Poveži se s nama

CityLIGHTS

Ekonomska škola Velika Gorica prijavila projekt za program Erasmus+ u Portugalu

Objavljeno

ekonomska-skola-je-ove-godine-obiljezila-25-godina-rada-dsc_0186

Ekonomska škola je ove godine obilježila 25 godina rada

 

Treću godinu u nizu Ekonomska škola Velika Gorica sudjeluje u međunarodnim projektnim aktivnostima stručnog usavršavanja nastavničkog osoblja u okviru ‘programa Erasmus +’ Europske unije. U prve dvije godine mobilnost učenika i nastavnika velikogoričke škole odvijala se u Njemačkoj, a ove godine kao destinacija izabran je Grad Braga u Portugalu (glavni je grad Distrikta Braga u sjevernom Portugalu). Ekonomska škola (prijavitelj) je za projekt mobilnosti Erasmus + osmislila ‘Projektni menadžment u Portugalu’ koji će realizirati u suradnji sa Braga Mobility Open (partner).

 

igor-skupnjak

Igor Skupnjak

Idejni tvorac projekta Igor Skupnjak, prof. o ovogodišnjoj prezentaciji spomenutog projekta je kazao: ”Odabrali smo Portugal zbog proširenja iskustva sa zemljom na krajnjem jugu Europe i logične radoznalosti kako to rade u državama koje ne nose etiketu njemačke preciznosti, ali su u školstvu približno efikasne. Zbog oskudnih financijskih mogućnosti naše škole u Portugal će ići samo dvoje nastavnika, osim mene još i Anita Bilić Brdar, prof. njemačkog jezika. Projekt će biti realiziran kroz petodnevni tečaj (40 sati), od 10. do 15. listopada 2016. Sudionici tečaja će također sudjelovati u kulturnim aktivnostima odnosno obilascima kulturnih i povijesnih znamenitosti nekoliko gradova (Porto, Viana do Castelo, Braga). Troškove projekta pokriva Europska unija.”

 

erasmus

Spomenuti projekt za Ekonomsku školu Velika Gorica znači jačanje vlastitih kapaciteta, modernizaciju ustanove i nastavak međunarodnog djelovanja i suradnje. Kompetencije i iskustva osoba koje sudjeluju u projektu mobilnosti bit će dugoročno integrirane u školu kroz svakodnevno provođenje parcijalnih projekata u svom kurikulumu, vezanih za vođenje škole odnosno izvannastavne aktivnosti učenika.

CityLIGHTS

VIDEO ‘U Kurilovcu imamo svoj zoološki vrt’

Po dvorištu leti stotinu primjeraka prevrtača, visokoletača i grivnjaša – divljih golubova, koji kod Stepanića dolaze na besplatnu gozbu

Objavljeno

on

Ivka i Zlatko Stepanić u svom dvorištu u Kurilovcu, na zemlji i u zraku, imaju svoj mali zoološki vrt. Patke, guske, golubovi, kokoši, mačke, psi – na svakome koraku.

Ivka je ponosna sa svojim posavskim guskama. Ona i suprug među rijetkima su kojima ta autohtona vrsta trčkara po dvorištu. Znaju kako su na rubu izumiranja pa ih njeguju i paze tijekom cijelog dana. Posavska guska pripada staroj grupi europskih domaćih gusaka. Relativno su male, 4 do 5 kilograma, dok mužjaci mogu dostići do 6 kilograma.

“Hranim ih posebnom smjesom šrota i kukuruze, pogledajte kako su posebne. Kao sedmorica veličanstvenih, a tek su dva meseca prešle. Mislim da sam jedina u Kurilovcu koja ih imam”, ponosna je Ivka koja će u svoje dvorište rado pustiti sve ljubitelje životinja kako bi i oni uživali u njihovom malom zoološkom vrtu.

