Poveži se s nama

CityLIGHTS

Ekonomska škola Velika Gorica prijavila projekt za program Erasmus+ u Portugalu

Objavljeno

ekonomska-skola-je-ove-godine-obiljezila-25-godina-rada-dsc_0186

Ekonomska škola je ove godine obilježila 25 godina rada

 

Treću godinu u nizu Ekonomska škola Velika Gorica sudjeluje u međunarodnim projektnim aktivnostima stručnog usavršavanja nastavničkog osoblja u okviru ‘programa Erasmus +’ Europske unije. U prve dvije godine mobilnost učenika i nastavnika velikogoričke škole odvijala se u Njemačkoj, a ove godine kao destinacija izabran je Grad Braga u Portugalu (glavni je grad Distrikta Braga u sjevernom Portugalu). Ekonomska škola (prijavitelj) je za projekt mobilnosti Erasmus + osmislila ‘Projektni menadžment u Portugalu’ koji će realizirati u suradnji sa Braga Mobility Open (partner).

 

igor-skupnjak

Igor Skupnjak

Idejni tvorac projekta Igor Skupnjak, prof. o ovogodišnjoj prezentaciji spomenutog projekta je kazao: ”Odabrali smo Portugal zbog proširenja iskustva sa zemljom na krajnjem jugu Europe i logične radoznalosti kako to rade u državama koje ne nose etiketu njemačke preciznosti, ali su u školstvu približno efikasne. Zbog oskudnih financijskih mogućnosti naše škole u Portugal će ići samo dvoje nastavnika, osim mene još i Anita Bilić Brdar, prof. njemačkog jezika. Projekt će biti realiziran kroz petodnevni tečaj (40 sati), od 10. do 15. listopada 2016. Sudionici tečaja će također sudjelovati u kulturnim aktivnostima odnosno obilascima kulturnih i povijesnih znamenitosti nekoliko gradova (Porto, Viana do Castelo, Braga). Troškove projekta pokriva Europska unija.”

 

erasmus

Spomenuti projekt za Ekonomsku školu Velika Gorica znači jačanje vlastitih kapaciteta, modernizaciju ustanove i nastavak međunarodnog djelovanja i suradnje. Kompetencije i iskustva osoba koje sudjeluju u projektu mobilnosti bit će dugoročno integrirane u školu kroz svakodnevno provođenje parcijalnih projekata u svom kurikulumu, vezanih za vođenje škole odnosno izvannastavne aktivnosti učenika.

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Naš turopoljski galeb otkriva nam na koji način osvaja žene te kojem se sve riziku pritom izlaže

Objavljeno

on

Što prvo pomislite kada kažete Petek na Gorice? Nekome je to prilika za dobru kupnju, drugima za prodaju, a trećima za pronaći svoju bolju polovicu. U videu doznajte što se to važno i povijesno za Goricu dogodilo upravo danas, kakvi su kesteni najbolji za kuhanje, a kakvi za pečenje te kakav specijalitet je za Petek pripremio naš poznati majstor bureka Zvonimir Šimić.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Gastro: DVD Kosnica pripremila je najbolju turopoljsku kotlovinu

Podijeljeno je više oko pet tisuća porcija hrane…

Objavljeno

on

I ove godine pokazalo se kako je hrana najbolji mamac za okupljanje velikog broja ljudi! Gastro Turopolja, 17-ti po redu ponovno je oduševio sve! Brojni građani u pratnji svojih najmilijih proveli su nedjelju u srcu Velike Gorice kako bi svi zajedno ručali na otvorenom. Dok su jedni uživali, drugi su kuhali i skuhali najbolju turopoljsku kotlovinu. Prema ocjeni žirija, najbolju kotlovinu pripremila je ekipa DVD-a Kosnica, na drugo mjesto zasjela je ekipa goričke Javne vatrogasne postrojbe dok je treća bila Udruga Žumberačke vile.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Da je lako, kravicu bi imao svatko, kažu sirari i pohvališe se svojim delicijama s različitim vrstama začina

Objavljeno

on

Drago prodaje pravi lički med, a pčele i saće pronalazi u šumi. Više u video prilogu:

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno