvom polugodištu ove godine bilježi se i rast broja turističkih noćenja od 12 posto pa se taj broj popeo na brojku od 89.465. U toj cifri Velika Gorica sudjeluje s 28.800 turističkih noćenja. Inozemni gosti ostvarili su 22.793 noćenja, a zabilježen je znatan porast gostiju iz Kine i ostalih azijskih zemalja.

21.06.2018. Velika Gorica – Otvorenje hotela Time. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Najposjećeniji gradovi bili su Velika Gorica, Jastrebarsko, Samobor i Sveta Nedelja.

Rezultatima je zadovoljan i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

– Nemamo more, ali razvijamo specifične grane turizma koje nisu sezonskog karaktera – vjerski, shopping, zdravstveni, cikloturizam…koji osim što multipliciraju turističke pokazatelje, značajno utječu i na prihode naših poduzetnika i poljoprivrednika – istaknuo je župan.

Nastavi čitati

Reporter 383 - 19.06.2019.

Facebook

Izdvojeno