“To mi ne bi bilo prvi puta da mi odrasli i djeca dolaze u moj zoološki vrt. Imaju što za vidjeti, a ja sam doma pa ću im sve svoje životinje i pokazati”, kaže Ivka.

Krov obiteljske kuće prekriven je s više vrsta golubova. Po dvorištu leti stotinu primjeraka prevrtača, visokoletača i grivnjaša – divljih golubova koji u Kurilovec kod Stepanića dolaze na besplatnu gozbu.

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Goričanka Dalija Zubek poziva: Opremimo đake prvake iz obitelji slabijeg imovinskog stanja

Nakon vice prvaka, dolaze nam i vatreni Prvaci

Objavljeno

on

Dalija Zubek, humanitarka i dobitnica nagrade Grada “Turopoljsko srce” ponovo pokreće akciju PRVACI, kako bi i đaci iz obitelji slabijeg imovinskog stanja imali ono najnužnije za početak svog životnog obrazovanja, opremu za prvi razred osnovne škole. Poziva sve koji to mogu i žele da se priključe akciji prikupljanja novčane pomoći. Donacije možete uplatiti na poseban humanitarni žiro račun Knjigovodstva Legalis HR0323600001501571471 sa obaveznim opisom plaćanja ZA PRVAKE.

U cijelosti prenosimo Dalijinu objavu na Facebooku:

Dragi Legalisi i svi ostali prijatelji, krenuli smo sa jubilarnom petom akcijom PRVACI i nadam se vašem velikom odazivu. Za one koji se tek uključuju u našu priču, svake godine prikupljamo donacije pomoću kojih opremamo đake prvake iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. Sa ponosom vam mogu reći da smo do sada opremili gotovo 7 punih razreda  i da su Legalisovi Prvaci svi redom odlikaši koji će uskoro preuzeti kormila velikih projekata i velikih postignuća. Naše Prvake opremamo sa novim školskim anatomskim torbama, popunjenim pernicama, vodenim bojicama, bilježnicama i ostalom opremom potrebnom za bezbrižan početak lova na znanje. Komplet opreme za jednog Prvaka košta oko 250 kuna i nama je svaka kuna donacije dobrodošla. Apeliram na sve Goričke firme, političke stranke i sve one koji si mogu priuštiti, da budu dio ove akcije i pomognu nam opremiti što više Prvaka. Molim vas sherajte post i prenesite svojim prijateljima sve o Legalisovim Prvacima. Donacije možete uplatiti na poseban humanitarni žiro račun Knjigovodstva Legalis HR0323600001501571471 sa obaveznim opisom plaćanja ZA PRVAKE pošto je u tijeku još jedna akcija pa da se uplate mogu definirati. Eto nakon vice prvaka, dolaze nam i vatreni Prvaci koji nose jednostavnu poruku…..znanje je moć 

Hvala svima…….teta D

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Volonterski centar Velika Gorica: U godinu dana provedeno 16 volonterskih akcija

Suradnja se pretvorila u veliko prijateljstvo

Objavljeno

on

Iz Volonterskog centra Velika Gorica kažu kako su obilježili završetak projektne godine, kojeg je udruga ‘Zamisli’ pokrenula u partnerstvu s Gradom Velikom Goricom i KUD-om Čiče.  U godina dana djelovanja proveli su 16 volonterskih akcija, uspostavili bazu volontera i pokrenuli suradnju s organizacijama koje provode neke od najvećih manifestacija na području grada.

“U ove dvije godine, koliko udruga Zamisli surađuje s Gradom Velikom Goricom i KUD-om Čiče, od suradnje je nastalo jedno prijateljstvo za koje se nadamo da će se razvijati i dalje”, napomenula je Svjetlana Marijon, predsjednica udruge ‘Zamisli’.

Nastavi čitati
BENETTON
ŠTARKELJ
ŠTARKELJ
ZELENI PRSTEN

iv>

EUROHERC


Izdvojeno