Poveži se s nama

Gospodarstvo

Energetikom do poslovnog uzleta u Velikoj Gorici

Objavljeno

Gorički poduzetnici i obrtnici sudjelovali su na drugom Poslovnom uzletu u Velikoj Gorici, a glavna tema bila je energetika.

 

-Svjetske procjene govore da će do 2020. godine energetika omogućiti zapošljavanje velikog broja ljudi kroz programe energetske uštede. Naime, Fond za zaštitu okoliša, ali i europski fondovi plasiraju velika sredstva vezana uz energetiku, naročito iz područja energetskih ušteda. To je velika prilika za velike i male poduzetnike u građevinarskom sektoru, a koji se bave izolacijama ili nekim radovima u zgradarstvu da ostvare profit koji do sada nisu mogli. – ispričao je Vladimir Nišević, zamjenik glavnog urednika Poslovnog dnevnika.

Poslovni uzlet (4)

Ova tema idealna je za Veliku Goricu, jer je upravo njen dugogodišnji problem grijanje u višestambenim zgradama.

 

-Moramo tražiti rješenje. Ono što Grad može napraviti i što radi je da ojačava i pojačava ovojnice zgrada, smanjuje mogućnost gubitka topline, a time se ujedno i smanjuju računi. Fotonaponskim ćelijama i solarnim panelima pokušavamo iskoristiti dodatne izvore energije kako bi bili na korist našim sugrađanima.- naglasio je gradonačelnik Dražen Barišić.

 

Koliko je Poslovni uzlet dobar projekt potvrđuje i činjenica da  pojedini poduzetnici i obrtnici u njemu sudjeluju od samog početka-Naše edukacije do sada je pohodilo više od 7 tisuća hrvatskih poduzetnika. Neki se vraćaju već treću godinu za redom jer mi svoje edukacije mijenjamo, stoga mislim da smo bar u tome polučili rezultate te smo uspjeli progovoriti o velikom broju tema koje muče male i srednje poduzetnike.- dodao je Nišević.

 

Sudionici Poslovnog uzleta saznali su, među ostalim, kako koristiti bankarske proizvode, kako uštediti kroz energetsku održivost te koje im tehnologije mogu olakšati svakodnevne poslovne izazove.

Poslovni uzlet (1)

Pokrovitelj je bila Zagrebačka županija, a zamjenik župana Rudolf Vujević ističe kako je ovo dobar način da poduzetnici na jednom mjestu dobe sve potrebne informacije. -Županija zajedno s ministarstvom pokušava iskoristiti EU fondove kao jedan paket novaca koji nam stoji na raspolaganju. Potpisali smo određene konvencije vezane uz zaštitu okoliša i energetiku, a to je prilika da se naši gospodarstvenici umreže i u tom dijelu naprave iskorak kako bi povukli novce i pokrenuli kotačić gospodarstva. –  dodao je Vujević.

 

Gospodarstvo

Izložba bučinog ulja “na čekanju”

Izložba ove vrste ulja je jedinstvena u Europi a zajednički ju organiziraju Varaždinska, Međimurska, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb.

Objavljeno

on

Zbog epidemije uzrokovane korona virusom zabranjena je bilo kakva aktivnost ili organizacija događaja, te su organizatori 10. Izložbe bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske i 3. međunarodne izložbe bučinog ulja Alpe-Jadran odgodili ranije najavljeno prikupljanje uzoraka bučinog ulja.

Za sada nisu odustali od održavanja ovogodišnje izložbe, te će čekati razvoj zdravstvene situacije u državi i sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite prolongirati datum događanja. Kada se za to steknu uvjeti, kontaktirati će proizvođače kako bi se dogovorili o novom terminu izložbe.

Ove je godine u planu dodatno proširenje manifestacije, podizanje kriterija ocjenjivanja na najvišu europsku razinu, promocija na gastro-sajmovima u Francuskoj, ali i drugim državama kako bi postao prepoznatljiv i traženi proizvod u cijeloj Europi. No, čini se da će ovo posljednje ipak pričekati neka bolje vremena i zaustavljanje pandemije koja trenutno potresa cijeli svijet.

Inače, ovo visokokvalitetno ulje smanjuje kolesterol u krvi, stoga djeluje kao prevencija od arteroskleroze, zatim poboljšava imunološki sustav, pozitivno utječe na vid, pozitivno utječe na raspoloženje te olakšava učenje i koncentraciju. Stoga, imate li zalihu ovog delikatesnog ulja, svakako ga je preporučljivo ubaciti u svakodnevnu prehranu, kako bi u ovo izazovno razdoblje ostali zdravi. Preporučuje se uporaba 1 do 3 čajne žlice dnevno, samostalno ili sa salatom, umakom ili nekim kuhanim prilogom.

Izložbu bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske zajednički organiziraju Varaždinska, Međimurska, Krapinsko-zagorska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Sastali se predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije

Razgovaralo se o potporama, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva

Objavljeno

on

U Zagrebačkoj županiji na poziv Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije jučer su se sastali predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije. Razgovaralo se o planiranim mjerama potpora, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva u ovoj godini. Predstavnici udruga informirani su tijeku priprema za 3. Reviju najboljih vina Zagrebačke županije, koja će se održati 12. ožujka u The Westin Zagreb hotelu u Kristalnoj dvorani od 13 do 19 sati.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno